- Дата и час: 27 Ное 2024, 07:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помоооощ оплетах се
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
86 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Помоооощ оплетах се
Според мен е време да се обадите на приятелят адвокат, който да ви посочи компетентен такъв, за да се поправи стореното ( трябват ви още две молби и решение на ОС, ама читаво).
Освен ако наистина не проявите търпение и да изчакате два месеца за следващия отказ- а такъв ще има, според мен.
Към колегите- приема ли се за редовно добавка в текста на заявлението, без съответната заверка от нотариус?
Освен ако наистина не проявите търпение и да изчакате два месеца за следващия отказ- а такъв ще има, според мен.
Към колегите- приема ли се за редовно добавка в текста на заявлението, без съответната заверка от нотариус?
- Гост.
- Старши потребител
Току що говорих с тази прословута щерка по телефона и тя ми обяснява един час как тя днес е ходила и преди да ги подаде минала там през някаква информация за да проверят дали точно това трябва да се подаде именно за да не получим отново отказ та както и да е да не изпадам в подробности аз след като прочетах какво са ми написали тук във форума по мое мнение по компетентни хора и обясних на тая кифла, че имам притеснения а това е лошо. След като и обясних, че тази пререгистрация е здравословно важна и то не за моето здраве тя ми гарантира на 99.9%, че този път всичко ще е точно затова на този етап мисля да изчакам и да загубя още малко пари и след това да взема драстични мерки в зависимост от това какво ще решат служителите в АВ.
Едва ли някой ако не е наистина сигурен би си подритвал здравната книжка !?
- valeri_bel
- Младши потребител
valeri_bel написа:...
Освен ако не смята да се покрие някъде, щом стане издънка
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Едва ли би успял да се скрие освен ако не е на некой доста малак и затънтен остров на малдивите
- valeri_bel
- Младши потребител
Е,....... то сигурността не е в корелация със здравето, а със знанието.
Повярвай- тя го няма, както няма и информационен център за проверка на книжа( освен ако юристите не ги наричат така, ама нЕма да е).
Повярвай- тя го няма, както няма и информационен център за проверка на книжа( освен ако юристите не ги наричат така, ама нЕма да е).
- Гост.
- Старши потребител
Ама въпросният мишок може да не знае за възможностите Ви Не разчитайте само на шубето. Поли хубаво Ви посъветва, но преценката си е Ваша.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Абе тази тъй наречена КИФЛА май не става и за куриер.
-
Melly - Старши потребител
Стига! Това е несериозно- намеци за саморазправа и прочее няма да ви доведат до добро. А може и да ви усложнят съществено живота. Не ви заветна цел, вярвам, въпреки, че търпението ви е изчерпано.
Ако искате да работи това дружество- бягайте от тези и вземете нещата в свои ръце.
Ако искате да работи това дружество- бягайте от тези и вземете нещата в свои ръце.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Стига! Това е несериозно- намеци за саморазправа и прочее няма да ви доведат до добро. А може и да ви усложвят съществено живота. Не ви заветна цел, вярвам, въпреки, че търпението ви е изчерпано.
+1
И аз да добавя , надявам се че вашите "закони" не са в противоречие със законите на държавата.Не е виновно момичето , не е луд този , който яде баницата , а този който я дава.Успокойте се.Ако има отказ си поискайте парите.Ангажирайте адвокат и си свършете работата.Няколко пъти тука бяхте посъветван така.
Иначе не смятам ,че могат да се правят допълнения към заявлението по никакъв начин , нито да се представят допълнителни документи.Поне няма законова опора и не съм го правил.Така че трябва да се изчака.Такива неща съм виждал вписани , че нищо чудно и вашето заявление да впишат.Но нещата зависят от късмета.Според мен прогнозата е лоша и клони към отказ , но както казах всичко е възможно.
Накрая повтарям адвокат(истински) и ако има отказ да си искате парите и след това да си свършите работата.Но ще има сериозно забавяне във времето.Може да искате да Ви обезщетят , но ако откажат ще трябва да водите дело.
П.П
За информационен център за пръв път чувам.Не съм виждал такова нещо. Най-вероятно момичето е питало служителите , които приемат документите , но те не са юристи и не могат да дадат пълноценен съвет.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Иначе не смятам ,че могат да се правят допълнения към заявлението по никакъв начин
Не за това попитах- погледни, че заявлението е попълнено на компютър, като допълнително е записано на ръка заличаването на стария управител( трите имена, ЕГН и отметка).
Това имах предвид- една такава добавка е ли приемлива за ДЛР?
Щото, според мен ако е направена пред нотариус следва да положи печат и подпис и там ( различава се от машинния образ на текста), но ако е в последствие, както предполагам, то ДЛР приемат ли го за допустимо.
Че е благоприятно- е, ако го правят, че нотариуса удостоверява само подпис- факт, но все пак е добавка..
п.п. опс, няма и декларации по чл. 13, ал.4
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Иначе не смятам ,че могат да се правят допълнения към заявлението по никакъв начин
Не за това попитах- погледни, че заявлението е попълнено на компютър, като допълнително е записано на ръка заличаването на стария управител( трите имена, ЕГН и отметка).
Това имах предвид- една такава добавка е ли приемлива за ДЛР?
Щото, според мен ако е направена пред нотариус следва да положи печат и подпис и там ( различава се от машинния образ на текста), но ако е в последствие, както предполагам, то ДЛР приемат ли го за допустимо.
Че е благоприятно- е, ако го правят, че нотариуса удостоверява само подпис- факт, но все пак е добавка..
п.п. опс, няма и декларации по чл. 13, ал.4
Както казах не се задълбочих изобщо , наистина е странно. Нямам идея как ще го приеме ДЛР , формално няма нарушение , може да са се сетили и попълнили на ръка преди нотариалната заверка, но създава съмнение , което може да натежи към общото решение.
П.П
Декларация има най-вероятно , но не се вижда , заради защита на личните данни.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Хм... започвам да се разочаровам от някои колеги, които съм уважавал във форума.
Само ще кажа, че като пишете и окачествявате хората не-адвокати, се съобразявайте, че има и други хора, които са специалисти в областта, без да са притежават заветното качество "адвокат"!
Само ще кажа, че като пишете и окачествявате хората не-адвокати, се съобразявайте, че има и други хора, които са специалисти в областта, без да са притежават заветното качество "адвокат"!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
DEKAH написа:Хм... започвам да се разочаровам от някои колеги, които съм уважавал във форума.
Тъй като явно съм едни от тези хора да отговоря:
Съобразявам се.Пък ако ти смяташ , че документите са изготвени от специалист юрист , си е твоя работа.Надявам се да си споменеш възраженията , че да ти отговоря.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Деки, никой не говори за читави хора като теб. Нали се сещаш какво имат предвид някои колеги, като използват понятието "копърка", така уууубаво пренесено от едни жълти движими вещи?
Теб аз лично мога да те окачествя на не по-малко от акула (шегичка, но наистина знанията на "кифлата" са на ниво възможностите на копърка, сравнени с тези на голЕмата хрущялна риба). Ти би свършил работата от раз и всички тук го знаем.
Просто човекът каза, че в работата имало намесени адвокати Ако беше казал, че и някакъв декан е замесен, тогава да се докачаш, а то така само адвокатите скочихме, че такива диванета не може (или поне не трябва) да има
Теб аз лично мога да те окачествя на не по-малко от акула (шегичка, но наистина знанията на "кифлата" са на ниво възможностите на копърка, сравнени с тези на голЕмата хрущялна риба). Ти би свършил работата от раз и всички тук го знаем.
Просто човекът каза, че в работата имало намесени адвокати Ако беше казал, че и някакъв декан е замесен, тогава да се докачаш, а то така само адвокатите скочихме, че такива диванета не може (или поне не трябва) да има
- ykovachev
- Активен потребител
В този ред на мисли , не съм дори и предполагал , че DEKAH не е адвокат.Със сигурност е юрист и то специалист , от който съм се учил.Няма да се обяснявам какво съм имал предвид под копърка , мисля че е очевидно , че не съм имал предвид квалифициран юрист , но невписан като адвокат , а съвсем друго.
Ако от думите ми се разбира друго.Поднасям извинения!
П.П
Държа си на становищата , ако някои не е съгласен съм отворен да го обсъдим!
Ако от думите ми се разбира друго.Поднасям извинения!
П.П
Държа си на становищата , ако някои не е съгласен съм отворен да го обсъдим!
Последна промяна REVOLUTION на 13 Яну 2011, 22:00, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ето виждаш ли, Деки. Никой не се е съмнявал и на йота в качествата ти на перфектен юрист. Това, че не си вписан адвокат (малка подробност) си е по твоя воля - избрал си си друго поприще, не по-малко интерсно и забавно, освен и отговорно. За което имаш моите адмирации. Малко са тези юристи, които биха поели този път.
Дерзай! С едни гърди си напред, приятелю!
Дерзай! С едни гърди си напред, приятелю!
-
Melly - Старши потребител
Е, какво?
Деки не е адвокат- не е тайна, не го е крил, а и да бе - все тази. Тук сме юристи. Неизвестно е за повечето, какво реално работи и колко работа има( поздравления за което!)- смятам, че мнозина биха завидяли.
Но, това не е предмет на темата и не би могло да бъде изобщо тема на разумни хора.
Точка.
Разбирам защо си разочарован, но и ти разбери, че си изключението, което подчертава правилото.
Друг е въпросът, че и самите ние често грешим ( няма безгрешни и измежду нас, тук).
Обаче, Деки, сложи ръка на сърцето си и кажи, колко пъти си виждал разни творения от .... всякакви, които е трябвало да оправиш( някой преди време беше написал нещо по този въпрос, но е нецензурно- кой се бил омазал, а кой го бил изтрил, или нещо такова).
Всички сме само хора и имаме своите предразсъдъци.
От там идва и негодуванието ни.
Но! То не е насочено към теб! Това дори не подлежи на коментар.
п.п. Имам приятели счетоводители. Тук също има такива, от които може много да се научи- няма спор. От снощи се чувствам неловко, че нарекох на човека счетито кифла- едно, че е женка и второ без да знам що за капацитет има, просто ме влудява наглостта и лъжата, за която плаща друг.
Почтеност не остана последните години.
Деки не е адвокат- не е тайна, не го е крил, а и да бе - все тази. Тук сме юристи. Неизвестно е за повечето, какво реално работи и колко работа има( поздравления за което!)- смятам, че мнозина биха завидяли.
Но, това не е предмет на темата и не би могло да бъде изобщо тема на разумни хора.
Точка.
Разбирам защо си разочарован, но и ти разбери, че си изключението, което подчертава правилото.
Друг е въпросът, че и самите ние често грешим ( няма безгрешни и измежду нас, тук).
Обаче, Деки, сложи ръка на сърцето си и кажи, колко пъти си виждал разни творения от .... всякакви, които е трябвало да оправиш( някой преди време беше написал нещо по този въпрос, но е нецензурно- кой се бил омазал, а кой го бил изтрил, или нещо такова).
Всички сме само хора и имаме своите предразсъдъци.
От там идва и негодуванието ни.
Но! То не е насочено към теб! Това дори не подлежи на коментар.
п.п. Имам приятели счетоводители. Тук също има такива, от които може много да се научи- няма спор. От снощи се чувствам неловко, че нарекох на човека счетито кифла- едно, че е женка и второ без да знам що за капацитет има, просто ме влудява наглостта и лъжата, за която плаща друг.
Почтеност не остана последните години.
- Гост.
- Старши потребител
Първо да кажа, че не се обиждам на никой. Разбирам възмущението ви и гледам на ситуацията от вашата гледна точка.
Да REVOLUTION, не съм адвокат. Не съм достоен да упражнявам тази професия. 4 пъти съм опитвал да се влея в редиците и все не успявам. Мисля, че знанията ми са доста под необходимия минимум, за да съм адвокат. Решил съм, че ще издържа този изпит, без значние че мога да се впиша със стаж /ако признаваха стажа в чужбина щеше да е прекрасно/.
Мели, благодаря ти за комплимента, но далеч не съм перфектен юрист. Аз съм обикновен занаятчия, който по стечение на обстоятелствата се занимава с фирмички. Имам 5-6 спечелени търговски дела, няколко административни и 2 свързани с изборното законодателство /моята гордост/ и с това се приключва процесуалният ми опит.
Да Поли - права си. Ежедневно виждам подобни неща. Този случай дори е цвете пред днешния, който ми дойде, но... лошото е, че напоследък виждам такива неща, които са писани от адвокати. Та... вече се замислям, когато пиша дежурната си препоръка "отидете при адвокат". Без да ми се сърдите, но това, че сте адвокати не гарантира по никакъв начин качеството на услугата, която предлагате.
Вярно, че съм написал 1-2 статийки, участвал съм в писането на едно книжле и съм консултирал тоя-оня по вливания, сливания и ала-бала, ама си оставам обикновено момче от село. И.. да аз съм копърка. И скубя... но не по моя вина.
Да REVOLUTION, не съм адвокат. Не съм достоен да упражнявам тази професия. 4 пъти съм опитвал да се влея в редиците и все не успявам. Мисля, че знанията ми са доста под необходимия минимум, за да съм адвокат. Решил съм, че ще издържа този изпит, без значние че мога да се впиша със стаж /ако признаваха стажа в чужбина щеше да е прекрасно/.
Мели, благодаря ти за комплимента, но далеч не съм перфектен юрист. Аз съм обикновен занаятчия, който по стечение на обстоятелствата се занимава с фирмички. Имам 5-6 спечелени търговски дела, няколко административни и 2 свързани с изборното законодателство /моята гордост/ и с това се приключва процесуалният ми опит.
Да Поли - права си. Ежедневно виждам подобни неща. Този случай дори е цвете пред днешния, който ми дойде, но... лошото е, че напоследък виждам такива неща, които са писани от адвокати. Та... вече се замислям, когато пиша дежурната си препоръка "отидете при адвокат". Без да ми се сърдите, но това, че сте адвокати не гарантира по никакъв начин качеството на услугата, която предлагате.
Вярно, че съм написал 1-2 статийки, участвал съм в писането на едно книжле и съм консултирал тоя-оня по вливания, сливания и ала-бала, ама си оставам обикновено момче от село. И.. да аз съм копърка. И скубя... но не по моя вина.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Мдааа , дъра, бъра сто чадъра.Как да е, не ми дреме за 5 стинки.Дано питащия да има късмет , оттам нататък не ми дреме!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Един за теб, един за мен .
Хайде, явно денят е бил ужасен, но да запазим добрия тон.
п.п. За питащия и късметът му пак ти е "чадърче", ама е друга тема.
Хайде, явно денят е бил ужасен, но да запазим добрия тон.
п.п. За питащия и късметът му пак ти е "чадърче", ама е друга тема.
- Гост.
- Старши потребител
86 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|