Здравейте,
имам желание да подам заявление за напускане на дружество по чл. 125, ал. 2 от ТЗ. Ще бъда благодарен за примерен текст.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 05:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заявление по чл. 125 ал. 2 от ТЗ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заявление по чл. 125 ал. 2 от ТЗ
Наистина ли няма кой да ми помогне?
- harsy
- Нов потребител
ДО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА
.............. ООД, ЕИК ..........., със седалище и адрес на управление: .............................................
М О Л Б А
ОТ
....................., ЕГН ................, притежаващ лична карта № ................., издадена на .............г. от МВР - гр. ........, с адрес: гр. .......................
С настоящата молба, моля да прекратя участието си в .............. ООД, като прехвърля дяловете си (.....дяла от по ....лева) на съдружника си ......................, ЕГН ................и също така да бъда освободен като управител на дружеството.
................г. С УВАЖЕНИЕ:_____________________
гр. София /............./
.............. ООД, ЕИК ..........., със седалище и адрес на управление: .............................................
М О Л Б А
ОТ
....................., ЕГН ................, притежаващ лична карта № ................., издадена на .............г. от МВР - гр. ........, с адрес: гр. .......................
С настоящата молба, моля да прекратя участието си в .............. ООД, като прехвърля дяловете си (.....дяла от по ....лева) на съдружника си ......................, ЕГН ................и също така да бъда освободен като управител на дружеството.
................г. С УВАЖЕНИЕ:_____________________
гр. София /............./
- minimay
- Младши потребител
Много благодаря! Почти бях изгубил надежда.
- harsy
- Нов потребител
Не знам дали точно чл. 125, ал. 2 от ТЗ Ви вълнува, но, ако това е така, предложената форма не Ви върши работа. Ако ще си прехвърляте дяловете на друг съдружник - това, първо, е хипотеза различна от визираната в чл. 125, ал. 2 от ТЗ и, второ, в този случай прехвърлянето става свободно. Ще престанете да сте съдружник, просто казано, след прехвърлителната сделка, обективирана в предписаната от закона форма и при която, по необходимост, имате насрещна страна - съдружника Ви. Прекратяване на членството по чл. 125, ал. 2 от ТЗ е друга бира - едностранно, при спазване на предвидения скрок на предизвестие, който е установен в интерес на дружеството и като такъв може да бъде и договорен различен срок от съдружниците в ДД... Трябва да го съобразите. Като последица от прекратяване на членството по чл. 125, ал. 2 от ТЗ /за разлика от хипотезата на прехвърляне на дружествени дялове/ - имуществените отношения се уреждат по ал. 3 на същия член.
-
lexy21 - Активен потребител
Благодаря за изказаното мнение. А при другата бира какъв би бил подходящия текс?
- harsy
- Нов потребител
Не, че не искам да Ви помогна с текста /нищо сложно и специфично няма в него/, но Във Ваш интерес е да се консултирате с адвокат, за да Ви разясни разликите, които очевидно сам/а не разбирате, между двете хипотези на "напускане на дружеството", а Вие да обясните на него/нея какво целите /освен да не сте съдружник, това е ясно, но не изчерпва въпросът/, а той/тя, от своя страна, да Ви посъветва за най-добрия вариант - с оглед конкретното дружество, съдружниците в него и тяхното отношение към Вашето "напускане", данъците и т.н. Не си мислите, че като отправите в небитието, макар и формално адресирано до дружеството, едно заявление по чл. 125, ал. 2 от ТЗ, то за Вас нещата свършват до тук. Нали знаете от кога настъпилите промени в обстоятелствата имат "значение" за трети лица, кога, кой и при какви условия може да ги заяви за вписване... За мен е ясно, че не знаете какво искате да направите /естествено, извън това, че не искате да сте съдружник / , не са Ви ясни последиците и не съм аз човекът, който ще Ви направи мечешка услуга, като Ви драсне два реда текст, който сам можете да формулирате, при неглижиране на правните последици от това. Ако питате за утвърден обрзец - такъв няма, въпрос на езикова култура и построяване на изречението.
-
lexy21 - Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|