начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Висящо производство по ликвидация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Висящо производство по ликвидация

Мнениеот teddy_v » 30 Сеп 2010, 12:49

Здравейте!
Бих искала да задам един въпрос, защото не знам вече къде да питам. И в съда, а още по-малко в Агенцията по вписванията можаха да ми отговорят.
Искам да пререгистрирам и след това да подам документи за ликвидация на ЕООД(то никога не е развивао дейност), но когато взех Актуалното състояние се оказа, че има решение на съда от 2001 година за обявяване на дружеството в ликвидация и за ликвидатор е назначен едноличният собственик. По някаква причина обаче от съда не са успели да го уведомят и съответно не са предприети никакви действия по ликвидацията, а определеният 6 - месечен срок отдавна е изтекъл.
Сега не знам със заявление Б6 решението на съда ли да подам или решение за откриване на производство по ликвидация на едноличния собственик? И всъщност това дружество в момента в ликвидация ли е или не? И ако е, трябва ли изобщо да подавам заявление за откриване на производство по ликвидация?
teddy_v
Нов потребител

Re: Висящо производство по ликвидация

Мнениеот inspectora » 30 Сеп 2010, 15:03

teddy_v написа:... не знам вече къде да питам.

Ще Ви кажа къде да питате - за такива неща се питат адвокатите ;) ... Нито в съда, нито в АВ могат да Ви отговорят - първо защото това са правни въпроси, а Вие сте питали деловодителите и второ защото дори и да попитате съдиите или длъжностните лица по вписванията, на тях им е забранено да дават правни съвети ...
Та така ... отивайте и питайте някой адвокат ;) - гарантирам, че ще получите отговор ;) /без да гарантирам за правилността му разбира се ;) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот teddy_v » 01 Окт 2010, 12:04

Предполагах, че отговорът ще е такъв, но се надявах някой да ме насочи. Благодаря все пак :)
teddy_v
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 01 Окт 2010, 14:16

teddy_v написа:Предполагах, че отговорът ще е такъв, но се надявах някой да ме насочи. Благодаря все пак :)

Ами просто няма как тук да напишем step by step какво следва да се направи от тук нататък ...
Наред с това и никой не би се наел да Ви даде отговор без да се е запознал с фирменото дело ;) /обратното 100% означава, че отговорът е грешен ;) /
inspectora
Активен потребител

Назад към Търговско право