начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Мазе и кабелни оператори

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мазе и кабелни оператори

Мнениеот tanasds » 01 Мар 2013, 18:27

Здравейте! Моля за съвет. Чудя се има ли закон който ме задължава да им давам достъп до мазето и съответно да си прекарват кабелите през него. Голяма работа не пречат ще каже всеки. Мен кабелите не ме бъркат. Но ме е яд че са нагли и безцеремонни. Едните не ме намерили. Счупили катинара после сложили нов и дали ключа на домоуправителя. Всички дупчат с перфораторите а едната от стените е бетон 50см и много прах покрива всичко и естествено аз трябва да чистя после. Има ли начин да им откажа достъп ? Мазето е в плана към апартамента ми.
tanasds
Нов потребител

Re: Мазе и кабелни оператори

Мнениеот TheOldMan » 02 Мар 2013, 06:11

Естествено че имате право да им откажете, както и че те нямат никакво право дори да визат във вашия имот без ваше разрешение, камо ли да поставят там някакви съоръжения.
Ами ако утре решат, че хола ви е най-удобното място за прокарване на кабели, пак ли ще постъпят така? Ще изкъртят вратата и ще опънат кабелите?
A домоуправителя ви... чеп за зеле не става от него. Нали това му е едно от задълженията - ДомоУправител, демек управлява дома. Как така ще разрешава (или поне се е съгласил с извършеното) някой да влиза из мазетата и да дупчи?
Ако бях на ваше място, макар и с риск да се изпокарам малко със съседите и никога да нямам интернет и кабелна у дома си... просто бих резнал всичките кабели. После бих изчакал техниците да дойдат и бих им обяснил, че ако прекрачат границите на имота ще се възпозлвате от инструмента на "незибежна отбрана", предвиден в закона. Има явна предпоставка за това - организирана група хора в сговор имат ясно намерение да извършат противозаконно нахлуване в частната ви собственост чрез взлом. Е, няма да ги стреляте, всъщност просто ще извикате полицията... без да й обяснявате кой е в мазето ви. Просто се обаждате на 112, обяснявате че сте отивали да си вземете 2 буркана туршия, и сте забелязали лица влизащи в мазето ви. Те да се оправят там...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Мазе и кабелни оператори

Мнениеот dream1984 » 07 Мар 2013, 05:59

Незнам какво да кажа дори. До човека отворил темата, не мога да повярвам, че дори пускате такава тема. Шокиращо е българина колко боязлив е станал и какви неща позволява, че дори се пита дали е законно или не.
Ще ти дам пример. Откакто съм домоуправител вече 2 години се каня да срежа всички кабели на кабеларки и интернет за да ги накарам да започнат да си плащат за това че кабелите им минават през блока и изкарват пари от това нещо, както и факта, че харчат от нашия ток за рутерите си и разпределителните кутии.
Та с няколко думи - режи кабелите, кажи на домоуправителя, че следващия път, когато дойдат ше им скъсаш главите ако ти пипнат мазето и така.
Още един пример ще дам. Тея са толкова безочливи, че копаят където си искат което е ПРОТИВОЗАКОННО. При една от "акциите" им започнаха да копаят пред блока някакви прости кабелари, обадих се в инспектората, дойдоха и им съставиха акт за 2000лв. След това дойдоха да ми се молят да им подпиша, че съм им разрешил да копаят. Направих го с няколко условия и да ви кажа от тогава нямам никакви проблеми с това, а преди това копаеха през 1-2 месеца.... :) :twisted:
dream1984
Младши потребител

Назад към Етажна собственост