Здравейте,
казуса е следният; заведено е заповедно производство по чл.410 и издаден направо изпълнителен лист.Бившия ми наемодател. си търси наем за период 01.01.2010 год. до 31.03.2010 год.Аз съм живяла от 2002 год. до 31.01.2010 год. пазя всички документи, че в периода септември 2002 до 31.12.2009 год. съм била редовен платец. На 20 декември 2009 год. останах без работа и работодателят ми върна Трудовата книжка с голямо закъснение. Обадих се на наемодателя да му обясня ситуацията и той ми предложи, да направи допълнително споразумение /подписах го/за 3 месеца гратис период и април да му се издължа/2010 год./. Аз обаче реших да се приместя в ап. на роднини, защото видях, че няма да мога да плащам. На 30 януари 2010 год. аз пред свидетели, го повиках да му платя януари месец и да му кажа, че нямам възможност да остана, той не се съгласи, не прие парите, задържа мебели. Получих заповедното производство заедно с наложен запор, но въпреки това направих възражение. Какво да очаквам?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО чл,410 ГПК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО чл,410 ГПК
"Направо изпълнителен лист"? Е, не е направо. Не е постъпило възражение от Ваша страна, ако е по 410.
А пък ако: "Получих заповедното производство заедно с наложен запор", значи не е по 410, а по 417. Ама въз основа на какъв документ? Боб нямам в момента да хвърля.
Хубаво давате факти по същество, ама основно данните по заповедното са малко.
Отделно и кашата по наема е неясна и недостатъчно описана.
Изобщо - при толкова данни - нищо конкретно не може да се каже.
П.П. Ъъъъ... кво му е търговското на тоя наем, еле па на заповедното производство, че темата е в тоя раздел?
А пък ако: "Получих заповедното производство заедно с наложен запор", значи не е по 410, а по 417. Ама въз основа на какъв документ? Боб нямам в момента да хвърля.
Хубаво давате факти по същество, ама основно данните по заповедното са малко.
Отделно и кашата по наема е неясна и недостатъчно описана.
Изобщо - при толкова данни - нищо конкретно не може да се каже.
П.П. Ъъъъ... кво му е търговското на тоя наем, еле па на заповедното производство, че темата е в тоя раздел?
Последна промяна ykovachev на 04 Апр 2013, 13:38, променена общо 2 пъти
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Наемния договор, или споразумението там, е с нотариална заверка- няма как иначе.
Освен ако има проблем с адресната регистрация, довел до надлежно връчване, чрез лепенки.
Останалото е история.
Освен ако има проблем с адресната регистрация, довел до надлежно връчване, чрез лепенки.
Останалото е история.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Договора за наем, и доп.с-ние не са с нотариална заверка.Заповед е по чл, 417 от ГПК от 29,10,2012 год. в нея пише, че по частно гр.дело 968/2012 е издадена заповед за незабавно изпълнение по реда на чл.117 и 418 от ГКП, по надолу има следната информация за длъжника: Предоставя Ви се възможност в двуседмичен срок да 1.платите сумата или да подадете писмено възражение по образец, приложен към заповедта/нямаше образец/, тази заповед ми пристигна едновременно с наложен запор. Обжалвах, но не знам дали не сгреших. А колкото до адреса ми настоящит и постоянния са на едно и също място, и мисля, че са ми нарушени правата.
Последна промяна topalska1 на 04 Апр 2013, 15:02, променена общо 1 път
- topalska1
- Младши потребител
Може и да не сте. Така и така изпълнението трудно можете да спрете. А преценка дали нещо може да се направи в потенциалния исков процес е възможна след подробен преглед на подписаните от Вас документи. Най-много да се натоварите с още разноски при най-неблагоприятно стечение на обстоятелствата.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Така или иначе направих възражение. Работата ми е такава, че ме е научила да запазвам всичките си документи и смятам, че ще направя адекватен опит да му платя наистина справедливата цена, а не тази която той измуква от пръстите си. Слава богу, че имам и надеждни свидетели. Надявам се да мога да докажа нещата. А ако има дело там вече наистина ще използвам адвокат. Сега гледах да спазя само срок за възражение.
- topalska1
- Младши потребител
topalska1, направили сте най-важното и не сте сгрешили - действали сте съобразно чл. 414 ГПК.
Пишете, че договорът/споразумението са без нот. заверка...Както подсказва "райското птиче", това би означавало, че издадената заповед за изпълнение е незаконосъобразна - само въз основа на договор с нот. заверка на подписите СИ би започнал изпълнително производство.
Във всеки случай - ако взискателят повдигне иск, за да докаже вземането си, потърсете адвокат немедлено.
Пишете, че договорът/споразумението са без нот. заверка...Както подсказва "райското птиче", това би означавало, че издадената заповед за изпълнение е незаконосъобразна - само въз основа на договор с нот. заверка на подписите СИ би започнал изпълнително производство.
Във всеки случай - ако взискателят повдигне иск, за да докаже вземането си, потърсете адвокат немедлено.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Ха! Интересно. Сега видях, че нямало заверка (преди в бързината съм прелетял съвсем набързо)
Без заверка и по 417?!? Да не сте подписали някоя "записна заповед" на този наемодател? Видяхте ли делото (самата папка) в съда по заповедното производство? Ако не сте, идете и вижте въз основа на какъв документ аджеба е станала тая работа по 417 ГПК, че взе да ми става интересно, ама на - пак боб нямам, само сърми, но по тях не се гадае добре
Ако са оплескани нещата в заповедното, имате и реални шансове за спиране на изпълнението.
Без заверка и по 417?!? Да не сте подписали някоя "записна заповед" на този наемодател? Видяхте ли делото (самата папка) в съда по заповедното производство? Ако не сте, идете и вижте въз основа на какъв документ аджеба е станала тая работа по 417 ГПК, че взе да ми става интересно, ама на - пак боб нямам, само сърми, но по тях не се гадае добре
Ако са оплескани нещата в заповедното, имате и реални шансове за спиране на изпълнението.
- ykovachev
- Активен потребител
Здравейте, благодаря за отговорите и съветите, да наистина няма заверка, не съм подписвала и записна заповед, чета достатъчно да съм наясно, че нещата не са наред. не съм видяла нищо от делото и на какво основание е направено всичко, защото живея на 400 км. от София. затова, това ми се стори най-удачно да подам възражение, за да имам време да спра нещата, да се заведе обикновено дело и да докажа, че наемодателя иска да си спечели едни лесни парички!!!!
- topalska1
- Младши потребител
topalska1 написа:Здравейте,
казуса е следният; заведено е заповедно производство по чл.410 и издаден направо изпълнителен лист.Бившия ми наемодател. си търси наем за период 01.01.2010 год. до 31.03.2010 год.Аз съм живяла от 2002 год. до 31.01.2010 год. пазя всички документи, че в периода септември 2002 до 31.12.2009 год. съм била редовен платец. На 20 декември 2009 год. останах без работа и работодателят ми върна Трудовата книжка с голямо закъснение. Обадих се на наемодателя да му обясня ситуацията и той ми предложи, да направи допълнително споразумение /подписах го/за 3 месеца гратис период и април да му се издължа/2010 год./. Аз обаче реших да се приместя в ап. на роднини, защото видях, че няма да мога да плащам. На 30 януари 2010 год. аз пред свидетели, го повиках да му платя януари месец и да му кажа, че нямам възможност да остана, той не се съгласи, не прие парите, задържа мебели. Получих заповедното производство заедно с наложен запор, но въпреки това направих възражение. Какво да очаквам?
Освен всичко друго, за което са ви обърнали внимание по-горе, имайте предвид също така, че за периодични плащания, към които спадат и плащанията на наеми, аренди и тем подобни, важи давностен срок от само три години - така че ако не за всичките тези месеци, то поне за някои от тях може давността да е настъпила, зависи на коя дата е поискано издаването на ЗИ.
- ivodam
- Потребител
Изходни данни:
".Заповед е по чл, 417 от ГПК от 29,10,2012 год. "
"Бившия ми наемодател. си търси наем за период 01.01.2010 год. до 31.03.2010 год."
ivodam, ай ся да ни светнете как от 1 януари 2010 г. до по някое време през 2012 г. ще да са изтекли три години?
НалЕ, нЕкак си теоретически невъзможно е
"Бившия ми наемодател. си търси наем за период 01.01.2010 год. до 31.03.2010 год."
ivodam, ай ся да ни светнете как от 1 януари 2010 г. до по някое време през 2012 г. ще да са изтекли три години?
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:Изходни данни:
Не съм чел цялата тема, в началния постинг, който цитирам, няма нищо за 2012 г., съответно предположих, че може би наскоро са му задействали заповедното производство.
- ivodam
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|