начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Онлайн регистриране на Е/ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Онлайн регистриране на Е/ООД

Мнениеот ykovachev » 22 Юни 2010, 21:51

Ами то не им е трудно да проверяват - нали сме у БУЛСТАТ-я, който пак е в тяхната агенция :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот kovachev » 23 Юни 2010, 00:23

Много тъпа практика. Значи ако съм прост юрист, не мога да подам документи касаещи фирмата на съпругата ми по електронен път-щото разполагам с ел.подпис и изрично пълномощно с нот.заверка... Ами ако съм юрист в някоя фирма пак не става... Хм ами то упълномощаването е право. Що не ни го признават или ако отидем в магазина за семки, там вече може а?
kovachev
Потребител

Мнениеот gangster » 26 Юни 2010, 21:41

Здравей те,

зачетах се във всички коментари до момента.

аз не съм Ви колега но съм управител в 2 мои дружества. Тази година се заинатих сам да си подам заявленията в ТР. Имам електронни подписи регистрирани на ЮЛ-ца, като в тях са упоменати моите данни като управител. Мисля че не би трябвало да има проблем с подписването на заявлението нали така?

Обаче въпросът ми е следният:
Мога ли да изпратя ГФО съставени от счетоводителката ни, които тя ми изпрати в електронен формат .pdf(направо както ги е попълнила и подала в НСИ), които агенцията приемат като формат, но без да се налага да ги разпечатвам, подписвам Вярно с оригинала и отново да ги сканирам?

Моята логика е, защо да се налага да подписвам отчетите след като така или иначе аз ги прикачам, пращам и подписвам както заявлението така и всички други приложени документи с моят електронен подпис???

Все пак с оглед да не се наложи да си платя по 2-пъти таксите на всички фирми ако има някой с подобен опит ще се радвам да ми помогне!

Благодаря предварително!
gangster
Нов потребител

Мнениеот SashkoS » 27 Юни 2010, 12:24

Според мен не можете, най-малко заради това че вашият ел. подпис подписва вас, но не и счетоводителката. Пък и печата ми се губи някъде...
Не виждам причина да пренебрегвате установеният от практиката метод и да пробвате дали отклоненията от нещо ще минат или не.
SashkoS
Потребител

Мнениеот elsi_g » 30 Юни 2010, 09:29

"Ролята на приносител не фигурира като заявител" !!!
Не всяка глава може да роди такава мъдра мисъл!

Личното ми мнение е, че няма пречка ако заявлението е нотариално заверено, документите да се пуснат по електронен път с подписа на приносител. Единствено предвид аргументите на отказите, които съм чела по въпроса, трябва да се види дали има възможност да се подпише електронно не целия пакет документи, а само декларацията на приносителя. За това не съм сигурна дали има възможност, не съм го пробвала.
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот nyakoi » 15 Дек 2012, 19:05

Здравейте. Искам да регистрирам ЕООД чрез електронен подпис през интернет заради по-ниската държавна такса.

Възниква следната ситуация - за да си създам Фирмен електронен подпис е необходимо да имам - Удостоверение от Търговския регистър.

Това означава ли, че първо трябва да регистрирам фирмата с електронен подпис за физическо лице - и после след като фирмата е вече готова - да си направя втори електронен подпис за юридическото лице?

Има ли някакъв начин да задам директно на фирмен електронен подпис хипотетичното проверено фирмено име без ЕИК, да стане регистрацията и после да се добави ЕИК номер към този единствен подпис, и какво точно представлява това Удостоверение от ТР - и мога ли да го получа преди вписването?
nyakoi
Нов потребител

Мнениеот nyakoi » 14 Мар 2013, 22:19

Понеже никой не ми отговори, отговарям аз: Не може да се направи фирмен електронен подпис преди да е създадена фирмата. Може да се ползва електронен подпис на физическото лице, което ще я регистрира, и после само при определени условия, да си остане фирмата без фирмен електронен подпис като юридическо лице.
nyakoi
Нов потребител

Предишна

Назад към Търговско право