Здравейте,
Фирмата в която съм съдружник е ООД с трима съдружници. Аз и още един съдружник имаме по 33%, а управителя който е третия съдружник има 34%.
Управителя свика общо събрание с нотариална покана на което се искаше да се внесат допълнителни средства. На събранието беше оповестено че трябва всеки съдружник да внесе средства с цел "дружеството да не излезе на загуба за 2011 година" което не било добре. Аз не се съгласих защото със съдружниците отдавна не се разбираме и се опасявам че това беше предтекст другите съдружници да могат да ме изключат от дружеството. Как да постъпя? Да чакам да ме изключат или да се възползвам от възможността да напусна доброволно в срок от един месец след общото събрание? Кой е по-добрият вариант така че да си получа съответния дял който съм внесъл (+ евентуален дял от печалбата на дружеството) и как мога да избегна случая в който останалите съдружници могат да направят така че фирмата да излезе на загуба в счетоводния отчет (3 месеца след доброволното ми напускане или изключване) така че да не получа нищо.
Благодаря ви.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изключване на съдружник от ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изключване на съдружник от ООД
На събранието беше оповестено че трябва всеки съдружник да внесе средства с цел "дружеството да не излезе на загуба за 2011 година" което не било добре.
Увеличаването на капитала няма нищо общо с реализирането на печалба
- microfinance
- Потребител
Жокер: Внасянето на средства от съдружник в Д-вото не винаги е увеличение на капитала. Вижте си протокола от ОС-какво пише там ?
- rts
- Активен потребител
Уточнявам: ставаше въпрос за "вземане на решение за допълнителни парични вноски от съдружниците", а не за увеличаване на капитала.
И след като аз не се съгласих това е основателна причина да ме изключат за неизпълнение на решението на общото събрание нали? Как да се защитя в този случай?
И след като аз не се съгласих това е основателна причина да ме изключат за неизпълнение на решението на общото събрание нали? Как да се защитя в този случай?
- unikat
- Нов потребител
Щом Вие с Вашите 33 % от капитала сте гласували против вземане на решение за допълнителни парични вноски, то не е налице квалифицираното мнозинство, предвидено в чл. 137, ал. 3 вр. ал. 1, т. 9 от ТЗ и на практика няма валидно взето решение на общото събрание за допълнителни парични вноски. Така изглеждат нещата на първо четене.
-
lexy21 - Активен потребител
lexy21 написа:Щом Вие с Вашите 33 % от капитала сте гласували против вземане на решение за допълнителни парични вноски, то не е налице квалифицираното мнозинство, предвидено в чл. 137, ал. 3 вр. ал. 1, т. 9 от ТЗ и на практика няма валидно взето решение на общото събрание за допълнителни парични вноски. Така изглеждат нещата на първо четене.
+1
Но трябва да атакувате Р на ОС пред съда в 14 дневен срок ако се присъствали на ОС или 14 дни от узнаването , но не по ксъно от 3 месеца иначе ако пропуснете срока , според мен има основание да Ви изключат.
- REVOLUTION
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|