начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

?

Мнениеот Blagorodna » 20 Окт 2003, 13:54

Уважаеми колега,
Не съм искала да засегна някой от споменатите от Вас преподаватели, просто изказах моето лично мнение. Смятам, че учебния план се нуждае от детайлизиране, за да може да се прецени от всеки евентуалната ефективност от обучението. Желая Ви успех!
Blagorodna

Re: Blagorodna

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:56

И аз така възприех нещата (за това и казах отбелязах добронамерен съвет). Посочването на нови имена беше само за пълнота.
?

Re: ?

Мнениеот Blagorodna » 20 Окт 2003, 14:00

Надявам се учебния курс, който са подготвили колегите от УНСС да отговори на Вашите изисквания и потребности. Желая Ви успех!
Blagorodna

Re: 12345

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 14:22

Божана Неделчева преподава по хиляди дисциплини, включително и на много икономически специалности, както и на тези, които учат в ИСК, а не само в УНСС (а това са все пак две отделни учебни заведения)-ако я считаш за добър преподавател, било по Право на интелектуалната собсвеност, било по Право на ЕС - отиди на тези курсове, но напиши после тук доволен ли си или не - ще ми е твърде любопитно!
12345

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 14:26

Не за друго, а защото знам какво ще напишеш после - искам да те предпазя от грешки, но след като си толкова упорит(а) и самоуверен(а) ходи и се "обучавай"
3-4 записали се на курса - как ти звучи тази информация?
Даже 3-4 ми се струват много, ама няма значение - важното е нечии джообове леко да се понапълнят за сметка на такива ентусиасти като теб.
12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 14:27

И аз така съм чувал. Ако се запиша ще споделя дали си е струвало.
?

Мнениеот Blagorodna » 20 Окт 2003, 14:29

И аз това имах предвид колега, че не съм сигурна какво ще бъде нивото на обучението. Мисля, че само за да се добави като допълнителна квалификация определен курс на обучение, не е достатъчна причина човек да се запише в курс със съмнителна стойност.
Blagorodna

КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ СИ СТРУВА ДА СЕ СПЕЦИАЛИЗИРА ПРАВО?

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 14:36

Ако някой има информация или собствен опит нека да го сподели.
?

Re: КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ СИ СТРУВА ДА СЕ СПЕЦИАЛИЗИРА ПРАВО?

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 14:52

Само един въпрос - ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА СПЕЦИАЛИЗИРАШ някъде си(където и да било), за да се усъвършенстваш в областта, която искаш?
Ако човек се интересува повечко от някаква дисциплина- ПИС, Право на ЕС, търговско право или каквото и да е там - похвално е - но има страшно много книжки, някои от които много дебели и въобще материали, от които да се информираш и да задълбочаваш познанията си. Специализацията, сама по себе си не значи нищо, както и дипломата - необходими са преди всичко лични усилия и то постоянни от страна на конкретния човек, за да е добър по правното направление, в което има повишени интереси.
12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 14:56

Спор няма, че е така както казваш, но все пак няма да е лошо и тези знания да са формализирани в определен сертификат.
?

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 15:02

Щом мислиш така - добре, всеки си има виждане по въпроса. В случай като твоя бих препоръчал специализация в чужбина - виж в Министерство на образованието за обяви в тази връзка, постоянно имат програми, които предлагат за специализации в чужбина.
Ако е за Право на ЕС - ясно е, че е най-добре "да се пие водата при извора" : )
12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 15:04

Все пак въпросът ми беше: КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ СИ СТРУВА ДА СЕ СПЕЦИАЛИЗИРА ПРАВО?
?

Rе: ?

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 15:07

Нямам представа - ако има нещо в Института по правни науки по БАН, аз бих опитала там
12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 15:09

Това е добра насока, благодаря.
?

Re: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Мнениеот студент » 20 Окт 2003, 17:35

И аз се записах за курса по Наказателно-правни науки и не мисля, че съм си дал парите на вятъра. Още повече, че се очаква, че ще преподават и магистрати, т.е. хора от практиката.
студент

Мнениеот Благодарен » 20 Окт 2003, 19:06

Това което прави ИСК при УНСС е положително. Следдипломната квалификация е начин да подобриш знанията си в дадена област, или най-малкото да поддържаш добра форма от академична гледна точка. Та кое друго учебно заведение предлага подобно нещо? Впрочем по този начин ИСК при УНСС, косвено издига и престижа на ЮФ на УНСС, тъй като една част от преподавателите идват именно от там.
Благодарен

Мнениеот заинтересована » 21 Окт 2003, 09:57

Разбрах за цената, но не ми стана ясно времетраенето на курсовете. Колко съботи и недели?
заинтересована

Мнениеот записал се » 21 Окт 2003, 22:12

Още ли не сте се записали, будали такива, курсовете си ги бива. Само разни песимисти и скръндзи мислят противното.
записал се

Мнениеот ALFRED » 22 Окт 2003, 09:41

ПОЗНАВАМ ТЕЗИ ХОРА, КОИТО ГИ ОРГАНИЗИРАТ. ВОДЕЩИЯТ МОТИВ ПРИ ТЯХ СА ПАРИТЕ. АКО СИ ДАДЕШ ПАРИЧКИТЕ НЯМА ПРОБЛЕМ. ТОВА СА ХОРА ОТ ЕДИН КРЪГ ОБОСОБЕН ПОД ФОРМАТА НА СДРУЖЕНИЕ И МИНАЛАТА ГОДИНА СЪЩО ИМАХА КУРС, ЧИИТО ЛЕКЦИИ ПОСЕЩАВАХ РЕДОВНО. ЦЕЛТА Е ЧРЕЗ МНОГО ЗАПИСАЛИ СЕ ДА СЕ СЪБЕРАТ СРЕДСТВА ЗА СДРУЖЕНИЕ С ЧАСТНА ПОЛЗА. НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОРГАНИЗАТОР Е СТУДЕНТКА ОТ УНСС. ИНАЧЕ ПО-СКОРО НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ЧУЕТЕ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА В УНИВЕРСИТЕТА. МОЖЕ БИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ СА НЯКОИ ПО-РЯДКО РАЗГЛЕЖДАНИ ТЕМИ. АЗ ХОДИХ МИНАЛАТА ГОДИНА НА ТОЗИ КУРС И МИ СЕ ВИДЯ НЕСЕРИОЗЕН, ТОГАВА ТОЙ БЕШЕ МОДИФИКАЦИЯ НА ТЕМИТЕ ОБСЪЖДАНИ В ЕДНА ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАЩА КАНТОРА.
ТЪЖНО Е, НО КАЗВАМ ИСТИНАТА.
ALFRED

ISTINATA

Мнениеот ALFRED » 22 Окт 2003, 09:50

ИСТИНАТА КОЛЕГИ Е, ЧЕ ТОВА Е ИНИЦИАТИВА НА ЕДНА СТУДЕНТКА ОТ УНСС С ТВЪРДЕ ПРОЗАИЧЕН МОТИВ - ДА СПЕЧЕЛИ ПАРИ ОТ ВАС!!!
НЯКОИ МОЖЕ ДА ГИ ЗАБОЛИ КАТО ПИША ТОВА. ОСОБЕНО ОРГАНИЗАТОРИТЕ, НО КАЗВАМ ИСТИНАТА ОТ ТЪЖЕН ОПИТ.
ПРИМАМВАТ СЕ КОЛЕГ С ИДЕЯТА, ЧЕ ЛЕКЦИИ ЩЕ ЧЕТАТ ДЕЙСТВАЩИ МАГИСТРАТИ, НО...РЕЗУЛТАТЪТ Е ПЕЧАЛЕН.
ХОДЕТЕ НА БЕЗПЛАТНИТЕ И ОТКРИТИ ЛЕКЦИИ НА РЕНОМИРАНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ В СУ И УНСС, НЕ НА МОДИФИЦИРАНИ МАШИНИ ЗА ПАРИ!
ALFRED

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии