начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Изкупуване на ЕТ от ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Изкупуване на ЕТ от ЕООД

Мнениеот luksi » 29 Авг 2010, 18:02

Здравейте!
Първо моля да ме извините, че "активирам" стара тема.
Моля ви за малко помощ относно действията, които следва да предприема.
Та, баща ми има ЕТ и към момента фирмата е "замразена", не е регистриран по ДДС и не е пререгистрирана. Аз искам да си отворя ЕООД и да изкупя или чрез дарение /ако има такава опция/. Целта е ЕТ-то да бъде заличена, затворена, отписана или както там е термина т.е да не съществува.
Благодаря предварително!
luksi
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 29 Авг 2010, 18:13

Не е нужно да го купувате(придобивате) предприятието на ЕТ , за да заличите последното.Ако само това е целта(заличаването на ЕТ) ще си отворите само повече разходи.Може спокойно , самостоятелно да се заличи ЕТ , обърнете се към адвокат ,който да ви извърши процедурата.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот luksi » 30 Авг 2010, 10:16

REVOLUTION, Благодаря за отговора.
Прощавайте за невежеството, може ли да ми опишете с няколко думи,
каква е процедурата за заличаването.
/с описаното в предният ми пост презумцията ми беше да се избегне ревизия и т.н./
luksi
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Авг 2010, 11:01

luksi написа:REVOLUTION, Благодаря за отговора.
Прощавайте за невежеството, може ли да ми опишете с няколко думи,
каква е процедурата за заличаването.
/с описаното в предният ми пост презумцията ми беше да се избегне ревизия и т.н./

Няма гаранция , че няма да има ревизия-нито при изкупуване от вашето ЕООД , нито с обикновенното заличаване.Зависи дали ще попаднете в таргет групата на НАП.Ако фирмата е дребна , съответно ако е равивала дейност е плащано осигуровки , най-вероятно няма да се занимават с Вас.
Процедурата е да се вземат две удостоверения.Едно от НАП по чл.77 ДОПК и едно по чл.5 ал.10 от КСО.Същевременно се подготвят и документите за пререгистрация.Накрая като всичко е готово се пускат 2 заявления по образец(А1) , с който се извършва пререгистрация и заличаване.
Това е накратко.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот luksi » 30 Авг 2010, 12:17

REVOLUTION, Благодаря Ви!
luksi
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 20 Дек 2011, 11:25

alegrina страхотен пост наистина много се посмях. :D
Все още смятам че имам чувство за хумор и явно трябва да приема че не съм юрист, но предпочитам да се съмнявам в качествата си на юрист отколкото да изгубя чувството си за хумор.

на тези като мен дето не се занимават с търговско право и винаги им е ад да публикуват каквото и да е в ТРегистър ето Ви нещо полезно:
http://www.trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=431:ep15&catid=41:epitkp&Itemid=54
pitasht
Активен потребител

Мнениеот rossita77 » 04 Яну 2012, 15:28

Имам следния въпрос: удостоверението за уведомяване на териториалната дирекция на Националната агенция по приходите по чл. 77, ал. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс има ли срок на валидност? Например ако е получено от НАП през април, а нотариалната заверка на договора и подаването на заявлението в ТР е в декември?
rossita77
Младши потребител

Предишна

Назад към Търговско право