- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нова дейност в стара фирма.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Нова дейност в стара фирма.
Здравейте. С мъжът ми решихме да се занимаваме с мебелно обзавеждане. Не искаме да отваряме нова фирма, ще използваме тази на родителите му, но не искаме нашето обзавеждане да се казва както тяхната фирма. Т.е. въпроса ми е може ли през фирма А, да предлагаме мебели Б, нужна ли е тази регистрация, за която прочетох, че трае 2 години и струва 1500лв. (търговска марка). Защото ако е така излиза, че да си регистрираме собствена фирма е по-лесно..? Съжалявам ако не мога да се изкажа правилно какво ме интересува, но и грам не съм наясно с терминологията.
- iskrichka
- Нов потребител
Re: Нова дейност в стара фирма.
Не е нужно да правите нова фирма - ако името е свободно може да го смените...
- microfinance
- Потребител
Re: Нова дейност в стара фирма.
Наистина сте се омотали тотално в термините. Търговска марка и търговска фирма са две неща, които нямат нищо общо едно с друго. Фирма е името на предприятието ви, на производството. Ако регистрирате търговска фирма 'Мебели Б" ООД това име става уникано само като фирма, а не като марка. Запазена търговска марка е нещо за което се кандидатства отделно в друга институция. Търговска марка е име на даден продукт, а не на фирма. Мебели Б ООД могат да произвеждат продукти 'детски стаи Б', холни гарнитури К, кухни А и т.н. Това са три различни продукта с три различни търговски марки. Ако регистрирате трите търговски марки като ваши собствени никой друг не може да ползва това име за неговите продукти. Ако обаче не ги регистрирате всеки може да произвежда продукти под това име, особено ако сте малка фирма и не можете да докажете,ч е вие първи сте започнали производство под това име и така ви познават в голяма част от обществото.
Така че ако не искате изрично да си запазвате такава търговска марка (което според мен във вашия случай е напълно излишно) спокойно можете да работите през старата фирма. Дори да искате да запазите определена търговкска марка пак можете да работите през старата фирма и да регистрирате марката като нейна собственост.
П.С. За да ви стане по ясно запазена търговска марка е Кока-Кола, Фанта, Спрайт и т.н. Фирмата, която ги произвежда и притежава търговската марка в България е Хеленик Ботълинг Къмпани.
Така че ако не искате изрично да си запазвате такава търговска марка (което според мен във вашия случай е напълно излишно) спокойно можете да работите през старата фирма. Дори да искате да запазите определена търговкска марка пак можете да работите през старата фирма и да регистрирате марката като нейна собственост.
П.С. За да ви стане по ясно запазена търговска марка е Кока-Кола, Фанта, Спрайт и т.н. Фирмата, която ги произвежда и притежава търговската марка в България е Хеленик Ботълинг Къмпани.
- elambreva
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|