Хахах
И все пак, може би е редно да се спрете на една от вашите тези и да я защитавате докрай. Защото съгласете се, че като мотив за отказа ми да получа интернет банкиране, първо започнахме с факта, че услугата била несигурна
poli_g написа:При интернет банкиране( мисля, че терминът не е точен- наричат го електронно банкиране) банките имат резерви, защото крие повече несигурност от самия личен контакт.
После решихме, че е необходимо тълкувание на 5-та точка,
poli_g написа:Не може по тълкувателен път да се извежда волята на упълномощителя.
bennito написа:Значи....твърдите следното "Да подписва всякакви видове договори за услуги, предлагани от ............... АД" се нуждае от тълкуване ? Ако е така, вие как го тълкувате ?
Сега пък
poli_g написа:къде в пълномощното ви пише, че имате право от нейно име да декларирате, че тя, в качеството си на управител на ЕООД, е запозната с обвързващи я обстоятелства
Утре сигурно ще ме питате къде пишело, дали по време на подписа не й е влезнало муха в лявото око ... ?
Poly има едни две неща, които явно пропускате и може би, следващия път, когато се чудите дали Ви чета ще можете да си отговорите сама.
1. Интернет банкирането ще го ползвам аз, а не тя - управителят на дружеството. Не я обвързвам с този договор, обвързвам юридическото лице, което представлявам пред банката в качеството си на пълномощник. Не се подписвам на договора от нейно име и не я обвързвам с произлизащите от това обстоятелства. Правата не са по различни от тези, които имам като такъв при стандартното банкиране на гише. С това ви отговарям предполагам и на въпроса
poli_g написа:Обаче се замислих- ако упълномощителят сключи договор за уеб банкиране, то за какво сте му вие?
Еми не, той не може да сключи договор за интернет банкиране, защото трябва да дойде лично в България. Защото няма начин друг да получи неговите УЕП-ове. Те са за него и той носи персонална отговорност като физическо лице за тях. И не на последно място, защото наша велика банка, не си е превела интернет банкирането на английски.
2. Май забравихте, че това пълномощно ми го предостави банката по образец, с който те работят. Смешно е, банката да твърди, че не може да тълкува 5-та точка, при положение, че тя самата е писала тази 5-та точка. Явно след като ми е предоставила 5-та точка, разбира напълно и без двусмислие нейното значение. И тъй като е много лесно, когато нещо на някой не му допада да почне да се измъква с това, че не е редно да се тълкува, защото виждате ли може да има нещо друго предвид - давам възможност и на Вас, на явен експерт по право във форума
с над 15 000 поста да ми дадете личното ви тълкувание на 5-та точка.
3. Банката, която в момента ми отказва да получа интернет банкиране под предлога, че не е изписано конкретно услугата обаче, странно за мен, ми дава право да издам дебитни карти от името на фирмата. Странно, в пълномощното ако се върнете по-горе ще видите, че не е цитирано точно "Да издава дебитни карти". Започвам да се чудя.... формалности ли са това или просто своеволие. Да ви споменавам ли, че с банковата карта, аз мога да извършвам интернет разплащания толкова колкото и чрез интернет банкирането ?