Или простичко казано за какво ми е да съм здравно осигурен срещу настинка (защото здравната ми осигуровка покрива само 'настинка'
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Аз съм за ДОБРОВОЛНО здравно осигуряване, при ЯСНИ условия какво точно покрива то. А вие ?
|
|
“Аз съм за ДОБРОВОЛНО здравно осигуряване, при ЯСНИ условия какво точно покрива то. А вие ?”
„но се дразня, че никой не смее да надигне глава...”
hristo2834 написа:Смисълът на задължителното здравно осигуряване е здравите да плащат за лечението на болните, т.е. солидарност. Разбира се никога не се знае кога някой здрав няма да стане болен. Системата не е измислена в България, преписана е от по-развити от нас държави. Това което не е преписано е липсата на корупция и по-добрата организация в тези държави. По-принцип ако попитате някой канадец примерно как е там, ще започне да реве като магаре от тамошните медицински грижи, та и в развитите държави има доста проблеми в тази област. На практика в България ако няма задължително здравно осигуряване здравеопазването ще легне на бюджета, защото по правило болните все нямат пари ама държавата е длъжна да ги лекува и всичко ще се разпадне.
poli_g написа:Многопластова тема с многостранни аспекти, но каквото и да говорим нищо няма да се промени... Нищо!
Включих се само, за да споделя, че едва, когато загубиш нещо, което до вчера си приемал за даденост.. осъзнаваш, колко важно е то. В т.с. разказът ми би бил частично идентичен с този на Джиджи. Появява се в животът ти чужд човек, който само с една реплика, ужасна, те тръшва на земята и ..... в главата ти настава буря.
Жрецо, при цялото ми уважение, ама като как реши да ми вмениш вина, за това, че собствените ми клетки са се изродили?!?( въпросът е провокират от тази ти реплика - "Да си здрав не е само пожелание, то е плод на познания и много труд, на определено поведение")
И ако трябва да изразя мнение- аз съм ЗА задължително здравно осигуряване, при ясни критерии, какво покрива то. Изхождам и от личен опит- осигурявам се на максимален доход, и в миг установявам, че хората, които масово не плащат своя налог ползват наравно, че и в пъти и в повече от мен, медицински услуги. Такъв ни е принципа на осигуряването, ама ми додява от нечии тарикатлъци.
Та-одобрявам дори и законодателното изменение, което въведе поне 36 месечно плащане на здравни вноски, така щото тези ревящите с плазмите( че кой ги няма вече?!?), се правят на по-тарикати и си мислят, че им е позволено да се съвокупявят с дявола във въздуха.![]()
п.п. Тук ще споделя и друго лично мнение, чисто човешко- родителите ми, без оглед доходите им, винаги са плащали коректно задълженията си към доставчици и държава. Е, дразни ме факта, че някой особи са ползвали същите услуги, и сега се позовават на правопогасяващи възражения. Като юрист- разбирам, но като обикновен човек се дразня на хорската непочтеност.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта