- Дата и час: 02 Дек 2024, 19:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фирма - процедури ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Фирма - процедури ?
Здравейте ! Имам съществуваща фирма от около 10 години , като може би през последните 2 години няма никаква дейност . Фирмата е ЕТ ..... и в момента искам да я ползвам за да открия един офис за уеб дизайн . Въпросното ЕТ не е регистрирано в агенцията по вписвания , а преди около 2 месеца поддадох документи в някаква комисия по защита на личните данни защото така ми казаха . Та въпросът ми е следния : Какво трябва да направя за да мога да си я ползвам отново ? А също така и колко пари ще ми струва едно пре програмиране на касовия апарат защото последната му дейност е съвсем различна от бъдещата за която ще се ползва . Благодаря предварително !
- ivayllo
- Нов потребител
Re: Фирма - процедури ?
Вие и сега можете да си я ползвате. Проблемът е, че ако не я пререгистрирате до 31.12 тази година, след това повече НЯМА да можете да си я ползвате.
Отидете в Окр. съд по седалището на ЕТ, вземете едно удостоверение за пререгистрация по §4 от ПЗР на ЗТР, с него отивате в Агенция по вписванията, попълвате Заявление по образец А1 (става лесно), там ще Ви дадат една декларация по чл. 13, ал. 4 ЗТР и до няколко дни ще бъде пререгистриран ЕТ. Безплатно е.
Отидете в Окр. съд по седалището на ЕТ, вземете едно удостоверение за пререгистрация по §4 от ПЗР на ЗТР, с него отивате в Агенция по вписванията, попълвате Заявление по образец А1 (става лесно), там ще Ви дадат една декларация по чл. 13, ал. 4 ЗТР и до няколко дни ще бъде пререгистриран ЕТ. Безплатно е.
- A.Pato
- Потребител
А трябва ли някаде да поддавам декларация за вида на дейността която ще извършвам ?
- ivayllo
- Нов потребител
Декларация за вида на дейността - не. Но ако сте спрели дейност (във връзка с осигуряванео пред НАП), трябва да подадете заявление за възобновяване на дейност пред НАП за осигуровките.
- srp
- Младши потребител
Наемете си счетоводител. Ако нямате пари - само се консултирайте с такъв.
Трябва да разберете как ще се осигурявате, какви данъци ще плащате и т.н.
Трябва да разберете как ще се осигурявате, какви данъци ще плащате и т.н.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
А ако работя и ме осигуряват от друго място , трябва ли задължително да се самоосигурявам и чрез фирмата си ?
- ivayllo
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|