начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Договор за кафеавтомат

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за кафеавтомат

Мнениеот vesko_nikolaev » 28 Мар 2010, 13:57

Искам да поставя кафеавтомат пред един магазин, земята е общинска и ще си плащам на общината както му е реда. Искам обаче да сключа и договор със собствениците на магазина, че разрешават машината да е пред витрината на магазина и затова, че ще ми дават ел. енергия. Какъв трябва да бъде договора. Помагайте! СПЕШНО!
vesko_nikolaev
Нов потребител

Re: Договор за кафеавтомат

Мнениеот SashkoS » 01 Апр 2010, 14:06

Съставен от адвокат, ако искате да е изряден или съставен от вас или от продавачката на магазина, ако ви трябва просто нещо.
SashkoS
Потребител

Мнениеот inspectora » 01 Апр 2010, 16:27

Погледнете чл.8 и чл.9 от ЗЗД (Закон за задълженията и договорите). Там ще да е уредбата на договора Ви мисля ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 01 Апр 2010, 16:50

inspectora написа:Погледнете чл.8 и чл.9 от ЗЗД (Закон за задълженията и договорите). Там ще да е уредбата на договора Ви мисля ...

Така си мислиш. Как може да даваш само някакви си 2 члена от 1 закон, при положение, че в този закон няма нито едно споменаване на думата "кафе" или думата "машина".

Няма да се научите значи. Когато някой ви попита нещо му систематезирате нещата.

1-во правиш това, 2-ро правиш това, 3-то пишеш така и накрая го почерпвате с боза и толумбички.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 01 Апр 2010, 17:18

Не се притеснявайте за човека. Той си е постнал ел.поща в одита и чака готов договор от някой счетоводител. Вече си е вързал гащите няма нужда от нас :D .
nksuccess
Потребител

Мнениеот DEKAH » 01 Апр 2010, 19:18

Браво на счетитата....

държат се здраво!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот vesko_nikolaev » 02 Апр 2010, 01:04

Ами все още не съм получил отговор в odit.info.
Ако Вие имате някакъв такъв (подобен) договор може да ми го изпратите на e-mail: vesko_nikolaev@abv.bg
Предварително Ви благдаря.
vesko_nikolaev
Нов потребител

Мнениеот nksuccess » 02 Апр 2010, 10:48

Е сега да се хабим само за един договор. Дайте и някое казусче, че кой ще седне за един договор да ви пише :D .
nksuccess
Потребител

Мнениеот Melly » 02 Апр 2010, 11:31

vesko_nikolaev написа:Ами все още не съм получил отговор в odit.info.
Ако Вие имате някакъв такъв (подобен) договор може да ми го изпратите на e-mail: vesko_nikolaev@abv.bg
Предварително Ви благдаря.

Виж сега, Веско,
Потъси в www.tihtrud.com - не може да не намериш това, което търсиш.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Апр 2010, 15:00

Може да се отговори, но все пак са почивни дни - за някои от нас са свещени, тъй като караме на напрежение по цяла година.

Първо си регистрирате фирма, защото това е търговска дейност. Записвате автомата на фирмата - или го наемате от друг. После вашата фирма записва договор с магазина, като ги задължавате да ви подават ток. Слагате едно неустоечно задължение от 1000 лева и готово.

Договорът може да е от 3 години, 5 години и т.н. За Вас е по-добре да е максимума, колкото се съгласят. И трябва да имате само едно задължение - да им плащате тока или да си сложите електромер. Тяхното задължение е само 1 - да позволяват кабелен достъп до електро таблото.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Търговско право