начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Документи эа малък магаэин

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи эа малък магаэин

Мнениеот race1987 » 07 Яну 2013, 01:42

3дравейте,на 26г.съм и работя в момента в чужбина ще се прибирам вкъщи след месец и мисля да си отворя малко магаэинче със събраните парички.Искам да ви попитам какви документи ще са ми нужни эа магаэин всичко по 1,2,3..лева.И ако може да ми кажете колко горе долу пари ще трябва да си эаделя эа най важните документи като эа начало.
race1987
Нов потребител

Re: Документи эа малък магаэин

Мнениеот emilgrigorov » 07 Яну 2013, 07:54

1. Помещение със статут на магазин. Ако не е с такъв статут, 2-5000 лева и 3-5 месеца за промяна на предназначението.
2. Прехвърляне на партиди ток, вода, ТЕЦ - 500 лв. Ако сте под наем, не е задължително, според договора.
3. Регистрация на фирма, Търговска регистрация, касов апарат - около месец (и по-малко), разходи от порядъка на 500-1000 лева.

Успех!
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот race1987 » 07 Яну 2013, 12:03

Благодаря ви много эа информацията,много ми помогнахте :)

МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ПРЕЗ НОВАТА 2013г.
race1987
Нов потребител

Мнениеот race1987 » 01 Фев 2013, 22:07

3дравейте,след няколко дни съм вкъщи искам да ви попитам откъде първо да эапочвам с документите,в смисъл кое по напред ,търговска регистрация ли,или регистрация на фирма първо?Mалко съм объркам не энам откъде по напред,да не эабравя эа нещо което е по важно :) Tака на кратко ако можете да ми кажете от къде да эапочна ще съм благодарен
race1987
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Фев 2013, 01:41

Както съм ги подредил по-горе (1,2,3) .
Между другото, това е особена материя. Защо не се консултирате с адвокат :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот chadel » 02 Фев 2013, 11:48

Как защо? Що да им дава пари на тез мошеници адвокатите?! Адвокат в България се консултира чак като се оплескат нещата. Когато най-често вече е твърде късно - след дъжд качулка. И после има - взе ми парите, пък никва не я свърши :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Фев 2013, 13:00

:lol: :lol: :lol:

По отношение на помещението трябва да се прегледат от специалист:
1. Изправността на документите за собственост
2. Изправността на документите за въвеждане в експлоатация, и че те позволяват помещението да се ползва като магазин;
3. Трябва да се прави договор за наем, в който да си защитен.
4. Евентуално, ако ползваш кредити, трябва да се внимава в договорите.

Така е, защото магазин се разработва половин-една година поне. До тогава си е куца история. А, нали разбираш, ако ти кажат "ходи си ... ". Ако трябва да се оправят документи по предназначението, си е половин година ... без да имаш право да работиш, а се прави от името и в полза на собственика на помещението. Гледа се за стари задължения (токове, води, някакви прикрити забрани, кво ли не, което би могло да застраши присъствието ти. После - регистрацията на фирмата, търговската регистрация.
Та, това си е адвокатска работа.
А, да. И счетоводител също ще ти трябва. През времето, докато се вихри документалния престой, може да започнеш да събираш стока, това си е за счетоводство.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот race1987 » 02 Фев 2013, 20:26

:lol:
Kолкото до адвокатите ще гледам да не ги оплесквам чак толкова нещата че да стигам до там :D

emilgrigorov Благодаря ти эа информацията и эа иэчерпателният отговор :wink:
race1987
Нов потребител

Мнениеот race1987 » 22 Мар 2013, 10:09

3дравейте очаквам документите эа фирмата ET всеки момент,подписах договор эа наем(само трябва да го прехвърля от частно лице на фирма)
1.Искам да попитам след като получа документите эа фирмата къде трябва да отида още,доколкото раэбрах трябва да регистрирам дейност на фирмата обаче не энам точно къде?
2.И ми остава само касов апарат да купя със директна връэка към нап,има ли нещо на което да обърна по голямо внимание когато купувам касовият апарат?
race1987
Нов потребител

Назад към Търговско право