начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Тази фирма по ТЗ тълкува ли се като Туроператор?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тази фирма по ТЗ тълкува ли се като Туроператор?

Мнениеот ani_ivanova » 28 Фев 2012, 15:42

Имам следният въпрос към всички знаещи: Ако дадена фирма в търговския регистър е вписана като опражнява дейност:" ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОИЗВОДСТВОТО И ОБЗАВЕЖДАНЕ НА ОФИСИ, ЖИЛИЩНИ СГРАДИ, ВИЛИ, АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ И ОТДАВАНЕТО ИМ ПОД НАЕМ, ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ И ВСИЧКИ ДРУГИ СДЕЛКИ И УСЛУГИ, КОИТО НЕ СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН" то тя явявали се като Туроператор. На практика фирмата рекламира отдаването на къщи под наем в курортен град, но не могада разбера то тя Туроператор ли е? Отдруга страна тя може ли да е агенция за продажба на недвижими имоти?
Пример имам къща, но нямам реклама, Фирмата има сайтове и прави реклама но всичко минава през нея, а на мен се дава само миннималната цена? Предлага зелени ваканции, и т.н Бихтели ми разтълкува ли това нещо, тъй като има мног опарени....
ani_ivanova
Нов потребител

Re: Тази фирма по ТЗ тълкува ли се като Туроператор?

Мнениеот majaa » 06 Мар 2012, 00:44

Туроператор е, ако има лиценза за такъв. За останалите описани дейности лицензи незнам да има
majaa
Младши потребител

Назад към Търговско право