начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Разпореждане с движимо фирмено имущество при запор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разпореждане с движимо фирмено имущество при запор

Мнениеот marinelaa » 29 Юли 2010, 17:05

Здравейте,
Имам нужда от спешна помощ .Искаме да наемем товарен автомобил от една фирма. При справка в ТР се оказа ,че и двамата съдружника са със запорирани дружествените дялове , поради задължение на тяхната фирма, което задължение е.... нека просто кажем шест цифрена сума. Интересува ме този запор има ли отношение към разпореждането с имуществото по принцип. Не ми се иска да наемем МПС-то и след десетина дена да дойдат и да го приберат.
Благодаря предварително.
marinelaa
Нов потребител

Re: Разпореждане с движимо фирмено имущество при запор

Мнениеот kalahan2008 » 29 Юли 2010, 18:01

Няма никакъв проблем да наемете МПС-тата.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот marinelaa » 29 Юли 2010, 18:19

Благодаря за отговора. Само ми е интересно , тази фирма след като има да плаща толкова много пари ,как така не са им конфискували и продали имуществото ? Притеснявам се да не се окаже ,че след като подпишем договора, това МПС не е вече тяхно или е описано . Има ли начин да проверя някаде , това МПС чия собственост е? Толкова ми е неясно как стоят нещата със запорите ,че даже не мога да си задам правилно вапроса! Ама в прав текст.. Тези запори , могат ли да ме ущетят по някакъв начин?
marinelaa
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 29 Юли 2010, 18:34

Задълженията явно са не на фирмата, а на съдружниците. Различни правни субекти са.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Търговско право