начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пролетно почистване и озеленяване...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пролетно почистване и озеленяване...

Мнениеот dream1984 » 07 Мар 2013, 05:51

Някой знае ли дали тази година столична община предлагат помощ за озеленяване и т.н
Помня че преди 2 години имаше до 3000лв. помощи, миналата година раздаваха косачки и други материали...
Ще ви бъда благодарен ако ми дадете и линкове за повече информация.
dream1984
Младши потребител

Re: Пролетно почистване и озеленяване...

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Мар 2013, 11:41

Не знам в столицата как раздавали по 3000, но в някои други градове на страната териториалните горски и ловни поделения предоставят на всеки поискал по повод седмицата на гората ( март) безвъзмездно фиданки от различни дървесни видове за засаждане.
Желание да има.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 07 Мар 2013, 11:50

Ех, това би било страхотно! Лесовъдното стопанство край съответния град да се сети и да раздаде фиданки! С удоволствие аз и семейството ми бихме се включили в инициатива за засаждане на дръвчета.
Съмнявам се обаче, че подобна практика е приложима за по-големите градове. В моя град например има програма за озеленяването на парковите площи в кварталите и не може всеки да си слага дръвчета където си иска... да не говорим, че аз пък живея в парк и една леха теменужки да искаш пред прозореца си, от Общината казват, че не можело, защото за този сезон цветните бордюри са предвидени да бъдат с бегонии, примерно.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Мар 2013, 20:45

dream1984 написа:..Ще ви бъда благодарен ако ми дадете и линкове за повече информация.

Доколкото прочетох програма "Зелена София" щяла да бъде ежегодна - четете тук http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a
и тук
http://sofia.bg/pressecentre/press.asp? ... 4396&nxt=0
и тук
http://www.sofia.bg/tu1.asp?news_topic= ... open=62380
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот dikobraz » 08 Мар 2013, 00:51

дрийм 1984 - преди всичко моля да не ме разберете погрешно.
Казвам го от опит.
Предполагам не ви е просто целта да вземете една косачка / която пък е до 100 лв - тример май беше / , че едни съседи преди 2 г. като прочели, че общината ще дава косачка и настръхнаха, че може да вземат нещо на аванта.
Да, ама не. Общината имаше и други условия.
Не просто да отидеш и да вземеш тримера.
Та аз лично си купих една класическа косачка на поне 60 г.
И я въртя при нужда.
Ако искате да засадите дърво, вариантите са -
Женски пазар примерно - жертвате няколко лева и купувате плодни дръвчета.
Моя вариант - от място където преди е имало къщи взех фиданки на дюля, вишна и праскова.
Прасковата е капризно дърво и на втората година изсъхна, но вишната е устойчива и е прекрасна като цвят и плод.
Дюлата също добре се разви - и дори дава плод всяка година. Мислехче ще издивее, но не
Така че, не чакайте на общината, а ако искате го направете.

Успех...
dikobraz
Потребител

Мнениеот dream1984 » 13 Мар 2013, 12:28

За съжаление (или по скоро не) плановете ми за са доста по големи от една косачка :)
Става дума за цялостно изграждане на зелена градина с беседка, пейки, туи, озеленяване, пътека и т.н. Миналата година изхарчихме над 1500лв. за да започнем с нещата но се сешате че като не е пипано 25 години нищо не можем да направим с тея пари.
За съжаление обаче се оказва, че земята на която се намира блока не е общинска а е на БДЖ и никой не може да ни помогне. Все пак пуснах една жалба до столична община - до фандъкова и някакъв друг господин който се занимава със зелените системи и да видим с какво могат да ни помогнат...
Благодаря за информацията за програмата все пак. явно ще се борим сами.
dream1984
Младши потребител

Назад към Етажна собственост