- Дата и час: 02 Дек 2024, 21:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Особен момент при изключване на съдружник от ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Особен момент при изключване на съдружник от ООД
Как да процедирам при изключване на съдружник от ООД и несъгласие от негова страна да прехвърли дяловете си ? Може ли по силата на решение на извънредно общо събрание дяловете на изключения съдружник да преминат върху останалите съдружници, без сключване на договор за прехвърляне на дяловете? Достатъчно ли е отразяване в решението, че дяловете преминават върху съдружниците и се осребряват? Как ще стане изплащането на осребрените дялове на изключения съдружник? Трябва ли да бъде нотариално заверен актуализираният дружествен договор с тази промяна? Предварително благодаря на отзовалите се.
- ekzorsist
- Младши потребител
Re: Особен момент при изключване на съдружник от ООД
тук, ще ме извините, но пестите пари за юридическа консултация...
- lexter
- Потребител
по скоро съм млад колега хвърлил се в дълбокото
- ekzorsist
- Младши потребител
два съвета от мен, макар и да не сте ги искали:
1) пишете във форумa за юристи
2) включете си ЛС, за да може някой, ако има желание, да ви сподели някои неща на private
Успешен ден!
1) пишете във форумa за юристи
2) включете си ЛС, за да може някой, ако има желание, да ви сподели някои неща на private
Успешен ден!
- lexter
- Потребител
Вчера изпратих писмо на упоменатия имейл за парола, но още не съм получил такава. Чудя се дали не трябваше да напиша мотивирано искане, или пък трябваше да приложа сканирана диплома. Успешен ден и на Вас!
- ekzorsist
- Младши потребител
За да изключите съдружник, трябва да имате сериозна и основат.причина по членовете на Учр.Дог. При условие, че изключването е вече регистрирано в Агенцията, но ОС решавате как да разпределите дяловете и кой от останалите съдружници колко ще плати. Не забравяйте да актуализирате стойността на дяловете към момента на регистрираното изключване. Решенията на ОС за сумата и начина на изплащане, изпращате с обратна разписка. Ако не се появи никой, нотариална покана + пощенски запис.
- elica1204
- Нов потребител
Благодаря за отговорите. Рових и мисля, че ЛС са включени, никога не съм ги изключвал.
- ekzorsist
- Младши потребител
Колега, само да Ви обърна внимание, че ЛС по подразбиране са изключени, т.е. ако никога не сте ги изключвал, са си изключени. Проверете пак дали не сте ги включвал някога
- ykovachev
- Активен потребител
имам няколко входящи от 2008 и възможност както виждам, и аз да пиша на някого. по това съдя, че може би съм ги включил някога. по интересното е защо не получавам парола за форума за юристи. заради немотивираното ми писмо ли?
- ekzorsist
- Младши потребител
Това "някога" беше преди да се извършат известни реформи в сайта, включително и исканата парола. Това, че можете да пишете, не променя нещата. Затова просто проверете дали ЛС са включени сега.
- ykovachev
- Активен потребител
прав сте. отново благодаря. сега вече ги включих. по нататък ще пиша дали съм успял в начинанието.
- ekzorsist
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|