начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

ГФО

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГФО

Мнениеот valium000 » 07 Мар 2011, 14:18

бих искала да попитам до кога се публикува годишният финансов отчет за 2010 г. и как се постъпва при отказ от страна на съдружник в ООД да го приеме?
valium000
Младши потребител

Re: ГФО

Мнениеот dessys » 07 Мар 2011, 16:52

Интересен казус... А съдружниците как са вписани да управляват "заедно и поотделно" или "само заедно"?
dessys
Потребител

Мнениеот valium000 » 07 Мар 2011, 17:41

за приемането на ГФО се изисква единодушие според дружествения договор
valium000
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 07 Мар 2011, 18:27

valium000 написа:за приемането на ГФО се изисква единодушие според дружествения договор

Щом се изисква единодушие, то ГФО не може да се обяви по партидата на дружеството. За обявявянето му, отчета следва да е приет от компетентния орган и това е елемент от регистърното производство.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 07 Мар 2011, 20:02

Интересно ми е как биха постъпили в ТР, ако се публикува ГФО заедно с протокола от събранието, където съвестно е записано, че единият съдружник отказва да приеме ГФО. И се подпише отдолу.
Като знам как ги гледат, като нищо ще мине.
SashkoS
Потребител

Мнениеот prnedev » 08 Мар 2011, 01:59

Това нали го говорихме в онази дългата тема. В края на краищата "В името на народа" във Варна викат, че се подразбирало, че трябвало да се приеме. Щом не се приеме, и не се впише - глоба.

Затуй - онлайн се пуска ГФО-то, примерно счетито то ъплоудва, без протоколи за приемането му, без такси за публикуване, дори и без "натурално" заверено пълномощно и т.н. екстри. Така и така ще има отказ, при това мотивиран, що пък да се плаща за туй удоволствие? Няма да се набутваме сега я :mrgreen: :mrgreen:
Нека хората да попишат мотивирано без парички, да видят хубаво ли е :lol: :lol:
Така хем закона ще е спазен, хем няма да се плати. Тя работата е ясна. В милата ни Родина е публичен отказа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот al_ninova » 08 Мар 2011, 12:56

А той защо не иска да го приеме, може би не е съставен както трябва? Ако е за това - ГФО се коригира от счетоводителя, и отново се приема. Ако пък е безпричинно, тогава отиваме към поведение, което е в противоречие с интересите на дружеството, което е основание за изключване т.е. може да се покани официално да го приеме още веднъж, да му е обясни че безпричинното неприемане е против интересите на дружеството и ще бъде изключен ако в някакъв срок не ги приеме и т.н. И това най-добре с нот покана. След това - решение за изключване, изключваният съдружник не гласува и според мен не е нужно дори да присъства на заседание за вземане на решение, на което не гласува. Иначе ще си ги глобяват безкрайно, първо е до 2000 лв., за повторно - до 4000
al_ninova
Младши потребител

Мнениеот valium000 » 08 Мар 2011, 12:58

така е,прави сте,но заради влошени междуличносни взаимоотношения глобата е от 2000 до 3000 лв.....нали ме разбирате,че това е поредната безумица в нашето законодателство
valium000
Младши потребител

Мнениеот al_ninova » 08 Мар 2011, 13:13

Глобата е за неприемане и не публикуване на ГФО в срок все пак:))) иначе всичко опира до междуличностни отношения, в това спор няма :D
al_ninova
Младши потребител

Мнениеот valium000 » 13 Мар 2011, 12:08

трудно би могло да се пристъпи към отстраняването му като съдружник,но би могло да се помисли в тази насока.Основание за неприемането му,той няма,но за отстраняване трудна работа.
valium000
Младши потребител

Мнениеот eni4ka_niq » 30 Мар 2011, 12:16

Здравейте,

имам нужда от малко помощ. Трябва да попълня ГФО, но в бланката от НСИ е дадено сумите в хил. лв. а прихода на фирмата е 290 лв и разход 350, как да запиша тези суми? като 0 хил лв или като 0.290 хил лв. примерно
eni4ka_niq
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 30 Мар 2011, 12:25

Извинете, бланката на НСИ не е за ГФО.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот eni4ka_niq » 30 Мар 2011, 12:26

Не се изразих правилно Годишен отчет за дейността на нефинансовите предприятия
eni4ka_niq
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 30 Мар 2011, 12:31

А, извинете. Наясно сте. Реших, че не правите разлика и ще трябва да търсим стари теми, разясняващи кое какво е.
Тук специалистите по въпроса Ви са Недев и СашкоС. Те могат да кажат :wink:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот direct_2009 » 30 Мар 2011, 18:35

prnedev написа:Това нали го говорихме в онази дългата тема. В края на краищата "В името на народа" във Варна викат, че се подразбирало, че трябвало да се приеме. Щом не се приеме, и не се впише - глоба.

Затуй - онлайн се пуска ГФО-то, примерно счетито то ъплоудва, без протоколи за приемането му, без такси за публикуване, дори и без "натурално" заверено пълномощно и т.н. екстри. Така и така ще има отказ, при това мотивиран, що пък да се плаща за туй удоволствие? Няма да се набутваме сега я :mrgreen: :mrgreen:
Нека хората да попишат мотивирано без парички, да видят хубаво ли е :lol: :lol:
Така хем закона ще е спазен, хем няма да се плати. Тя работата е ясна. В милата ни Родина е публичен отказа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Извинете, отдавна не съм влизал във форума и съм я пропуснал тази "дългата" тема. Имате ли линк или ЕИК на дружеството с това решение на ВОС?
Страшно интересно ще ми бъде да видя как аз, като съдружник ще съм длъжен да приема отчет, който смятам, че не отразява вярно и честно, да речем, имущественото състояние на дружеството, че и някои стигнаха до това, че ще ме изключат за това. :shock:
direct_2009
Младши потребител

Назад към Търговско право