начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Правен съвет - Оставка на управител.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правен съвет - Оставка на управител.

Мнениеот ksharlandjiev » 15 Авг 2011, 18:32

Здравейте,
Моля ви за правен съвет, и постъпки по следната ситуация:
Към момента се водя управител на ООД, което се занимава със софтуерни разработки.
Фирмата има общо 4 съдружници, като двама от тях държат мажоритарен дял от общо 62%. Останалите съдружници, са също така и съдружници в друга фирма.
Фирмата няма капитали, и за това се налагаше да работя с лична компютърна техника.
Преди няколко дни, вечерта заварих моите съдружници в офиса, да разглобяват личния ми компютър, и да изваждат дисковете с цел копиране на информацията от тях. Като обеснение получих единствено оправдание, че ми нямат доверие, и искат всичката информация която имам за фирмата да им бъде предоставена.
Оказва се, че без мое знание, останалите съдружници,са закупили и инсталирали допълнителна техника (собственост на другата фирма), и са откопирали всичката интелектуална собственост на представляваното от мен дружество. В дружествения договор е записано, че аз имам право на подобна информация при поискване.
Бих искал да попитам, има ли възможност за правни постъпки по този случай, както и много ви моля, да ми кажете каква е процедурата по подаване на оставка като управител.
На този етап не искам да напускам дружеството, освен ако не ме принудят. Бих желал само да подам оставка като управител.
Също така, моля за информация, могат ли съдружниците ми да ме изключат чрез общо събрание без основателна причина за това.
Предварително благодаря.
ksharlandjiev
Нов потребител

Re: Правен съвет - Оставка на управител.

Мнениеот ksharlandjiev » 16 Авг 2011, 16:06

Няма ли кой да ме посъветва? :(
ksharlandjiev
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 16 Авг 2011, 16:13

Без причина не могат да Ви изключат, но пък сме се нагледали вече на какво ли не в тая държава, тъй че ...
Подаване на оставка като управител може да стане, но няма да се справите сам - потърсете адвокат да Ви изготви документацията и съдейства в процедурата ...
Относно интелектуалната собственост и изобщо цялата конкретна случка ... тук вече са сложни нещата и трябват повече детайли ... и без адвокат тук също няма да минете ... имате определени теоретично възможни ходове, но трябва сериозен анализ, включително и относно нещата, които ще могат и които няма да могат да се докажат ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ksharlandjiev » 16 Авг 2011, 22:40

Благодаря за вашия отговор.
ksharlandjiev
Нов потребител

Назад към Търговско право