начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

що годе нормална заплата за юрисконсулт и за дознател

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: що годе нормална заплата за юрисконсулт и за дознател

Мнениеот rum4eto_79 » 19 Мар 2011, 17:52

здравейте колеги!
предстои ми да започвам работа като юрисконсулт в голяма община.Някой може ли да ми каже колко е заплатата към настоящия момент?
rum4eto_79
Нов потребител

Мнениеот doll_face » 21 Мар 2011, 13:30

Привет!
Колега, съветвам ви след като ви "предстои" да станете държавен служител, запознайте се със "Закон за държавния служител", там ще откриете разпоредбата на чл.67 (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г., в сила от 1.01.2004 г.) (1) Брутната заплата се
състои от основна заплата и допълнителни възнаграждения.
(2) Минималните и максималните размери на основните заплати се установяват с
акт на Министерския съвет. Органът по назначаването определя индивидуалния размер
на основната заплата на държавния служител, като отчита нивото на заеманата
длъжност и оценката на индивидуалното изпълнение от последното атестиране, при
условия и по ред, определени от Министерския съвет.
Що се касае за вашето конкретно възнаграждение, то ще бъде посочено във административния акт за назначаване, който ще ви бъде връчен срещу подпис. :D
doll_face
Младши потребител

Мнениеот velikova_ » 21 Мар 2011, 13:34

Ходих на няколко конкурса в държ.администрация и винаги, когато кандидаствах за дадена длъжност в обявленията за нея беше обявена и заплатата.Но по мои наблюдения се движат в следния диапазон: за община -330лв някъде основна заплата( да не говорим,че днес има обява за младши юрисконсулт за 240 основна заплата например), за изпълнителна агенция - около 450лв основна, за министерство -500.Това обаче е за младши юрисконсулт, ако е за главен или старши са по-високи.
velikova_
Потребител

Мнениеот L_Tabakow » 21 Мар 2011, 15:37

Уважаеми колеги, разбира се, че всичко е субективно и относително. Субективно от гледна точка на кадидатстващия. За колко самият кандидат е готов да продаде своя труд. Ако смята,че е отлично подготвен и полезността му за фирмата ще е голяма, нормално е да поиска висока заплата-напр.1500 лв. стартова за добър юристконсулт е разумно искане. Ако кандидатства в държавната администрация там нещата са сравнително ограничени. Там няма възможност за искане и преговори. В обявлението за конкурса е посочена стартовата заплата, така че няма място за коментари. Относително е защото зависи къде кандидатстваш. Има фирми, които могат да ти дадат тази заплата, но има други, които не могат дори и да искаш. а в държавната адмонистрация стартовите запалти са в много широк диапазон- от 240 до 1400 та и нагоре. Така че преценяш себе си, преценяш и фирмата/учреждението/ където кандидастваш и искаш мах. без да се подценяваш. Успех !
L_Tabakow
Младши потребител

Мнениеот alexander2005 » 25 Окт 2011, 14:06

Според вас каква е заплатата на юрист в Банка ДСК, в провинцията?
alexander2005
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 25 Окт 2011, 17:49

Колега, не знам каква е заплатата в момента, но мога да Ви кажа каква беше преди 10 год. Тогава работех като юрисконсулт в клон в провинцията и получавах чисто около 5 мин. работни заплати по това време, което не бяха малко пари. Сега системата им на оценка на труда доколкото знам е съвсем друга. Договаряне може да има, но в определени граници. Набляга се на индивидуалната оценка на служителя и бонуси. Като цяло юрисконсулт в банка в провинцията взема повече от който и да било юрисконсулт в община, държ. администрация и др. Изобщо оферта си е въпреки многото работа. Ако не направиш сериозен гаф, може и да се пенсионираш там. В Банка ДСК има юрисконсулти с повече от 15 год. непрекъснат стаж там.
ytrewq
Потребител

Мнениеот mnedjalkov » 26 Окт 2011, 11:12

Колеги,моето мнение е ,че стартова заплата за младша длъжност трябва да бъде поне 650 лв.Нормално е след толкава години на труд и лишения да получиш и нещо насреща.Не е нормално Юрист консулт в общината да взема 300 лв.заплата,а една чистачка която не може да пише и чете и има завършен трети клас да взема 500лв.Не ме разбирайте погрешно.Не омаловажавам работата на чистачката или пък искам да обидя хората които се занимават с тази длъжност,а само да направя сравнение.Където и да кандидатстваш за работа ти искат стаж.А такъв общо взето ако нямаш познат които да те нареди някъде можеш да придобиеш като държавен служител.Ако си и от друг град и трябва да плащаш и квартира.Е ако някои може да ми каже как да стане това с 300 лв.заплата нека сподели та да се поучат и останалите.
mnedjalkov
Нов потребител

Мнениеот alexander2005 » 28 Окт 2011, 11:07

alexander2005 написа:Според вас каква е заплатата на юрист в Банка ДСК, в провинцията?

Добре, според вас при положение че съм работил почти 8 години в банки като кредитен инспектор и реално съм наясно с целия процес по кредитиране, събиране на просрочени кредити, ипотеки и т.н., а юридически стаж имам само 6 месеца, каква минимална заплата е редно да поискам?
А друг е въпроса, дали ще ми я дадат... :D
alexander2005
Младши потребител

Мнениеот Vasko1912 » 28 Окт 2011, 11:52

Някой колега ще разкрие ли на каква заплата започват младшите разследващи полицаи?Аз в момента работя в община и едвам оцелявам :wink:
Vasko1912
Нов потребител

Мнениеот irina » 28 Окт 2011, 13:06

според мен и 1200 не е много...
irina
Младши потребител

Мнениеот alexander2005 » 31 Окт 2011, 11:49

А за помощник-нотариус?
alexander2005
Младши потребител