начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Покупка на имот чрез ЧСИ и начин на въвод

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на имот чрез ЧСИ и начин на въвод

Мнениеот haralampi_84 » 22 Мар 2011, 14:17

Здравейте, харесал съм апартамент от ЧСИ, за който съм решил да "играя", но имам питания за дадения случай няколко неясноти. Апартамента е както разбрах делбен (имало е дело и е даден на търг за да се продава). Единия от собствениците живее в апартамента и е като пазач в момента. Имам съмнения, че той има доста против продажбата на апартамента (което разбира се е нормално), понеже се опитва да осуетява по всякакъв начин и предполагам ще има проблеми с извеждането му от имота и въвода ми във владение на имота. ЧСИ ми говори, че нямало никакъв проблем и след търга ако съм победител му се връчва протокола от въвода и ако има съпротива се извежда принудително. Но чесно казано не разбирам как ще се постигне такова нещо, кой ще изведе човека живеещ там ? Какво става ако направи нещо с апартамента, като пример реши и запали апартамента, тогава какво се случва? Разбирам, че може да има някакво време загубено (според ЧСИ около 6 месеца се протакат от търга през обжалване до въвод), но дали има и др. проблеми пред който може да се изправи купувача на такъв тип имот ?

Благодаря предварително.

P.S. в темата могат да се включват и хора преминали през такъв тип придобиване на имоти и имат практически опит.
haralampi_84
Нов потребител

Re: Покупка на имот чрез ЧСИ и начин на въвод

Мнениеот byecoolio » 10 Май 2011, 17:25

Мен също ме интересува, но никой не е писал. Проблем е, че трябва да тупнеш веднага 10% на масата, после разправии да си ги вземеш, колко време има за обжалване ако мине търга и се продаде имота? Мен също много ме блазни, но с неуредиците в БГ ме е страх, иначе цените са апетитни...

Някой купувал ли е имот/кола чрез ЧСИ?
byecoolio
Нов потребител

Re: Покупка на имот чрез ЧСИ и начин на въвод

Мнениеот exhatoh » 09 Яну 2012, 17:06

Аз си купих. Процедурата беше малко особена, четох старо ГПК, а участвах по новото, както и да е - не четете правилата публикувани в сайта на КЧСИ !!! По добре е да се чете ГПК или сайта на самото ЧСИ, те обикновенно са публикували новостите. При мен покупката беше с креди и с друго обезпечение, но за радост успях да се справя с банките в срок - плаща се в 7 дневен срок от обявяване за купувач на имота, или ако сте втори по ред, от поканата да заплатите предложената цена !
При мен наддавачи нямаше, само взискателя и дори длъжника си бяха пуснали предложение, като длъжника го беше оттеглил !?!? Срещу взискател общо взето е безмислено да се наддава /стъпката е 10 % - капарото/, те не дължат задатък и не губят нищо при неплащане на цената в законния срок ! При мен също беше делбен имот и взискателя беше посочил по - висока цена аз наддадох един път и той още един път и естествено спрях - нямаше смисъл, не плати в срок и обявиха мен за купувач - платих и още чакам доброволно да излезе бившата собственичка !!! Мога да направя и въвод, ама засега се правя на човек !!
exhatoh
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба