начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Обстоятелствена проверка и издаване нотариален акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обстоятелствена проверка и издаване нотариален акт

Мнениеот cecile_96 » 24 Ное 2009, 10:11

Здравейте,
Преди 4 години баща ми е продал къщата на село само с договор, който е заверен от кмета, но не е издаден нотариален акт. Имота все още се води собственост на баща ми и дължи данъци. Нямаме нотариален акт за имота, който е бил на дядо ми. Разбрах, че трябва да се извърши обстоятелствена проверка с трима свидетели и след това да се продаде. Бихте ли ми обяснили каква е процедурата и колко ще ни струва нотариалния акт с обстоятелсвената проверка и издаването на нотариален акт на купувача. Данъчната оценка на имота е 5700 лв.
Последна промяна cecile_96 на 24 Ное 2009, 11:21, променена общо 1 път
cecile_96
Нов потребител

Re: Обстоятелствена проверка и издаване нотариален акт

Мнениеот sunrise » 24 Ное 2009, 10:28

Ако дядо Ви има нотариален акт, баща Ви може да го продаде директно с неговия акт и удостоверението за наследници. Не е необходимо преди това да вади акт на свое име.
sunrise
Активен потребител

Re: Обстоятелствена проверка и издаване нотариален акт

Мнениеот cecile_96 » 24 Ное 2009, 11:20

И дядо ми няма нотариален акт.
cecile_96
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба