начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Конкурс за юрисконсулт в Д"СП"

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за юрисконсулт в Д"СП"

Мнениеот zuzii » 16 Мар 2011, 12:11

Здравейте ! Някой има ли информация в какво се състой теста за юрисконсулт в Дирекция"Социално подпомагане " ОЗД? :roll: Дали е върху законите от длъжностната характеристика или ще е някакъв тест за обща култура ,като в МВР например....
Благодаря Ви предварително !
zuzii
Нов потребител

Re: Конкурс за юрисконсулт в Д"СП"

Мнениеот portokal » 16 Мар 2011, 12:18

2004 и 2005 г. беше върху законите.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот velikova_ » 16 Мар 2011, 12:47

Върху законите
velikova_
Потребител

Мнениеот saridon » 04 Апр 2011, 19:48

Някой има ли резултат от конкурса?
saridon
Младши потребител

Мнениеот zuzii » 06 Апр 2011, 14:43

аз все още нямам :( чакам
zuzii
Нов потребител

Мнениеот ivankavrakov » 06 Апр 2011, 16:36

Получих си резултатите от този конкурс.
Казаха ми, че за мястото, за което кандидаствах, има човек с голяма политическа подкрепа. Въпреки това участвах.
Всичко беше много явно нагласено. Резултатът ми от интервюто ми е 3,98. Как са го пресметнали, но това дирекно ме изкарва от играта. Интервюто бе пълна пародия.
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот saridon » 06 Апр 2011, 19:43

Аз пък имам информация, че повечето от местата са останали незаети, което е абсурдно, при положение, че интервюто наистина бе пълна пародия без ясен критерий за оценяване :!:
saridon
Младши потребител

Мнениеот miury » 06 Апр 2011, 22:39

За интервюто сте съвсем прави колеги, мен ме питаха дали мога да постъпя веднага на работа и казаха че ще се справя с работата, но резултат от интервюто е 3,93 :lol: Подписахме се на празни протоколи ако помните.
miury
Младши потребител

Мнениеот zuzii » 07 Апр 2011, 17:34

В резултатите ви пише ли резултатите на другите . В моя не пише
zuzii
Нов потребител

Мнениеот saridon » 07 Апр 2011, 18:44

Не пише. Явно всичко е много тайно и нагласено :evil: . Няма публичност за класирани и назначени :!: :?: А като няма такава информация няма и как да се обжалва резултата :roll:
saridon
Младши потребител

Мнениеот ivankavrakov » 08 Апр 2011, 08:57

По принцит при започване на интервюто в конкурс за държавен служител, всеки кандидат се подписва на този празен формуляр. Това не е нередност. Самото интервю беше тъпо. На кандидат за длъжност страши юрисконсулнт не бива да се задава въпрос "Познавате ли законодателството?".
И на сайта нищо не са поставили. http://www.asp.government.bg/ASP_Client ... 4&selid=34
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот d_q_d » 12 Апр 2011, 01:52

Здравейте :) Аз не съм кандидатствал за този конкурс, но съм чувал, че всяка партия си имала нещо като "квоти" в административните структури. Свободните места се разпределяли м/у партиите. Примерно, има 5 места за юристи. От тях БСП, ГЕРБ и ДПС (примерно, може и АТАКА, знам ли...) се разбират, че ГЕРБ ще посочи 2-ма, БСП - 2-ма, ДПС - 1 човек. После, от София се обаждат на съответния ръководител на дадената администрация, казват му да нагласи нещата така, че тия 5 души, за които са се разбрали да бъдат назначени и толкова. Става така, че който и да е на власт, винаги прави услуги на другите в опозиция, защото знае, че няма вечно да е на власт и после и на него ще му правят услуги. Клюки, клюки, ама като нищо да е истина. Значи, излиза, че трябват познанства в ръководните структури на някоя партия с позиции - БСП, ГЕРБ, ДПС. Ако знаех, щях да се запиша овреме в някоя от трите - още в 1-ви курс, че да може да имам шанс да се издигна поне малко на "партийно" ниво, белким се уредя на работа. Ама, кой да ми го каже?
d_q_d
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Апр 2011, 09:21

Горното е истина и дори не е публична тайна, а факт неоспорим.
Дори не е нужно да сте партиен деятел или симпатизант на съответната партийна върхушка, за да ви предложат такова място( от опит! за позиция ДАПО...).

Бягайте далеч от такива емоции, ако искате да съхраните себе си.( наясно съм, че ще ми напишете, че гладът е лош съветник, но ако приемете такава оферта.... никога няма да сте в синхрон със себе си. Never.)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот saridon » 12 Апр 2011, 13:42

Така е направена системата, че дори и с провеждане на конкурси за пред баламите, пак си назначават свои хора. Интересно е, обаче за местата, които остават незаети - хем на интервюто ти казват, че ставаш и хем накрая се оказваш извън класирането, а мястото незаето :evil: Ама нали живеем в Абсурдистан!
saridon
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити