начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Въпрос за получаване на хонорар

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за получаване на хонорар

Мнениеот profa » 02 Сеп 2012, 15:24

Здравейте,
Фирмата ми съдейства на друга фирма да получи голям кредит от външнотърговска банка. Срещу определен хонорар. Интересува ме с какъв договор мога да си гарантирам получаването на хонорара и как да бъде оформен така, че да имам максимална сигурност. Благодаря предварително на всички отзовали се.
profa
Нов потребител

Re: Въпрос за получаване на хонорар

Мнениеот neutralen » 02 Сеп 2012, 19:27

По принцип няма такъв договор, който да ви гарантира, че ще получите обещаното възнаграждение. Това следва от съответните разпоредби на Закона за задълженията и договорите/ЗЗД/ - раздел ІІІ. Действия на задълженията, част 2. неизпълнение/чл.79 - 94/.
От горното следва, че какъвто и договор да сключите той може да не бъде изпълнен с произтичащите от това последствия. За това най сигурно е да вземете възнаграждението предварително, или поне половината.
neutralen
Активен потребител

Re: Въпрос за получаване на хонорар

Мнениеот nk7702n » 02 Сеп 2012, 22:54

profa написа:Здравейте,
Фирмата ми съдейства на друга фирма да получи голям кредит от външнотърговска банка. Срещу определен хонорар. Интересува ме с какъв договор мога да си гарантирам получаването на хонорара и как да бъде оформен така, че да имам максимална сигурност. Благодаря предварително на всички отзовали се.

С оглед Вашите интереси е най - добре договорът да бъде изготвен юрист, който да оформи съдържанието на договора и да предвиди защитни клаузи в случай на неизпълнение.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Търговско право