- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов управител на фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Нов управител на фирма
Бих искал да помоля някой, който е наясно, да ме светнe как става вписването на нов управител в ЕООД.Досегашният, който е и едноличен собственик на капитала, ще бъде махнат като управител и на негово място ще бъде назначен нов.Интересува ме точната процедура по тези две действия, а именно махането на сегашния и назначаването на новия.Благодаря предварително на отзовалите се с желание да помогнат!
- pop-korn
- Младши потребител
Re: Нов управител на фирма
Не, просто е дълго за обясняване, има и доста документи, които трябва да подготвите, за да впишете новия управител в ТР, с други думи обърнете се към адвокат, който да Ви извърши тази услуга.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Не, просто е дълго за обясняване, има и доста документи, които трябва да подготвите, за да впишете новия управител в ТР, с други думи обърнете се към адвокат, който да Ви извърши тази услуга.
Аз сам съм си регистрирал фирмата по тоя начин и съм сигурен, че ще се справя сам и с новото вписване.Исках само да знам дали е достатъчно А4 + декларациите, които подписва управителят при учредяването, или има и нещо друго специфично, но както и да е.Ще търся начини.Благодаря.
- pop-korn
- Младши потребител
Ако някой Ви съветва да се обърнете към адвокат, обикновено самият той е адвокат. Смятам, че адвокатите могат да са полезни в други случаи. Аз не съм адвокат даже не съм и юрист, а икономист и считам, че всеки малко по-кадърен човек свикнал да чете нормативни документи може да се справи с тази задача. Специално за Вашия случай е необходимо:
1. Решение на едноличният собственик на капитала за назначаване на нов управител и за приемане на актуализиран Учредителен акт.
2. Договор за управление.
3. Актуализиран Учредителен акт.
4. Декларация по чл. 141 ал.8 от ТЗ.
5. Декларация по чл. 142 от ТЗ (според мен не е необходима, но за всеки случай я приложете).
6. Декларация по чл. 13 ал.4. от ЗТР.
7. Нотариално заверено съгласие и подпис на новия управител.
8. Такса 30 лв за промяна на обстоятелствата.
9. Всичко това описано в Заявление А4.
Всички декларации и Заявление А4 се подписват от новия управител.
Ако се подава чрез пълномощник допълнително:
1. Пълномощно (без нотариална заверка)
2. Нотариална заверка на Заявление А4.
3. Декларация по чл. 13 ал.5. от ЗТР от пълномощника.
Срок 7 дни от Решението на едноличният собственик на капитала.
1. Решение на едноличният собственик на капитала за назначаване на нов управител и за приемане на актуализиран Учредителен акт.
2. Договор за управление.
3. Актуализиран Учредителен акт.
4. Декларация по чл. 141 ал.8 от ТЗ.
5. Декларация по чл. 142 от ТЗ (според мен не е необходима, но за всеки случай я приложете).
6. Декларация по чл. 13 ал.4. от ЗТР.
7. Нотариално заверено съгласие и подпис на новия управител.
8. Такса 30 лв за промяна на обстоятелствата.
9. Всичко това описано в Заявление А4.
Всички декларации и Заявление А4 се подписват от новия управител.
Ако се подава чрез пълномощник допълнително:
1. Пълномощно (без нотариална заверка)
2. Нотариална заверка на Заявление А4.
3. Декларация по чл. 13 ал.5. от ЗТР от пълномощника.
Срок 7 дни от Решението на едноличният собственик на капитала.
- ivo6666
- Нов потребител
Браво на Вас очевидно добре се справяте с вписването на промени в обстоятелства. Но лично аз имам една забележка нормативни документи в правото няма, законът ги нарича нормативни актове.!!!
- bradshow
- Младши потребител
bradshow написа:Браво на Вас очевидно добре се справяте с вписването на промени в обстоятелства. Но лично аз имам една забележка нормативни документи в правото няма, законът ги нарича нормативни актове.!!!
Както казах не съм юрист и не мога да сравнявам стила си на писане и използването на правилните изрази, като Вас, който сте действащ адвокат. Но това не пречи и на други хора като мен да се справят с някои по-лесни "задачки". Идеята е не да Ви вземем "хляба", а да си помагаме един на друг. Благодаря Ви най-чистосърдечно за мнението.
- ivo6666
- Нов потребител
не исках да отварям нова тема, затова пиша тук.
Може ли някой да помогне със следното питане:
Ноември месец 2006 г. е датата на Решение на окръжния съд (регистърен съд) за приемане на нов управител.
В неофициален раздел на ДВ това решение е вписано чак октомври месец 2007 г.
Не мога да се ориентирам към април месец 2007 г. как се е уреждал въпросът дали лицето е било у-л по отношение ТЛ-а.
Логиката е това решение щом носи дата от 11.2006 г., от тогава да е вписано и да е известно на третите добросъвестни лица. Но не мога да си изясня ролята на обнародването в ДВ на това решение...
Може ли някой да помогне със следното питане:
Ноември месец 2006 г. е датата на Решение на окръжния съд (регистърен съд) за приемане на нов управител.
В неофициален раздел на ДВ това решение е вписано чак октомври месец 2007 г.
Не мога да се ориентирам към април месец 2007 г. как се е уреждал въпросът дали лицето е било у-л по отношение ТЛ-а.
Логиката е това решение щом носи дата от 11.2006 г., от тогава да е вписано и да е известно на третите добросъвестни лица. Но не мога да си изясня ролята на обнародването в ДВ на това решение...
Suaviter in modo, fortiter in re
- lexter
- Потребител
важно за Вас е само съдебното решение, обявяването в ДВ има само декларативно действие /т.е. то е формалност/ и едно голямо безумие, но това е друг въпрос ....
- marti_gor
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|