начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Болничен по време на бременност

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Болничен по време на бременност

Мнениеот lazarinka » 08 Юни 2011, 20:37

Здравейте,аз съм бременна в 4 месец и от 18 април 2011 до 31 май 2011 бях в болничен,през август отново ще изляза болничен до края на бременността,осигуряват ме на 300 лева,искам да ви попитам дали знаете,има ли значение че съм била в болничен,че е с прекъсване и ще се отрази ли после на обезщетението за майчинство.Казаха ми че майчинството ще е на база парите от болничните,а не на 300 лева,ако е така аз нямам избор работата ми е такава че не мога да работя по това време,доктора не може да ми дава непрекъснат болничен....Моля пишете,ако знаете нещо :roll:
lazarinka
Нов потребител

Re: Болничен по време на бременност

Мнениеот dessys » 17 Юни 2011, 09:31

За съжаление ще се отрази, но майчинството ви няма да се изчислява на базата парите от болничните, защото те са обезщетение, а не доход. Ще се вземе предвид доходът ви за последните 18 месеца, предхождащи причината за неработоспособността.
dessys
Потребител

Мнениеот markitanet » 21 Юни 2011, 19:08

А как може човек да е в две остъствия едновременно - имам предвид, че ако си в болнични би следвало да се прекъсне майчинството, или бъркам?
markitanet
Младши потребител

Мнениеот dessys » 23 Юни 2011, 13:26

Не майчинството, а болничните не важат...
dessys
Потребител

Назад към Осигурително право