Привет,
май не е само при Вас, на много места се среща подобна ситуация. Ще се опитам да помогна, давайки насока по описаното от Вас.
По точки:
1 / Не мога да коментирам, не използваме ТЕЦ и нямам никаква идея какви са тези съобщения.
2 / В закона не е упоменато кой трябва да е касиер. Тази длъжност може да се изпълнява от всекиго, дори и от членове на УС и КС. Може да бъде на ротационен принцип. Всеки апартамент по 1,2 или 3 месеца, като след този период се отчита на управителя - примерно. Общото събрание може да приеме да НЕ избира контрольор или КС.
3 / Няма нищо лошо,че един и същи човек се занимава с касата Ви цели 6 години. Лошото е,че никой не знае какво става с парите, след като няма отчетност. Председателя на УС може писмено да покани касиера относно ревизия на общата каса, преглеждане на платежните документи за направените разходи, наличността на закупените материали(ако е купил лопата за сняг-трябва да е на лице), наличността на общата каса и пр. Поканата се изготвя в 2 екземпляра, по един за всяка от страните с подписите на 2те страни.
4 / На ОС касиера Ви е отказал да покаже наличните средства!!! Имаше ли точка в дневния ред на това събрание относно наличните пари в общата каса. ОС може да приеме решение за ревизия на Об.Каса, ако е упоменато в дневния ред на събранието. Махленското: "Що не даваш да видим колко кинти има..." няма тежест, що се отнася до решенията на ОС. Връщаме се пак на председателя на Вашата ОС.
5 / Не мога да проумея как ще Ви тече покрива и на ОС няма да си вземете решение да си го оправите. В ЗУЕС ... чл.11 ал.2 ОС не може да откаже приемане на решение за извършване на разходи, които са необходими за поддържането или за възстановяването на ОЧ на сградата. Според мен зависи и къде точно Ви тече и колко.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. А относно фонда Ви как изобщо знаете, че има ... нали нямате ревизия
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Може И Да Няма.
6 / Тогава решенията на ОС са не легитимни. Кой, как и по-какъв начин ще ми докаже на мен, че трябва да дам някакви пари за нещо си, ако не съм бил на събранието. Искайте писмено протокола от събранието Ви - писмено. Ако Ви откажат - жалба в общината.
7 / При смяната на властта се предават всички документи, налични средства, ключове за ОЧ и т.н. с приемно - предавателен протокол (2 екземпляра). Къде е Вашият.
6 / Ха ми Вие къде спите.
Още нещо: трябва да се регистрирате в общината като сграда в режим на ЕС с УС и КС. Имате ли такова нещо.
Така като гледам положението, Вашите ОС май ги гласувате с персонален човешко-глас, т.е. Иван, Петкан и Драган гласуват - "ЗА", Асен гласува с - "НЕ"
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
3>1= приема се. Да ама НЕ. Гласува се с %на ИЧ. Това е тежестта на мнението на Всеки от собствениците.
Все пак трудно се получава добра среда за живеене и разбиране с останалите собственици. За да се оправят нещата , трябва някой да си сложи главата в торбата, да се изпокара с всички, да му побелее косата и накрая като се върнеш назад във времето да си кажеш "за какво ми беше, уж за доброто на всички, а те... ? " Преценете дали сте готови.
Поздрави.