начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Условията за ползване над ЗЗП ли излиза, че са?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Условията за ползване над ЗЗП ли излиза, че са?

Мнениеот mrumenov » 07 Ное 2011, 18:18

Здравейте. Имам въпрос. Преди 2 седмици си купих мобилен телефон от магазин. Преди ден-два открих, че са ме излъгали с телефона - в сайта пише едни хардуерни характеристики на продукта, а те реално са други. Отидох да говоря с тях, те се съгласиха да го вземат обратно, но да ми върнат 90% от сумата, защото са изтекли 7-те дни, в които мога да го върна без проблеми. Когато се възпротивих, ми отговориха, че в условията си за ползване имат следното нещо:
Въпреки усилията, които полагаме, за да сме сигурни, че информацията на нашия сайт е точна, пълна и актуална, е възможно да има случаи, в които информацията за даден продукт да съдържа неточни или непълни данни, включително относно цената или наличността на продукта. Ние не даваме гаранция, че информацията на нашия сайт е без грешка, пълна и актуална. Запазваме си правото да поправяме грешки и/или да обновяваме съдържанието на нашия сайт по всяко време без уведомление.

По тази логика само с 3 реда, те могат да се противопоставят на член от закона за защита на потребителя. Иска ми се да подам жалба, но само до ден-два ще ми го приемат обратно с/у 90-те процента от сумата. Освен, че реално са ме излъгали, има още 2-3 неща, които нарушават според ЗЗП, но искам мнение дали си заслужава да я пускам тази мобла и има ли някакъв шанс да си получа цялата сума обратно?

P.S: Един час след посещението ми в офиса им, махнаха съответния продукт от сайта си. Все пак, помислих, че това ще стане и съм направил снимки.
mrumenov
Нов потребител

Назад към Търговско право