- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Увеличаване на капитала на ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
57 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Увеличаване на капитала на ООД
;-)
като са ми общо взето бедни клиентите и все излиза че положението е въпрос едва ли не на живот и смърт за тях , какво да правя.
Докато учех не се сещах каква отговорност поема адвоката и какво е да разчитат на тебе, за нещо за което са спестявали цял живот... не знам обръгва ли се към това, по-уверен в себе си ли ставаш, но сега направо сън не ме хваща :-((((((((
като са ми общо взето бедни клиентите и все излиза че положението е въпрос едва ли не на живот и смърт за тях , какво да правя.
Докато учех не се сещах каква отговорност поема адвоката и какво е да разчитат на тебе, за нещо за което са спестявали цял живот... не знам обръгва ли се към това, по-уверен в себе си ли ставаш, но сега направо сън не ме хваща :-((((((((
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Увеличението на капитала по начина, който описвате може да стане ако
фирмата има неразпределена печалба и разполага със средства по разплащателната си сметка. Представя се в банката Решение на съдружниците
за увеличение на капитала за сметка на неразпределената печалба и се пише
писмо да се блокират средствата в същия размер. Банката издава удостоверение,
което се представя в съда. След като се получи съдебното Решение, се пише писмо до банката към което се прилага копие от Решението за увеличения капитал
и се иска отблокиране на средствата, което става още на другия ден. Но при всички
случаи средствата се блокират.
По същия начин съм увеличавала капитал с допълнителни вноски без
да внасям средствата в набирателна сметка, но пак с блокиране. Спестява се
обявяване и закриване на сметки в ДС, но не и блокиране на оборотни средства.
фирмата има неразпределена печалба и разполага със средства по разплащателната си сметка. Представя се в банката Решение на съдружниците
което се представя в съда. След като се получи съдебното Решение, се пише писмо до банката към което се прилага копие от Решението за увеличения капитал
и се иска отблокиране на средствата, което става още на другия ден. Но при всички
- ДИДИ-СЧЕТОВОДИТЕЛ
Диди, твоето е тинтири-минтири.
Я ми кажи схемата предложена от тебе, на кой ЗАКОН има опора?
Блокиране-разблокиране ? Глупости до без край!
Но май ставаше дума за корпоративни данъци които евентуално ще се платят от фирмата "благодарение " на стажант-юристите от техините некомпетентни съвети?
Я ми кажи схемата предложена от тебе, на кой ЗАКОН има опора?
Блокиране-разблокиране ? Глупости до без край!
Но май ставаше дума за корпоративни данъци които евентуално ще се платят от фирмата "благодарение " на стажант-юристите от техините некомпетентни съвети?
- лунатик
Тинтири-минтири - по същия начин реагира и Вашият колега, комуто
възложихме да направи увеличението. Аз самата бях скептично настроена.
Юристите на Булбанк, които ни дадоха съвет като дългогодишен корпоративен клиент се оказаха прави - съдебното решение мина безпроблемно. Ако на това
му казвате схема - значи е такава, но идеята не е лично моя. Ако ме питате по
кой закон - не мога да цитирам такъв. Тази "схема" е приложена 2 пъти - през 1998
и 2002 г. През 98г увеличението е направено едновременно с изключването на
съдружник и от ООД д-вото е пререгистрирано на ЕООД със 100% чуждестранен капитал и продължава дейността си като такова и в момента. Вносител е и е познато като име в публичното пространство.Сигурна съм, че не малка част от
колегите Ви притежават стоки с нашата марка. От м.03.2002 г. съм управител на
въпросното дружество.
От години ползвам услугите на изключително компетентни юристи в областта на данъчното и митническо законодателство, които умеят да работят в
екип и нямат "снизходително" отношение към счетоводителската гилдия и може би
затова ползата е взаимна. Сега още по-вече благодаря на късмета си, че сме
попаднали на точните хора.
Желая на всички здраве и късмет, едно по-ясно и точно законодателство, много пари и по-малко инфарктни ситуации.
възложихме да направи увеличението. Аз самата бях скептично настроена.
Юристите на Булбанк, които ни дадоха съвет като дългогодишен корпоративен клиент се оказаха прави - съдебното решение мина безпроблемно. Ако на това
му казвате схема - значи е такава, но идеята не е лично моя. Ако ме питате по
кой закон - не мога да цитирам такъв. Тази "схема" е приложена 2 пъти - през 1998
и 2002 г. През 98г увеличението е направено едновременно с изключването на
съдружник и от ООД д-вото е пререгистрирано на ЕООД със 100% чуждестранен капитал и продължава дейността си като такова и в момента. Вносител е и е познато като име в публичното пространство.Сигурна съм, че не малка част от
колегите Ви притежават стоки с нашата марка. От м.03.2002 г. съм управител на
въпросното дружество.
От години ползвам услугите на изключително компетентни юристи в областта на данъчното и митническо законодателство, които умеят да работят в
екип и нямат "снизходително" отношение към счетоводителската гилдия и може би
затова ползата е взаимна. Сега още по-вече благодаря на късмета си, че сме
попаднали на точните хора.
Желая на всички здраве и късмет, едно по-ясно и точно законодателство, много пари и по-малко инфарктни ситуации.
- ДИДИ-СЧЕТОВОДИТЕЛ
Е, ДИДИ не се сърди :)))
Верно бях малко груб, за което се извинявам.
Но все пак искам да знам (защото в момента наистина не знам) какво налага средствата за увеличаване на капитала да бъдат блокирани макар и за един ден в банковата сметка. (па била тя и разплащателната). Защо? И затова попитах по кой закон?
Щото не се сещам за такъв.
Пък ти твърдиш: "... съм увеличавала капитал с допълнителни вноски без
обявяване и закриване на сметки в ДС, но не и блокиране на оборотни средства"
Та как: хем има блокиране, хем не се блокират оборотни средства?
Верно бях малко груб, за което се извинявам.
Но все пак искам да знам (защото в момента наистина не знам) какво налага средствата за увеличаване на капитала да бъдат блокирани макар и за един ден в банковата сметка. (па била тя и разплащателната). Защо? И затова попитах по кой закон?
Щото не се сещам за такъв.
Пък ти твърдиш: "... съм увеличавала капитал с допълнителни вноски без
обявяване и закриване на сметки в ДС, но не и блокиране на оборотни средства"
Та как: хем има блокиране, хем не се блокират оборотни средства?
- лунатик
Един "добросъвестен" съдия би отказал подобна операция. Лунатик явно по "закона под масата" е станало всичко. Г-жа Диди може да се похвали с повече опит от нас, но все пак има закон. И малко смешно и неучтиво звучи точно един неюрист да се натрапва с нечисти методи. А за тона, Диди си го потъраси сама още в първия си постинг.
Закона ясно посочва, че парите трябва да са свободно разположение на управителя след увеличение на капитала. Естесвено един съдия добре почерпен може и са пусне вашата схема, но повярвайте ми, ако се стигне до фалит и ликвидация, тези пари ще бъдат счетени като невнесени и ще бъдат потърсени от синдика повторно от съдружниците. Сигурен съм в подобно развитие на ситуацията. Аз подобен съвет не бих дал на клиент, носи се отговорност, а фирми фалират всеки ден.
Закона ясно посочва, че парите трябва да са свободно разположение на управителя след увеличение на капитала. Естесвено един съдия добре почерпен може и са пусне вашата схема, но повярвайте ми, ако се стигне до фалит и ликвидация, тези пари ще бъдат счетени като невнесени и ще бъдат потърсени от синдика повторно от съдружниците. Сигурен съм в подобно развитие на ситуацията. Аз подобен съвет не бих дал на клиент, носи се отговорност, а фирми фалират всеки ден.
- dimizz1
Както схващам аз значи много е обидена счетоводителката на адвокатското ни котило. Иначе казано, даже не си даде труда да отговори на dimizz. Защо така бе душко, поне да беше му казала, че си права и да му натриеш носа - и без това както
разбирам не храниш особено добри чувства към нашего брата /не че няма защо/.
Само че нашего брата този път се оля. Ако не слушаше само себе си, щеше да
вдене за какво му говориш. И аз понеже много обичам да си вра гагата където не
ми е работа, понасъбрах малко информацийка от чисто любопитство. И знаете ли
колеги какво ми се избистри в мозъчните клетки - госпожата е намерила начин
без да налива съдия да съкрати законово процедурата. И този номер наистина минава при увеличение капитал за сметка на неразпределена печалба. Поразпитах в разни банки и банчици дали ще благоволят да ми връчат такова
удостоверение и отговорът:по този начин практикуваме предимно с доказали се лоялни клиенти, но не е практика на банката. Значи госпожата ни матира.
Знам, че ще гракнете като жаби на гьол, но не ми пука - включване го направих по
друг повод.
Госпожо Д. ако Вие сте тази, която подозирам, че сте - бихте ли дали имейл
за връзка. На 27.07.т.г. в кантората на колегата И. ми беше уредена среща-консултация във връзка с ДРА на стойност 47 х.лв. по повод дело за сублизинг.
Мисля, че това бяхте Вие. Жената с която разговарях сподели, че едната и дъщеря
също е счетоводител а другата - 5 курс право и беше също толкова емоционална.
Срещата беше уредена от дипл.експ.счет., близка на колегата. Обещанието ми беше ако спечелим да черпя. Е, бих желал да си удържа обещанието. Колегата И.
Ви е загубил координатите. Ако не греша, моля оставете си координатите на колегата, или имейл за връзка. Ако греша, просто отговорете с едно НЕ.
Колеги, благодаря за търпението - понякога от нищо става нещо.
разбирам не храниш особено добри чувства към нашего брата /не че няма защо/.
Само че нашего брата този път се оля. Ако не слушаше само себе си, щеше да
вдене за какво му говориш. И аз понеже много обичам да си вра гагата където не
ми е работа, понасъбрах малко информацийка от чисто любопитство. И знаете ли
колеги какво ми се избистри в мозъчните клетки - госпожата е намерила начин
без да налива съдия да съкрати законово процедурата. И този номер наистина минава при увеличение капитал за сметка на неразпределена печалба. Поразпитах в разни банки и банчици дали ще благоволят да ми връчат такова
удостоверение и отговорът:по този начин практикуваме предимно с доказали се лоялни клиенти, но не е практика на банката. Значи госпожата ни матира.
Знам, че ще гракнете като жаби на гьол, но не ми пука - включване го направих по
друг повод.
Госпожо Д. ако Вие сте тази, която подозирам, че сте - бихте ли дали имейл
за връзка. На 27.07.т.г. в кантората на колегата И. ми беше уредена среща-консултация във връзка с ДРА на стойност 47 х.лв. по повод дело за сублизинг.
Мисля, че това бяхте Вие. Жената с която разговарях сподели, че едната и дъщеря
също е счетоводител а другата - 5 курс право и беше също толкова емоционална.
Срещата беше уредена от дипл.експ.счет., близка на колегата. Обещанието ми беше ако спечелим да черпя. Е, бих желал да си удържа обещанието. Колегата И.
Ви е загубил координатите. Ако не греша, моля оставете си координатите на колегата, или имейл за връзка. Ако греша, просто отговорете с едно НЕ.
Колеги, благодаря за търпението - понякога от нищо става нещо.
- АБВ
Искам да Ви кажа , че аз вече си увеличих капитала и имам решение на съда, за жалост държахме парите няколко дни замразени и те не бяха никак малко ами 800 000 лева, но какво да се прави така беше по-добре без никакви усложнения и вече сме надежни пред кредиторите си.
- olin
Щом за няколко дни е протекло всичко - значи все пак е добре. (а в тази област - признавам си - нямам никакъв опит). Все пак - олекна ми, че не съм ви подвел, когато се обаждам без да съм уверен. Все пак, според мен това бе "най-чистия " вариант.
Пожелавам ви успех.
Пожелавам ви успех.
- лунатик
ок, значи от самите ви думи се разбира че каквото сте го питали това ви е отговорил, вие изобщо сетихте ли се да го питате за разходите си след регистрацията, предполагам изобщо не но сега трябва друг да излезе крив за това... адвокатите когато дават консултация не са длъжни да гадаят какво от това което не питате не знаете и да ви го обяснят, нали
попитахте ли го за въпросните разходи , които май излязоха повече осигуровки а не повечве данъци...,а
попитахте ли го за въпросните разходи , които май излязоха повече осигуровки а не повечве данъци...,а
-
Анастасия,
помислих си, че това е апостроф на моята реплика, та малко се сконфузих. Та дотето проумея, че се обаждаш на някой си, който инцидентно е бил тука... Само, че той дали ще си прочете отговора?
Иначе, си много права.
помислих си, че това е апостроф на моята реплика, та малко се сконфузих. Та дотето проумея, че се обаждаш на някой си, който инцидентно е бил тука... Само, че той дали ще си прочете отговора?
Иначе, си много права.
- лунатик
;-))
псолутно не съм искала да те скофузвам ;-))
псолутно не съм искала да те скофузвам ;-))
-
ДИДИ-СЧЕТОВОДИТЕЛ написа:Увеличението на капитала по начина, който описвате може да стане ако
за продължа малко нататък по този въпрос: увеличението за сметка на неразпределената печелба не става ли само с копие на отчета за миналата година решение на съдружниците и изменение на дружествения договор?
Защо смятате че е нужно и това удостоверение от банката?
- pitasht
- Активен потребител
Да, и аз така смятам, удостоверението от банка служи като доказателство, че дружеството има тези средства. В случая обаче, става въпрос за печалба, която е установена в ГФО, така че и според не е небоходимо друго доказателство - удостоверение от банка. Има обаче ограничения при това увеличаване, може да се направи 3 месеца от приемане на ГФО, и това е допълнителна гаранция, защото ГФО се приема само след като е одитиран. Т.е. печалбата веднаж е установена в ГФО, втори път одитирана и трети път приета от ОС.
А какво мислите, възможно ли е такова увеличаване (с печалба) да стане и при ООД или е само за АД, защото ТЗ предвижда само за АД.
А какво мислите, възможно ли е такова увеличаване (с печалба) да стане и при ООД или е само за АД, защото ТЗ предвижда само за АД.
- al_ninova
- Младши потребител
al_ninova написа:А какво мислите, възможно ли е такова увеличаване (с печалба) да стане и при ООД или е само за АД, защото ТЗ предвижда само за АД.
на този въпрос имаше отговор по-горе в темата ако не се лъжа че съдът приема че може и за ООД
- pitasht
- Активен потребител
Мерси:) ще прегледам
- al_ninova
- Младши потребител
57 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|