начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Необходими документи за отваряне и работа на шоурум и склад

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Необходими документи за отваряне и работа на шоурум и склад

Мнениеот bulgariabags » 01 Авг 2012, 10:22

Здравейте, предстои ми отваряне на шоурум и склад за кожени изделия, но не съм сигурна за всички необхоидими документи, които ми трябват за безпрепядствена работа. Някой би ли могъл да ме ориентира в изискванията на институциите. Става въпрос за гр. Варна. Много благодаря!
bulgariabags
Нов потребител

Re: Необходими документи за отваряне и работа на шоурум и ск

Мнениеот emilgrigorov » 01 Авг 2012, 11:14

По отношение на помещението:
"Разрешение за ползване" или "Удостоверение за въвеждане в експлоатация" (известни също като "Акт 16").
Предназначението на обекта в тези документи трябва да бъде "за търговска дейност" или нещо подобно.

По отношение на дейността:
Фирма, договор за наем, касов апарат, уведомление до общината за започване на търговска дейност.
За ток, вода, ТЕЦ, режийни - съобразно договора за наем.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bulgariabags » 01 Авг 2012, 11:30

Да, до тук съм долу горе наясно, фирмата е в процес на регистрация, помещението ще бъде с договор за преотстъпване, тъй като е на моите родители. Знам, че се изисква договор с трудова медицина, пожарогасител, за други неща може би не мога да се ориентирам.
Благодаря!
bulgariabags
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Авг 2012, 11:48

Ами, май остава стока, и да правите оборот един - два милиона на ден. Такива работи.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bulgariabags » 01 Авг 2012, 11:55

Дай боже ;)
bulgariabags
Нов потребител

Назад към Търговско право