начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

как да постъпя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да постъпя

Мнениеот chicho4140 » 10 Мар 2012, 00:03

Здравейте,въпросът ми е следния.Преди нова година закупихме апартамент които е бил собственост на завод от нашия град.Знаехме че там живеят други хора.Продавача ни помоли да не ги гоним преди празниците.Така и постъпихме но след нова година като ги уведомихме те отказаха да се изнесат.Пратихме наториална покана но резултат няма.Те даже не са наематели.Наемател е бил съпругът на жената която в момента живее там но той е починал преди няколко години.От тогава тя си живее там без договор.Трябва ли да водя дела? Колко време трае такова дело?
chicho4140
Нов потребител

Re: как да постъпя

Мнениеот Melly » 10 Мар 2012, 00:14

Да, трябва да заведете дело. То ще се гледа по реда на бързото производство. Без да ви отчайвам, в нашия вилает делата се "движат с 20 км./ч". Както и да е....
Но поне с приключването му ще ожете да се снабдите с изпълнително основание, а после да бъдете въведени във владение на собственото ви жилище.
Може и да не ме разберете, не е задължително - това ще направи колега адвокат, който ще поеме защитата ви.
Успех!

П.П. Останах с твърдото впечатление, че при покупката сте действали като самодейци. Дано споменатото по-горе: "..... от няколко години без да плаща наем (при съпруг/наемател - починал) не ви вкара в друг сериал, дано....
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот chicho4140 » 10 Мар 2012, 13:42

Благодаря Melli но в какъв филм мога да се вкарам?
chicho4140
Нов потребител

Мнениеот Melly » 10 Мар 2012, 14:14

chicho4140 написа:Благодаря Melli но в какъв филм мога да се вкарам?

Мисля, че отговорих още с първи си пост. Всичко е въпрос на конкретика по фактите, отнесени към действието на правните норми във времето и спрямо лицата по едно правоотношение.

Време ви е да си говорите с адвокат, а не по форумите.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба