Здравейте, с дата 01, 09, 2011 съм уволнена по чл 331, ал 1 с фиксирано обезщетение от 6 БРЗ. Регистрирах се на борсата в предвидения срок. Сега разбирам, че има вероятност да не ми се изплати обезщетението в срок от 1 месец, което означава, че се анулира прекратяването на трудово-правните ми отношения с фирмата и трябва да се върна на работа. Но в рамките на месец, условията ще се променят така, че да ме принудят да напусна по свое желание вече, без да ми се заплаща обезщетение. Какви мерки мога да предприема, за да защитя правата си? Има ли основание с документа, с който се прекратява договора ми по чл, 331, ал 1, да предявя претенции, вкл и съдебни, за да ми се изплати обезщетението?
Предварително благодаря за отговорите
Хубав ден
Ина Дилова
- Дата и час: 26 Ное 2024, 18:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за малко помощ - чл 331, ал 1
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: моля за малко помощ - чл 331, ал 1
..наистина ми е малко странно, 50 разглеждания и нито един отговор. Дори и такъв: "потърсете специализирана помощ"....
- inadilov
- Нов потребител
inadilov написа:..наистина ми е малко странно, 50 разглеждания и нито един отговор. Дори и такъв: "потърсете специализирана помощ"....
Не е странно- липсата на отговор може да означава и това.
Ако бездействате ще се стигне именно до ал.3- не е прекратено ТПО( каквито са и задължителните указания на ВКС), ерго?- трябва да действате бързо- имате ликвидно и изискуемо вземане.
Посетете колега, аз признавам си, не съм мислила по този въпрос, но и мисля да няма отговор, какво точно се случва ако не бездействате през този месец.
п.п. 6 заплати си струват едната консултация, нали. Тук е безплатно, но и не нося отговорност за думите си.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря ви.
- inadilov
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|