начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Разлика между 2 вариянта

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разлика между 2 вариянта

Мнениеот petarv » 23 Май 2012, 10:33

Здравейте,
Става въпрос за документи за нормалното функциониране на магазин за техника.
Магазина е наскоро закупен, старо стройтелство- строен е преди войните- преди 30-та година. Витаги си е било дюкан/магазин. На централна улица е поредица от магазини едни до други. Сега закупен е по нотариален акт като жилищна площ. Не е обособен като търговско помещение. До колкото разбрах можело като заварено положение да се работи с
"Уведомление за упражняване на търговска дейност" на територията на общината. Такова уведомление имам издадено вече. То достатъчно ли е при проверки? Дали ще ми трябва Удостоверение за въвеждане в ексдплоатация, дето беше мисля когато е отделена търговската от жилищната площ.
Намерил съм стари документи от съда от преди войната как е дал оценка на място колко струва наема на дюкана за тогава и как собственика е сключил договор за наем с тази оценка. Ако може да послужи това нещо за доказателство че е било търговска площа...
Мерси предварително!
petarv
Младши потребител

Re: Разлика между 2 вариянта

Мнениеот inspectora » 23 Май 2012, 14:07

Нали сам се сещате, че без да се видят всички документи, с които разполагате, няма как да Ви се даде адекватен отговор на въпроса ... :idea: :arrow: адвокат ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот petarv » 23 Май 2012, 19:33

E та това си е стандартен вариянт. Ако исках да ходя при адвокат нямаше да пиша тука.
petarv
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2012, 20:29

Ами успех тогава! Дано някой от четящите/пишещите тук има някакви гадателски способности едновременно с юридическите знания, за да може да узнае какво пише в документите Ви, та да даде и отговор ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 24 Май 2012, 23:40

petarv написа:E та това си е стандартен вариянт. Ако исках да ходя при адвокат нямаше да пиша тука.

1. Пише се "вариант".
2. Не ми се мисли като се разболеете къде пишете.

Успех Ви пожелавам.

п.п. Правните норми, касащи статута на помещения от преди войната до сега са се сменили само около 20-30 пъти.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право