начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Устен изпит за младши съдии

Мнениеот n_unforgiven » 21 Май 2009, 13:15

Колега awokado, каже конкретно срещу какво, кого и защо имате упреци. Изглежда сте някакъв страхливец, защото явно сте не доволен от много неща а нищо не вършите по въпроса. Колежката Харалампиева се държи много по мъжки от Вас. Вземете пример от нея и предприемете нещо макар и напълно безсмислено, иначе комплексите Ви ще Ви побъркат напълно и безвъзвратно!
n_unforgiven
Нов потребител

Мнениеот donna » 21 Май 2009, 13:43

n_unforgiven написа:Колега sansan много погрешно ме разбирате. Харалампиева има право да обжалва, това не го отричам, но само районите, които е посочила като желания - за другите тя просто няма правен интерес да иска отмяна, нали се досещате колко безмислено е това. Може жалбата на недоволната колежда да е великолепна, да е основателна, все още не съм запознат със съдържанеито й. Може да е обратното и да предствалява някаква юридическа безмислица, благодарение на която 3-4 месеца ще трябва да следим развитието на едно бесмислено производство. Колко умствен багаж има Харалампиева ще покажат жалбите й. Ако са основателни ще я поздравя лично, но ако не са ще й потърся отговорност.
Още нещо sansan, моля те без лични нападки, аз към теб никога не бих отправил защото не ме интересуваш, нито следва аз да те интересувам. Харалампиева ми привлече вниманието, защото нагло замрази неизвестно за колко време положението на мен и 29 мои колеги. Също невиждам ти какво отношение имаш към въпросните конкурсите, за да изказваш мнение.

n_unforgiven , нали ще ставаш съдия би следвало да ти е ясно ,че ако се жалят райони ,които не са посочени като желания , ВАС ще прекрати производството в тая част с определение ! Няма да чакаш 3-4 месеца . Но ако подскачаш така за всяка жалба ,която ще получаваш по добре се откажи от съдийстване . Инък ще трябва застрахователите да направят нов вид застраховка живот - за съдии получили сърдечен пристъп от жалби и за адвокати получили нервен срив ,щото са подгонени от недоволни съдии ,че жалят !

Всекий има право на жалба , по допустимостта и се произнася съда , когато е недопустима производството се прекратява с ОПРЕДЕЛЕНИЕ !
donna
Старши потребител

Мнениеот awokado » 21 Май 2009, 13:47

Веднага отговарям срещу кого и какво имам упреци, въпреки че ако сте се постарал да прочетете напред коментарите ми, нямаше да ми задавате безсмислени въпроси.
Упреквам всички, които са се ползвали от определени познанства и с това са опорочили равния старт на кандидатите в конкурса - съдийски щерки, щерки на шефове на ДАНС от Велико Търново, син на прокурор.
Достатъчно ясна ли бях или за вас трябва да назова и имена?
А за комплекси моля да не говорим, че вашите вече дадоха индикация за наличността си - това избухване по повод жалбата ми показа много неща, а първата ми бакалавърска степен е по психология.
Ако имате още въпроси, моля.... Ако имате нужда и от психологическа помощ, пак моля, мога да ви препоръчам добри терапевти и ако не стигнете много надълбоко в разгадаването на себе си (подозирам, че няма чак толкова много потенциал в този случай), може да постигнете добри резултати в овладяването на гнева!
awokado
Младши потребител

До awokado

Мнениеот olivia » 21 Май 2009, 13:53

:D
Ти ли си милата, безпристрастна г-жа Харалампиева????
Авокадо? "жалбата ми"????
olivia
Младши потребител

Мнениеот awokado » 21 Май 2009, 13:56

о, и да не пропусна - колежка "авокадо " съм , така че забележката за "мъжкото държание" не беше адекватна... Но явно ние жените сме много повече мъже от такива като вас...
То затова с педе -урунгели са напълнили и парламента, и съдебната система, и цялото ни общество!
Тежко ни и горко, жална ни майка юнашка, и татко с подвита опашка! :lol: :lol:
Последна промяна awokado на 21 Май 2009, 14:00, променена общо 2 пъти
awokado
Младши потребител

Мнениеот awokado » 21 Май 2009, 13:58

О, Боже, бъдещ съдия ли се гласиш да ставаш, Оливиа??? - жалбата МИ - на мен ми показа много неща, а не моята жалба...Научи родния си език и тогава коментирай, че се излагаш, бе момиче...
ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА!!!
Последна промяна awokado на 21 Май 2009, 14:07, променена общо 1 път
awokado
Младши потребител

До awokado

Мнениеот olivia » 21 Май 2009, 14:06

Уппсссс, много нерви, мила... А и вулгарности, каква дама си ти????
Отивай другаде да живееш като не ти харесва нашата държава и там бълвай знии и гущери колкото си искаш, ама не ти стиска, нали :lol:
Аз лично съм живяла 9 години в чужбина, върнах се по собствено желание и ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!
КОЯ СИ ТИ ЧЕ ДА СИПЕШ ПРОСТОТИЯТА СИ И ДА СЕ МИСЛИШ ЗА УМНА?
БЪДИ ВСЕ ТАКА ВСЕОТДАЙНА И ЗАРАДВАЙ ПОНЕ ЕДИН ЧОВЕК ДНЕС! :wink:
olivia
Младши потребител

Re: До awokado

Мнениеот judex » 21 Май 2009, 14:08

olivia написа:Уппсссс, много нерви, мила... А и вулгарности, каква дама си ти????
Отивай другаде да живееш като не ти харесва нашата държава и там бълвай знии и гущери колкото си искаш, ама не ти стиска, нали :lol:
Аз лично съм живяла 9 години в чужбина, върнах се по собствено желание и ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ!
КОЯ СИ ТИ ЧЕ ДА СИПЕШ ПРОСТОТИЯТА СИ И ДА СЕ МИСЛИШ ЗА УМНА?
БЪДИ ВСЕ ТАКА ВСЕОТДАЙНА И ЗАРАДВАЙ ПОНЕ ЕДИН ЧОВЕК ДНЕС! :wink:

Оливия, явно ти си простата, пролича си!
judex
Младши потребител

До n_unforgiven

Мнениеот olivia » 21 Май 2009, 14:10

Приятелю, ти си борец, само не яхвай метлата толкова, не си заслужава!
А пък този сочен плод авокадо какви ги е блещила на 10-та страница, гнуууус.
Сега разбирам мъжете като кажат патица... :lol:
olivia
Младши потребител

Мнениеот awokado » 21 Май 2009, 14:11

Е, живота в чужбина обяснява слабото и ограничено познание на родния ти език...
Прости ми, че нямам нужда да ида някъде, за да разбера, че обичам родината си и желая да се боря за това тя да бъде по-добър дом за децата ми!
Благодаря за препоръката, аз имам кого да зарадвам, а ти имаш ли?
И не, няма да се примиря с връзкарството, ще продължавам да хвърлям усилия в тази насока, дори това да не ти изглежда държание на дама!
А ти бъди дама и радвай днес на поразия, де когото свариш! :D
awokado
Младши потребител

Мнениеот donna » 21 Май 2009, 14:12

Ужассссссссс след последните ви писания на мен ми идва да се скрия някъде от страх ,срам и ужас ,е биваше ли такива реплики да си разменяте.
Правилото е просто който е недоволен жали , съда решава и край! Това е ама не ...
Няма никво значение кой кой е !
donna
Старши потребител

До awokado

Мнениеот olivia » 21 Май 2009, 14:14

Ммммда, само обиди можеш да произвеждаш, ясноооо.
Бъди щастлива! 8)
olivia
Младши потребител

Мнениеот judex » 21 Май 2009, 14:15

awokado написа:Е, живота в чужбина обяснява слабото и ограничено познание на родния ти език...
Прости ми, че нямам нужда да ида някъде, за да разбера, че обичам родината си и желая да се боря за това тя да бъде по-добър дом за децата ми!
Благодаря за препоръката, аз имам кого да зарадвам, а ти имаш ли?
И не, няма да се примиря с връзкарството, ще продължавам да хвърлям усилия в тази насока, дори това да не ти изглежда държание на дама!
А ти бъди дама и радвай днес на поразия, де когото свариш! :D

Както и си ги радвала 9 години в чужбина!
judex
Младши потребител

Мнениеот awokado » 21 Май 2009, 14:16

Благодаря, и ти - добре, че само аз обиждам , а ти благославяш наред! Поне ти да си свястната "патица", ох, исках да кажа птица, дето ще доведе пролетта...
Колегата judex много ме радва, желая на всички ви успех догодина!
awokado
Младши потребител

Мнениеот awokado » 21 Май 2009, 14:29

Ами, че кратката форма на местоимението МИ - в единия случай е:
на мен жалбата ми показа много неща - жалбата ми показа много неща;
и:
моята жалба показа много неща - жалбата ми показа много неща- тя показа много неща
Ясно ли стана?

Предвид продължението на изречението, не би трябвало да има проблеми в разкодирането на притежателно или лично местоимение в дателен падеж съм използвала - току-що направих справка за падежа! Не съм толкоз паметлива !
:lol: Поздрави !
awokado
Младши потребител

Мнениеот olivia » 21 Май 2009, 14:49

Ето и малко смях:

Милорд бил на плаване с яхтата си и оставил иконома Джон са се грижи за къщата и имението.
След една седмица му се обажда по телефона да види как се справя.
Диалогът протекъл така:
-Как е при теб, Джон, нещо нередно има ли?
- Всичко е наред, милорд, само дето се счупи лопатата?
- Как така, защо?
- Ами, трябваше да погреба кучето...
- О не, как умря?
- Скочи в басейна.
- Ама то може да плува!
- Ааа, басейнът беше празен..
- Защо така?
- Всъщност къщата се подпали, та се наложи да гасим пожара с водата от басейна .... :lol:
olivia
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 21 Май 2009, 14:58

:) :) :) :) :) :)
niq1982
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 21 Май 2009, 15:06

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! :oops:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот sladkische » 21 Май 2009, 19:11

Колеги аз се обаждах до администрацията на ВСС и до администрацията на НИП, за да питам как следва да постъпим в случая. От ВСС ми отговориха да не напускаме настоящите си работи и да изчакаме решението на ВАС, като все пак да уведомим председателите на ОС, за който сме назначени. От НИП ме информираха, че не бихме могли да започнем обучение, ако не сме встъпили, така че когато встъпим да се обадим за да се организират нещата, но си мисля че ако нещата се проточат ВСС ще отложи датата на обучението.
sladkische
Младши потребител

Мнениеот sansan » 21 Май 2009, 21:08

n_unforgiven прав си, че нямам връзка с този конкурс - и слава богу :D . Но определено си в грешка, като ми твърдиш, че нямам право да вземам отношение - изказах мнението си , защото не понасям простотията и гаменщината, а ти я показа в големи размери :evil:.
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
sansan
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити