начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

прехвърляне на вземания

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прехвърляне на вземания

Мнениеот shturtho » 01 Сеп 2010, 14:11

Имам договор за покупко-продажба на имот/на зелено/ с нотариална заверка.Строежа е започнат и не е построен вече 6-та година.По договора съм изплатил 1/3 от стойноста.Искам да си върна сумата ,но строител и изпълнител са неоткриваеми.Мога ли да прехвърля моя иск към инвеститора на трето лице??? Мисля че се казва ЦЕСИЯ
shturtho
Нов потребител

Re: прехвърляне на вземания

Мнениеот stanimirpopov » 28 Сеп 2010, 11:39

Привет! Цесия е неприложима в случая-))
Можеш да поискаш сключване на окончателен договор или да развалиш предварителния договор!
Какво значи "неотркиваем", поясни? Ако дружеството е пререгистрирано-провери в търговския регистър
stanimirpopov
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба