Възможно ли е да се създаде закон забраняващ на продукти която пише на етикета препиръчителна цена.
Например: Кока Кола която изнася милиони левове ни диктуват на какви цени да продаваме техните продукти чрез Препоръчителна цена върху етикета.
От САЩ до Европа единствено само в България се продават продукти с препоръчителна цена.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Създаване на закон срещу етикет с препоръчителни цени
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Създаване на закон срещу етикет с препоръчителни цени
Ми продавайте под препоръчителната цена - кой ви забранява? Или над нея.
Идеята на "препоръчителната цена" е една стока да струва еднакво в цяла България. За да няма безумия - в София да струва левче, а в някое село 2 лева, щото "не вървяла".
Идеята на "препоръчителната цена" е една стока да струва еднакво в цяла България. За да няма безумия - в София да струва левче, а в някое село 2 лева, щото "не вървяла".
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Нищо не си разбрал.Не си в този бизнес.
- boyaneca
- Младши потребител
Всичко може. Като гледам кви ги творят, може и това да стофтат.
Сигурно и аз не съм разбрал, щото не съм у тоа бизМес, ама па съм у бизМесо с купуването на боклуци разни като потребител. На мене па ми изнася тва чудо препоръчителна цена, щото като я дигнат - и спирам да купувам кОла, разбийш уи. И други таквиз препоръчани боклуци. Ако ти не си купуваш нищо - начи не си разбрал, щото не си в бизнеса "купувачество"
Сигурно и аз не съм разбрал, щото не съм у тоа бизМес, ама па съм у бизМесо с купуването на боклуци разни като потребител. На мене па ми изнася тва чудо препоръчителна цена, щото като я дигнат - и спирам да купувам кОла, разбийш уи. И други таквиз препоръчани боклуци. Ако ти не си купуваш нищо - начи не си разбрал, щото не си в бизнеса "купувачество"
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Огледайте се.България унищожава Българския бизнес чиито сметки ги държат в Българските Банки . Чуждестранните Инвеститорите влагат и изнясат огромни печалби и продължават да откриват нови вериги за да унищожат всичко Българско.Против съм това също и за препоръчителните цени върху етикетите.Излезте от България и огледайте в целия свят Български вериги ( кои са те и кога ще са те ? )
Бяхме Роби под Турското Робство след това Съветския съюз сега ще сме завинаги под робство на Запада.
Ние 200 собственици на средния и дребния бизнес от град София Ще Съдиме Държавата във връзка дискриминацията върху средния и дребния бизнес спрямо веригите и,доставчиците и производителите.
Бяхме Роби под Турското Робство след това Съветския съюз сега ще сме завинаги под робство на Запада.
Ние 200 собственици на средния и дребния бизнес от град София Ще Съдиме Държавата във връзка дискриминацията върху средния и дребния бизнес спрямо веригите и,доставчиците и производителите.
- boyaneca
- Младши потребител
Ми... съдете, поне това право не ви е ограничено. Но когато можете да предложите разнообразието от стоки, цената и скоростта на обслужване като в големите вериги, клиентите ще дойдат и без съдебно решение.
И кога най-накрая ще разберете принципите на пазарната икономика? Не може съда да определя начина на ценообразуване и цената (с малки изключения на монополни предприятия). Щом някой си е платил данъка върху печалбата - значи цената е законна. А щом има и балъци дето да дават тия пари - значи цената е поносима.
Що не вземете да осъдите бензиностанциите за 2.50/л на горивото? Така като сте ги почнали...
Каква е разликата дали ще изнасят парите, или ще си ги инвестират в дворец по морето? Нали са платили заплати, данъци, осигуровки и т.н. в България? Или предпочитате да се изнесат в Китай и ние само да се облизваме?
И кога най-накрая ще разберете принципите на пазарната икономика? Не може съда да определя начина на ценообразуване и цената (с малки изключения на монополни предприятия). Щом някой си е платил данъка върху печалбата - значи цената е законна. А щом има и балъци дето да дават тия пари - значи цената е поносима.
Що не вземете да осъдите бензиностанциите за 2.50/л на горивото? Така като сте ги почнали...
Каква е разликата дали ще изнасят парите, или ще си ги инвестират в дворец по морето? Нали са платили заплати, данъци, осигуровки и т.н. в България? Или предпочитате да се изнесат в Китай и ние само да се облизваме?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Без преоръчителни цени върху етикетите.Аз желая да продавам продукти без препоръчителни цени описани на етикета.Пак казвам БГ е динствена страна с препоръчителни цени върху етикетите.Те производителите си печелят както си искат но ние не,Искам някой който разбира от това.Безнзиностанцията си продава на колкото си искат и те си поставят цена а не както на Кока Кола например когато има препоръчителна цена на едро ти доставят за 1.75лв. продаваш за 1.99лв. така както е написано на етикета, но когато започнат да доставят на едро без препоръчителна цена върху етиката тогава на едро ти я доставят за 1.97 лв и я продаваш за колкото си искаш, занчи печалбата ти за разликите е 2 стотинки от една двулитрова бутилка.Но ако не сте доволни от малките магазинчета които са само български и едвам смогват и са измамени от почти всички диставчици (вече в днечно време например в Метро млеката на Данон приближава изтичането на срока ги връщат в склада на Данон и ги доставят на малките магазинчета и по този начин те малките магазинчета са №1 с изтекъл срок на продуктите и с най много глоби от ХЕИ-то.
- boyaneca
- Младши потребител
boyaneca написа:Без преоръчителни цени върху етикетите.Аз желая да продавам продукти без препоръчителни цени описани на етикета.Пак казвам БГ е динствена страна с препоръчителни цени върху етикетите.Те производителите си печелят както си искат но ние не,Искам някой който разбира от това.Безнзиностанцията си продава на колкото си искат и те си поставят цена а не както на Кока Кола например когато има препоръчителна цена на едро ти доставят за 1.75лв. продаваш за 1.99лв. така както е написано на етикета, но когато започнат да доставят на едро без препоръчителна цена върху етиката тогава на едро ти я доставят за 1.97 лв и я продаваш за колкото си искаш, занчи печалбата ти за разликите е 2 стотинки от една двулитрова бутилка.Но ако не сте доволни от малките магазинчета които са само български и едвам смогват и са измамени от почти всички диставчици (вече в днечно време например в Метро млеката на Данон приближава изтичането на срока ги връщат в склада на Данон и ги доставят на малките магазинчета и по този начин те малките магазинчета са №1 с изтекъл срок на продуктите и с най много глоби от ХЕИ-то.
Проблемът на малките магазинчета е, че чакат някой да ги зарежда. Каквото ви докарат - това продавате. Как точно очакваш да си конкурентно способен на останалите магазини? В нашето квартално магазинче колата е с етикет "препоръчителна цена от 1.99", ама това не пречи на лелката да я продава за 2.40. Въпрос на избор.
Съгласен съм да няма препоръчителна цена, но това няма да спаси отиващите си гаражни магазинчета.
По-скоро, малките магазинчета трябва да се обединят и да си направят колективен орган, който да уговаря цени и доставки за всички. Едно е да преговаряш с баба Пена - магазинерката, която купува 10 кисели млека на седмица, друго е да преговаряш с организация, която ще купи 200 000 кисели млека на седмица. Така ще имате шанс да оцелеете при конкуренцията на големите вериги.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Прав сте.Народа не ги интересува за проблемите в малките магазинчета за тях е важното промоциите във веригите .Но говориме и за средните магазинчета ,не се оплаквам от оборота и не продавам по едни мляко на ден но ми става неудобно че производителите и вносителите ни третират като второ трето качество търговски обект при условие че оборудването ни е най модерно и потокът ни е постоянен.Но за съжаление започвам да проучвам за друга търговска дейност тъй като ми писна с проблемите при доставките.Все пак идеята за колективен орган е добра но няма да стане .
Благодаря
Благодаря
- boyaneca
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|