начало

Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС

Плащане след прекратяване на ДЗЗД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане след прекратяване на ДЗЗД

Мнениеот lex_fen » 07 Авг 2012, 08:32

Здравейте, имах Дружество по ЗЗД регистрирано по ДДС. Реших да прекратя дружеството и продадох и последните си активи с две фактури след което подадох заявление за дерегистрация по ЗДДС на основание ликвидация/прекратяване на дружеството. Към документите за пред Нап приложих и протокол от общото събрание с решение за прекратяване /нотариално заверен/, върнах си и талончето във фирмено. Седмица след това ми се обадиха с потвърждение за дерегистрация и получих протокол за извършена проверка във връзка с дерегистрацията. Няколко дни след това приключих плащането по фактурите които бях издал с цел продажба на останалите налични активи преди дерегистрацията. Въпросът ми е дали е проблем това, че плащането е станало след фактическото прекратяване на дружеството и подлежа ли на някаква санкция? Плащанията са по банков път.
lex_fen
Нов потребител

Re: Плащане след прекратяване на ДЗЗД

Мнениеот neutralen » 07 Авг 2012, 19:26

Не би следвало - приходи се признават с издаване на фактурата а не към момента на плащането - има счетоводен стандарт за това с наименование "признаване на приходи".
neutralen
Активен потребител

Назад към Търговско право