начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

урегулиран имот с несъществуваща постройка

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

урегулиран имот с несъществуваща постройка

Мнениеот sisi_78910 » 01 Апр 2011, 08:43

Здравейте, бих искала да попитам тъй като ще купувам едно място, което представлява урегулиран поземлен имот в едно село. В предишния нотариален акт на собственика пише, че мястото има полусрутена постройка, а сега на мястото от полусрутената постройка е останал насип от камъни и храсти отгоре. Има ли проблем при това положение нотариуса при покупко продажбата да напише в нотариалния акт, въпреки че в предишния пише полусрутена постройка, че продажбата сега е само на земя - урегулиран поземлен имот. Притеснявам се, че впоследствие като започна да строя то, че ако в нотариалния акт остане записано полусрутена постройка може да ми създаде проблеми. Благодаря предварително за отговора.
sisi_78910
Младши потребител

Re: урегулиран имот с несъществуваща постройка

Мнениеот nk7702n » 01 Апр 2011, 09:09

Няма проблем, още повече, че щом е полусрутена постройката, няма как и да се опише в НА. Както казвате, няма нищо освен камъни. А на скицата отразяват ли я изобщо?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sisi_78910 » 01 Апр 2011, 10:11

На скицата няма отразен имот или нещо друго - мисълта ми е дали може просто да кажа на нотариуса да не пише тази полусрутена постройка в новия нотариален акт или трябва нещо друго да му представям.
sisi_78910
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Апр 2011, 10:21

Може.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Апр 2011, 10:23

Ама, друго ми е интересно, Вие сама / сам / ли ще си пишете НА и ще си подготвяте документите, защото има едни хора, които се наричат адвокати, и точно това е тяхната работа, преди да стигнат нещата до Нотариус!? :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sisi_78910 » 01 Апр 2011, 10:51

То и адвокат да си наема ако не се е сблъсквал с подобна процедура, не съм сигурна дали ще се оправи. Аз преди събирах документите за един констативен нотариален акт за придобиване на имот по давност, пак с питане, ходене и накрая стана работата. Хубаво е, че има подобни форуми и отзивчива администрация по институциите :D . Благодаря ти за отговора :wink: .
sisi_78910
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба