- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Mtel - прекратяване на договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Mtel - прекратяване на договор
Здравейте, искам да попитам дали мога да си прекратя договора с Мтел, без да плащам неустойки, на основание неизпълнение на договорни отношения или по друг повод. Прилагам основания, заради които смятам, че има някакъв правен "похват".
1. При сключването на договора ми (тарифен план - "Mega Loop") имаше промоцията за безплатен "vodafone live", не желаех да се възползвам от тази услуга, но ми бе казано, че тя е безплатна 3 месеца и след това, ако реша да я продължа да се обадя на *88 или в офисите на мтел. Не го направих, но за 2 поредни месеца (октомври-ноември 2010) получих във фактурата си такса за същата услуга, която нито съм искал, нито ползвал (телефона ми даже няма възможност за достъп до интернет)
2. На няколко пъти се бях обаждал, за да ми се махне услугата "Music call", нямам такава, но уви не са забравили да си сложат по 0.5лв на месец във фактурата.
Поради тези обстоятелства в началото на декември подадох жалба в техен офис, бе ми казано, че до 3 дена жалбата ми ще получа входящ номер, а след това до 1 месец ще ми бъде отговорено. Входящия номер си го получих, но отговор на жалбата ми няма. На няколко пъти питам в техните офиси (всеки път различен отговор или извинение), както и на *88 ( същото положение)
3. За месец януари имам начислена 1ст. (не е мн, но защо да им се дава) за интернет, нито съм го ползвал този интернет, нито телефона ми подържа тази възможност.
4. На втория ми номер, които е към същия договор, имам уж обаждане струващо 50ст, към същия този "music call". Не е нужно да казвам, че подобно обаждане не е провеждано.
Въпросът ми е, мога ли да си прекратя договора с тези юнаци, без да им изплащам неустойки и как точно да се случи това ?
1. При сключването на договора ми (тарифен план - "Mega Loop") имаше промоцията за безплатен "vodafone live", не желаех да се възползвам от тази услуга, но ми бе казано, че тя е безплатна 3 месеца и след това, ако реша да я продължа да се обадя на *88 или в офисите на мтел. Не го направих, но за 2 поредни месеца (октомври-ноември 2010) получих във фактурата си такса за същата услуга, която нито съм искал, нито ползвал (телефона ми даже няма възможност за достъп до интернет)
2. На няколко пъти се бях обаждал, за да ми се махне услугата "Music call", нямам такава, но уви не са забравили да си сложат по 0.5лв на месец във фактурата.
Поради тези обстоятелства в началото на декември подадох жалба в техен офис, бе ми казано, че до 3 дена жалбата ми ще получа входящ номер, а след това до 1 месец ще ми бъде отговорено. Входящия номер си го получих, но отговор на жалбата ми няма. На няколко пъти питам в техните офиси (всеки път различен отговор или извинение), както и на *88 ( същото положение)
3. За месец януари имам начислена 1ст. (не е мн, но защо да им се дава) за интернет, нито съм го ползвал този интернет, нито телефона ми подържа тази възможност.
4. На втория ми номер, които е към същия договор, имам уж обаждане струващо 50ст, към същия този "music call". Не е нужно да казвам, че подобно обаждане не е провеждано.
Въпросът ми е, мога ли да си прекратя договора с тези юнаци, без да им изплащам неустойки и как точно да се случи това ?
- absolutism
- Младши потребител
Re: Mtel - прекратяване на договор
Според мен трябва да видите,под какво сте се подписал в договора с М-тел.И кога ,можете едностранно с предизвестие да прекратите договора. Например едногодишен срок с мобилен оператор и автоматически се продължава ,ако вие не го прекратите с едностранно предизвестие преди последният месец от изтичането на настоящия договор,и така ви се отнема възможността да реагирате адекватно на променящите условия,което ЕС отрича.КЗПотребителите може ,да се обърнете ако ви се нарушават правата.
Да, това ми е ясно. Въпросът ми беше дали има друг способ за пресрочно без да им плащам неустоика, при положение, че го обсъдите с адвокат понеже душко,има автономия на договарянето произведено в Чл 20а ал2 ЗЗД .
Последна промяна Pause на 13 Мар 2011, 17:25, променена общо 1 път
-
Pause - Активен потребител
Да, това ми е ясно. Въпросът ми беше дали има друг способ за пресрочно без да им плащам неустоика, при положение, че те са се отнесли некоректно към клиента си т.е мен?
- absolutism
- Младши потребител
Освен да отидете в офис на М-тел и да предствите исканията си в писмен вид под формата на жалба,за всички фактурирани услуги, които не сте желали, аз лично не виждам по-добър вариант.
- stanimira_86
- Младши потребител
В договора ви вероятно пише условия като в моя - вие нямате право да прекратявате договора едностранно.
Тоест, остават два варианта:
1. Взаимно съгласие - шанса за шестица от тотото е по-голям
2. Нарушение на закона за договори и ала бала, жалба и съдът да прекрати договора. Ама ако изгубите делото (голяма вероятност) освен таксите по договора, ще платите и още малко разноски в размер на няколко стотачки.
Те и затова така се гаврят, защото знаят, че малцина съдят, а още по-малцина печелят. Тоест, излишни нерви заради 100 лв не си струва.
Тук държавата трябва да играе регулатор, ама там назначени все роднини от послушните краища.
Тоест, остават два варианта:
1. Взаимно съгласие - шанса за шестица от тотото е по-голям
2. Нарушение на закона за договори и ала бала, жалба и съдът да прекрати договора. Ама ако изгубите делото (голяма вероятност) освен таксите по договора, ще платите и още малко разноски в размер на няколко стотачки.
Те и затова така се гаврят, защото знаят, че малцина съдят, а още по-малцина печелят. Тоест, излишни нерви заради 100 лв не си струва.
Тук държавата трябва да играе регулатор, ама там назначени все роднини от послушните краища.
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
Най неприятното е, че всички условия по договорите са приети от ВКС , и гражданина потребител е ощетен отвсякъде от монополистите. А и за питащият дават Ви безлатно взимате , макар и да нямате този достъп да има лапаница е начина е ,че не се върши работа по телефон на на място и с документ ,че е спряна услугата.И тогава може да имаш претенции ,че не са си изпълнили условията по договора
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:Най неприятното е, че всички условия по договорите са приети от ВКС , и гражданина потребител е ощетен отвсякъде от монополистите. А и за питащият дават Ви безлатно взимате , макар и да нямате този достъп да има лапаница е начина е ,че не се върши работа по телефон на на място и с документ ,че е спряна услугата.И тогава може да имаш претенции ,че не са си изпълнили условията по договора
Дали за всяко неизпълнение на договора, същият може да се прекрати? Аз не мисля така. Освен договора, има и едни общи условия, които 99,9% от клиентите не прочитат (те са десетки страници обикновено), но се подписват че са запознати и съгласни с тях. От там нататък.....
- nikiboy
- Потребител
Аз смятам, че е най-добре първо да си изчетете подробно договора и ОУ и да отидете с писмена жалба на място, чувала съм и за случаи,в които точно МТЕЛ са връщали надвзети суми.
- nk7702n
- Старши потребител
Точно! Аз за това посъветвах човека да отиде в офис на М-тел. Ако имаш разпечатка и посочиш къде според теб са сгрешени и начислени допълнителни минути/пари, след разглеждане на жалбата има много голяма вероятност да ти върнат парите. На много хора вече им възтановиха суми! Успех!
- stanimira_86
- Младши потребител
ма трябва да се пробва в офис да се реши проблема. Аз например ходих да ми оправят във фактурата, че бяха ми таксували разговори към безплатните номера и го оправиха, без разправии.
- mandarinkaz
- Нов потребител
А какво ще кажете за забавените месечни сметки? Преди 1 месец ми излезнаха 4 сметки на веднъж и трябваше да ги платя за да не ми спрат телефона. Последната от тези фактури беше сметката за Ноември. Сметките за Декемвир, Януари и Февруари все още ги няма. Рано или късно пак ще излезнат на куп и ще поискат да им се платят.
Аз съм окей да си платя сметките, но искам да прекратя дву годишния договор с тях и да си прехвърля номера в друг мобилен оператор, който има възможност да предоставя месечните сметки всеки месец! Мислите ли, че имам някакво правно основание (а и смисъл да се прави) да атакувам договра в съда и да изискам неговото предсрочно прекратяване?
Аз съм окей да си платя сметките, но искам да прекратя дву годишния договор с тях и да си прехвърля номера в друг мобилен оператор, който има възможност да предоставя месечните сметки всеки месец! Мислите ли, че имам някакво правно основание (а и смисъл да се прави) да атакувам договра в съда и да изискам неговото предсрочно прекратяване?
- v1r7ual
- Нов потребител
v1r7ual - според мен имаш основание на база т.26.4 от общите условия на Мобилтел в която е записано че заплащането се осъществява въз основа на фактура която се издава ЕЖЕМЕСЕЧНО на името на абоната. При сключването на договара са ви уведомили на коя дата ще ви се издава фактурата.
Тук не говорим за това дали сте я получили в електронен или хартиен вид, а дали е издадена изобщо. От това което сте казали стигам до извода, че фактурата не е издадена на време. Формално има нарушение на договора.
Тук не говорим за това дали сте я получили в електронен или хартиен вид, а дали е издадена изобщо. От това което сте казали стигам до извода, че фактурата не е издадена на време. Формално има нарушение на договора.
- p_kabakchiev
- Нов потребител
За всичките тези проблеми аз подадох жалба декември месец, но се оказа, че те са записали имената ми правилно, номера на договора правилно, но погрешно номера на телефона и са проверявали друг номер (как така не са се "видяли", че номерата на договора, моите данни не съвпадат със данните на притежателя на другия номер...). До сега бях лъган и ми бяха измисляни хиляди причини, защо нямам отговор на молбата, чак когато отидох в централата им, това ми бе казано. Съответно подадох нова жалба, но ми отказаха да прекратят договора ми, при явни неизпълнените на договорни взаимоотношения, защото си пише, че на всяка жалба се отговаря до 30 дена. Моята е подадена на 21.12.2010 и ако не се бях разправял с тях, даже нямаше да ми кажат, че са объркали номера ми при въвеждането на жалбата им в базата им данни. Въпросът ми е имам ли основания да си прекратя договора без да им плащам неустойки?
- absolutism
- Младши потребител
Аз прекратих договора на сина ми с Мтел, който замина на работа с конкурс в чужбина.Плащаше такса от 120 лв. месечно. Просто им писах, поради неспазване на договора (те и сега още не са ни изпратили фактура) прекратявам плащането. те ми изпратиха и-мейл че прекратяват договора от определена дата, естествено преди изтичане на срока. Яд ме е че не го направих по-рано
- Mitaka41
- Младши потребител
Да, но сега са модерни и не става туко така да си прекратиш договора, плащаш си неустойките. Това, че те са явно виновната и некоректната страна....Нали сме овце и ни си стрижат
- absolutism
- Младши потребител
Mitaka41 написа:Аз прекратих договора на сина ми с Мтел, който замина на работа с конкурс в чужбина.Плащаше такса от 120 лв. месечно. Просто им писах, поради неспазване на договора (те и сега още не са ни изпратили фактура) прекратявам плащането. те ми изпратиха и-мейл че прекратяват договора от определена дата, естествено преди изтичане на срока. Яд ме е че не го направих по-рано
Това сънувахте ли го?
По мейл? Без подпис? Не титуляра? България? Мтел?
- nikiboy
- Потребител
Да, титуляра трябва да присъства, за да се прекрати договора. Аз обаче не мисля да бързам, ще изчакам и ако до края на лятото. От Виваком чувам ужасни отзиви, за некоректни фактури, загубени жалби и т.н. С Глобул пък изобщо не искам да си имам работа, от както се объркаха и ми изпратиха фактура за 40 000лв, след това ми се извиниха разбира се, но шока беше голям. Не искам точно лятото да остана без телефон, така че по-дбре да изчакам от колкото да се окаже, че съм от трън та на глог и после пак да минавам през всичко повторно.
- stanimira_86
- Младши потребител
Общите условия на договора с Мтел 26.4. (Изм. – в сила от 06.08.2010 г.) Заплащането на услугите се извършва въз основа на фактура, която се издава ежемесечно на името на абоната. При сключване на договора Мобилтел уведомява всеки абонат за датата от месеца, на която ще му бъде издавана фактура. Промяната на тази дата може да бъде извършвана едностранно от Мобилтел след предварително уведомление до абоната. Неполучаването на фактурата не освобождава абонатите от задължението им за плащане на дължимите суми.
А по този параграф може ли да се прекрати договора , след като след последните промени в клиенстката платформа, не се получават фактури всеки месец?
А по този параграф може ли да се прекрати договора , след като след последните промени в клиенстката платформа, не се получават фактури всеки месец?
- gigoto
- Нов потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|