- Дата и час: 27 Ное 2024, 07:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Каско и застраховател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Каско и застраховател
Дами и Г-да юристи, не знам в коя категория да си сложа въпроса но казуса е следният. Автомобил на две несвързани физически лица - едното лице е карало колата - става катастрофа и щетата е тотална. Пълно автокаско, застрахователя одобрява сума за изплащане. За да изплати обаче иска да се подпише Споразумителен протокол и от двамата и сумата да се преведе по обща сметка на двамата в Банка. Сметката е "съвместна" - там проблем няма наясно съм, но проблема идва от това : двете лица не се разбират помежду си, едното лице не иска да подпише заедно с другото. Въпроса ми е : 1. Може ли само едното лице да подпише споразумението и застрахователят да изплати 1/2 от сумата само на него, пък другия когато поиска да си вземе парите ? и 2. Има ли законова пречка да се изплати сумата в равни дялове по две лични сметки на двете лица ? С адвокат ли трябва да се водят преговорите със застрахователят според вас ? Лицата са несемейни и в казуса няма намесена СИО.
- margo_var
- Нов потребител
Re: Каско и застраховател
Не виждам пречка застрахователя да изплати обезщетението на 2мата собственици в две отделни сметки. Имал съм подобни казуси и до сега не е имало проблеми! Ако ви интересува нещо повече бих ви помогнал с удоволствие безвъзмоздно на лично съобщение, работя като застрахователен брокер.
Поздрави!
Поздрави!
- insconsultbg
- Младши потребител
Не съм съгласна. Застрахователят плаща обезщетението в две сметки, само ако няма спор. В случая обаче единият застрахован оспорва размера на обезщетението и затова отказва да подпише. Най-вероятно ще предяви иск срещу застрахователя. Последният не знае за каква сума ще бъде осъден. Защо тогава да рискува да плати. Според мене правилно застрахователят отказва да плати при спор за размера на сумата.
- insurance
- Нов потребител
insurance написа:Не съм съгласна. Застрахователят плаща обезщетението в две сметки, само ако няма спор. В случая обаче единият застрахован оспорва размера на обезщетението и затова отказва да подпише. Най-вероятно ще предяви иск срещу застрахователя. Последният не знае за каква сума ще бъде осъден. Защо тогава да рискува да плати. Според мене правилно застрахователят отказва да плати при спор за размера на сумата.
Интересни разсъждения, но ми се струват малко в сферата на "ако стане това, може и другото да стане". Не се опитваме да гадаем тук, а да анализираме фактите, които говорят че имаме един застраховател, който е готов да плати и две застраховани лица, които не могат да се разберат кой какво иска....
- insconsultbg
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|