начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продаване на хран. добавки през интернет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продаване на хран. добавки през интернет

Мнениеот lolmart » 27 Фев 2012, 18:42

Здравейте. На много места чета, че е забранена продажбата на хранителни добавки през интернет. На други места казват, че забраната е отпаднала. С две думи целта ми е следната - да произвеждам хран. добавки и през интернет сайт да ги продавам като да става с наложен платеж - влиза човек в сайта, попълва формуляр с адрес и поръчва (като в пицария Виктория примерно :) ), идва куриер при мен, взима продуктите и ги дава на човека, който ги е поръчал. Без да трябва да съм аптека или каквото и да било специално предприятие. АКО има спънка в закона, която казва, че не могат да се продават хран. доб. през интернет магазин тогава има ли определена врътка? Например, продуктите ми да не попадат в категория "хранителни добавки" а в друга, която позволяват да се продава през интернет. Или пък по някакъв друг начин да заобиколя закона. Просто искам с минимално нерви и наказателна отговорност да ги продавам тези продукти.

Навсякъде където питам или чета все различни отговори, все условности, никой не може да ми каже точно и ясно как най-лесно да продавам такива продукти. Примерно във Америка има сайтове, които произвеждат и продават същите продукти и на някои от тези сайтове пише, че FDA (контролният им орган за храните и лекарствата) не ги регулира. И аз се питам - е как така, незаконно ли ги продават? Ако е незаконно, защо въобще го пишат да си признават..? И стигнах до извода, че са направили някаква врътка, с която хем законно да ги продават под някаква форма през нет-а, хем да не трябва да са контролирани и да си хабят нервите с техният контролен орган на храните... Е, и аз искам така - най-евтиният, най-лесен, без особен контрол, легален начин да продавам продуктите си. Хиляди благодарности ако някой ми помогне.
lolmart
Нов потребител

Назад към Търговско право