начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неработещо ЕООД и банкови такси

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неработещо ЕООД и банкови такси

Мнениеот rezuz » 22 Юни 2012, 22:53

Здравейте, имам неработеща фирма от самото й създаване от 2 години. Нямам дори подадена Окд5 за стартиране дейност на фирмата.
Но имам разплащателна фирмена сметка и сега разбирам, че им дължа 255 лв за банкови такси 12 лв месечно за "обслужване" на сметката ми. Смятах, че тази такса се дължи, само ако имам приходи по тази сметка.
Какво обслужване от банката при неработеща фирма ?!
Да добавя, че набирателната сметка е в една банка без да е закрита, а разплащателната е в друга заради уж "по-добрите" условия.
Какво да правя с разплащателната сметка, 255 лв за липса на дейност - струва ми се абсурдно... Дори планирам да закрия фирмата. Това ще опрости ли тези 255 лв ?
rezuz
Младши потребител

Re: Неработещо ЕООД и банкови такси

Мнениеот microfin » 23 Юни 2012, 16:43

Смятах, че тази такса се дължи, само ако имам приходи по тази сметка.

Щом сте открили разплащателна сметка, сте се съгласили да плащате таксата за обслужване на сметката. Банката не се интересува дали ще я използвате реално, също както кабелния оператор не се интересува дали ще гледате кабелна телевизия :)
microfin
Младши потребител

Мнениеот microfin » 23 Юни 2012, 17:53

Може да претендирате за сторниране на таксите само при условие, че са въведени по-късно едностранно без сте уведомени за това.
microfin
Младши потребител

Мнениеот rezuz » 23 Юни 2012, 22:06

Благодаря за отговорите.
Трябва да прочета внимателно договора си с тях, защото при повечето разпл. сметки пише, че се дължат такси при ВНАСЯНЕ и ТЕГЛЕНЕ на суми. А тук няма такива операции реално.
Всъщност банката спря да ме уведомява по имейл за сметката ми някъде след петия месец от откриването.
Това може ли да послужи като основание да искам сторно ?
rezuz
Младши потребител

Назад към Търговско право