начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ИМА ЛИ НАДЕЖДА ДА МИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИМА ЛИ НАДЕЖДА ДА МИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ?

Мнениеот dalekro » 04 Юли 2011, 20:19

Здравейте, нова съм в този форум. Лутам се и търся из Интернет информация какво да правя.

Съдружник съм във фирма. От 2008 г. имаме задлъжнял клиент - друга фирма. Оказаха се изключителни мошеници. Заведохме дело. Влачи се 2 години. Спечелихме го. Осъдиха ги.
И какво от това. Лицето, което ни дължи парите отговаря само с фирмата си. Която е тотално фалирана. Няма нищо като имущество или капитал по банките, което да е на името на фирмата. Собственикът на фирмата е направил нова фирма и продължава да си работи. Ходих и висях на място да разгледам новата му дейност. Не се крие. Кажете ми какъв е смисълът на договорите, които подписваме, съдебните дела и цялата бумащина?
Има ли някакъв реален шанс да си върнем парите, които ни дължат или не?

Какво може да се направи. Оказва се, че се очертава, че и друг клиент в момента ни завлича, май. Плащането започна подозрително да се бави. Пак имам договор, пак са платени няколко вноски и дотам. Обещания, обещания, .... всеки ден едно и също.

Какво трябва да направя? Някоя простотия от рода на: да платя на някой да я пребият ли? Или да вляза в саморазправа? Държава няма, помощ от никаде няма. Само вдигат рамене разни адвокати и викат - това е, така е! Такава ни била държавата.
Питам аз. Не може ли този човек, след като е ясно, че дължи пари и на кучетата, да може да му се попречи да завлича повече хората. Защо изобщо държавата разрешава на човек, който е доказано, че не умее да прави бизнес, да прави отново и отново фирми. Не ми се струва нормално. Някой трябва да каже: Край ти си некадърен! Или пък ако му се даде шанс отново да направи фирма, то поне да се направи така, че по някаква схема държавата да го задължи да се разплати с кредиторите и тогава да започне пак да печели.
Чувствам се тъпо аз да давам такива съвети, не ми е специалност, но ми се вижда нормално да има изход. Човека е жив, новия му бизнес го знаем. Но той тържествува, а ние ближем рани.
dalekro
Нов потребител

Re: ИМА ЛИ НАДЕЖДА ДА МИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ?

Мнениеот nk7702n » 04 Юли 2011, 20:30

Щом човекът регистрира фирми и извършва дейност, значи реализира доходи. Остава да бъде проучено откъде идват тези доходи и да се предприемат действия по събиране на вземанията Ви.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dalekro » 22 Фев 2012, 17:20

С голямо забавяне - Благодаря за отговора!
dalekro
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Фев 2012, 19:03

Сега поглеждам отново тази тема, писала съм преди известно време. Всичко зависи от това какви са реквизитите на съдебното решение, с което това лице с фирма е осъдено и каква точно фирма е имал - ЕТ, ООД.. Защото е различна и отговорността на различните търговци. А съвсем отделен е въпросът кое имущество на кого се води и каква ни била държавата. И аз мога да си извършвам дейност, ама фирмата да не е на мое име, независимо, че си карам скъпа кола и разполагам с много финансови средства, нали!? За съжаление невинаги чувството ни за справедливост кореспондира със законовите средства и начини за събиране на вземанията ни.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Търговско право