Здравейте!Предстои ми "преобразуване"/макар че това не е точната дума/ на ООД в ЕООД.ООД-то е с двама съдружници, единият от които управител.И двамата продават дяловете си на трето лице,което става едноличен собственик на капитала.Управителят също ще бъде сменен.Интересуват ме необходмите документи за процедурата-подготвил съм някои от тях,но не съм сигурен дали това е пълния комплект,който е необходим,за да не ми постановят отказ за вписване в ТР.Подготвил съм:
1. решение на ОС на ООД-то за продажбата на дяловете на третото лице,
2.договор за продажба на дружествени дялове,който трябва да бъде нотариално заверен,
3.нов устав,вече за ЕООД-то.
4.решение на едноличния собственик на капитала.
5.Договор за възлагане на управление с новия управител.
6.Образец от подписа на новия управител.
7.Декларация за истинността на заявените обстоятелства по реда на ТЗ
Интересува ми какво още е необходимо,А4 ли трябва да е завлението за вписване до ТР и небходимили са молби от съдружниците в ООД-то до ОС за освобождаването им?
Моля,ако някой скоро е е занимавал с подобна процедура,да сподели опита си.Благодаря предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Превръщане на ООД в ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Превръщане на ООД в ЕООД
Ами например пропуснали сте оная задължителна декларация за нефтопродуктите, дето я искат отскоро
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Re: Превръщане на ООД в ЕООД
Хахах,да,благодаря много,това ми е убягнало от вниманието.Както и да е,вече изтеглих и въпросната декларация.Кой знае какво още ще измислят:DDD
- law8383
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|