начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Устен изпит за младши съдии

Мнениеот donna » 20 Май 2009, 23:59

n_unforgiven написа:Ako e viarno iskam da se obyrna kym moite bydeshti objalvani kolegi , da mi pishat na nunforgiven@abv.bg, za da si organizirame zashtitata i posle kato i othvyrliat skapanata jalba da si i potyrsim raznoski i obeshtetenia , a ako e hubava moje i drugo, za poslednoto se izviniavam no mnogo me iznerviat takiva !

n_unforgiven , кой крив кой прав ще реши съда . Питам се вие съдия ще ставате ,а жалбата ви изнервя ,щом една жалба ви изнервя блазе ни на нас дето ще се яваме пред съда.
Всекий има право да жали , пък съда е тоя дето ще реши. И кво си тръгнал да плашиш хората с "дължимите разноски"
В една друга тема , нямаща общо с това се говореше за един АС с 4,4 дела на съдия на месец и с 3,4 решения на съдия на месец , там съдиите са 5 бройки има и адмистрация .
При "дължими разноски " , дето според мен не са дължими на 3-ти лица, тоя АС май ще си бъде окрупнен ,щото дела нема.

Така ,че проявете воля и изчакайте обжалването ,защото инъче що ще ни е съд щом народа няма право да жали и щом съдията се нерви от жалби пък били те и по лични негови дела :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

n_unforgiven ,последното ти изречение няма да коментирам то е срам за един съдия така да знаеш!

konan написа:п.п. утре ще ти пиша дали е хубава ама съм почти сигурен, че както се чувства така и изглежда т.е ЗЛЕ :twisted:

konan и това говори зле за съдия ,щом си тръгнал да обсъждаш и външния вид на колежката дето жали - ми ти по хубост ли ще си решаваш делата ?
Последна промяна donna на 21 Май 2009, 00:06, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот n_unforgiven » 21 Май 2009, 00:06

Последна промяна consultant на 21 Май 2009, 06:38, променена общо 1 път
Причина: писането на кирилица е задължително
n_unforgiven
Нов потребител

Мнениеот judex » 21 Май 2009, 00:12

konan написа:абсолюттно точно. Не ми се коментира всичко по-горе писано- писнало ми е от комплексирани и прости хора.
Но някакъв плиткоумен индивид да си играе със съдбата на десетки хора :?: :evil: Е считам, че простотията когато е фрапираща също е наказуема. Вече ти отговорих на и-мейла. Сигурно и други ще се присъединят.
Обжалвала е назначения , за които даже и не е кандидадствала (друг въпрос колко законосъобразно е, но това друг въпрос)
Е...ти низките качества, които водят хората, в частност въпросната персона, направо съм изумен- "не е важно на мен да ми е добре, важното е на другия да му е зле" с такова мислене да ходи да копа картофи, за друго не става.
п.п. утре ще ти пиша дали е хубава ама съм почти сигурен, че както се чувства така и изглежда т.е ЗЛЕ :twisted:[/q

Колеги, като Ви слушам, наистина съжалявам съдебната ни система.С тези обиди далече ще стигнете, сигурен съм!Колежката много добре е постъпила, въпреки че не знам дали ще има резултат.Но трябва да ви е ясно, че един ден всичко се плаща - и за връзките, и за сумите, и за позицията - преебаха другите, но не преебаха мен!
judex
Младши потребител

Мнениеот donna » 21 Май 2009, 00:12

n_unforgiven написа::? Ako ima kasmet da ne i uvajat mizernata jalba , shte prediava iska za vredi i propusnati polzi , taka 4e Hralampieva da byrza s tyrseneto na rabota :!: Uspeh! :mrgreen:

Господин бъдещ съдия ,като такъв би трябвало да знаеш ,че иск за пропуснати ползи не може да предевиш ,само щото някой бил обжалвал?
Извинявай ква ще ти е пропусната полза -съдийската заплата ли ?
Ако някой е бързал да напуска местоработата си проблема си е негов!
И още нещо ,ако смятате да се изявявате изевявайте се някъде из темите на форума . А за сега просто си организирайте защита , това си е дело нищо по-вече , животът е такъв и той продължава да тече!
donna
Старши потребител

Мнениеот judex » 21 Май 2009, 00:32

n_unforgiven написа:don4e
Ti za zloupotreba s prava 4uvala li si ? Do kyde ako vsi4ki trygnem da objalvame bez zakonosyobrazni osnovania i dovodi , taka 4e ako VAS othvyrli jalbata na Haralamp e spravedlivo da si ponese posledstviata. I stiga s tia vryzki , idealnoto opravdanie za neuspehi. A ako govorim za vryzki na Haralamp sigorno sa nai-debeli :D , abe rabotat stana debela, mnogo debela mai 8) :D

не е оправдание, колега, това е истината и затова по-голямата част са и си остават мишоци - срам за правосъдието!
judex
Младши потребител

Мнениеот Biby » 21 Май 2009, 00:58

Ха, аз очаквах, че жалбата ще е срещу "мамините", пък тя не била. :roll:

Някои от бъдещите младши магистрати много ...несдържани нещо.
Ако така ще ръсите обиди и в съдебна зала, то не сте за там.
Както Мели казва "Диииишайте" :wink:
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот donna » 21 Май 2009, 07:36

judex написа:
n_unforgiven написа:don4e
Ti za zloupotreba s prava 4uvala li si ? Do kyde ako vsi4ki trygnem da objalvame bez zakonosyobrazni osnovania i dovodi , taka 4e ako VAS othvyrli jalbata na Haralamp e spravedlivo da si ponese posledstviata. I stiga s tia vryzki , idealnoto opravdanie za neuspehi. A ako govorim za vryzki na Haralamp sigorno sa nai-debeli :D , abe rabotat stana debela, mnogo debela mai 8) :D

не е оправдание, колега, това е истината и затова по-голямата част са и си остават мишоци - срам за правосъдието!

Направо се превих от смях , не знаех аз неуката ,че обжалването било злоупотреба с право .
n_unforgiven смяташ ли ,че предвид твоите разсъждения ще се промени Конституцията?
donna
Старши потребител

Мнениеот judex » 21 Май 2009, 08:50

И аз не знаех, че е злоупотреба с право, но явно колегите наистина са мн компетентни! :D
judex
Младши потребител

Мнениеот djalma » 21 Май 2009, 08:56

Здравейте, да се включа и аз в темата: аз също участвах на конкурса, но в крайна сметка не успях да се класирам никъде. Случайно познавам колежката, която е обжалвала. Нейният бал е с повече от 1,5 по-малък от моя, но въпреки това обжалва??? Защо ли ...
djalma
Потребител

Мнениеот djalma » 21 Май 2009, 09:00

Глава седма

ОБЖАЛВАНЕ НА ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТТА НА КОНКУРСА

Чл. 48. (1) Всеки заинтересован може да обжалва решението на ВСС за назначаване на кандидатите пред ВАС, в 7-дневен срок от постановяването му, по реда на АПК.

(2) При подадена жалба по ал. 1 кандидатите не встъпват в длъжност.

(3) При отхвърляне на жалбата от Върховния административен съд, спечелилият конкурса кандидат, встъпва в длъжност в едномесечен срок от влизане в сила на постановеното решение.

(4) При влязло в сила решение, с което е отменен конкурса, се насрочва нов конкурс.

Аз лично не съм обжалвала.
djalma
Потребител

Мнениеот n_unforgiven » 21 Май 2009, 09:32

ооооо дона оооо дона :lol:
Браво на тебе чела си Конституцията ! :D Но май не си я разбрала и я слагаш навсякаде без да има смисъл, сигурно много се гордееш със себе си :wink:
Но аз не съм тук да обиждам, въпреки че имам основание поне за Хараламп. и мизерната и нещастна жалба. Тя явно си мисли , че ще и се размине, ако и отхвърлят жалбата и може да продължи самодоволното си същтествуване, без да има предвид че създава неприятности на 30 човека. Затова тя трябва да си плати горката, така че поемам ангажимента и призовавам всички мои обжалвани бъдещи колеги да и потърсим сметка - да организираме защитата си,а после като и отхвърлят тъпата жалба ще и търсим отговорност- разноски, вреди, пропуснати ползи и още каквото е готова да даде или нее готова даде 8) :D Аз го приемам лично така че пишете ми на nunforgiven@abv.bg . Тази Хараламп е много нагла, някъде около Пирдоп се е пръкнало участвало навсякаде дето има конкурс за за съдебни и прокурорски помощници ВКС, ВКП, САП и т.н. естествено неуспешно, не го оценяват, а то- Хараламп е поредното гениално(все пак има 4 и нещто от държавните и е на 85м в конкурса, за малко да влезе и то :lol: ) и заслужава повече. :wink: За да си докаже на себе си и за да се почуства веднъж в живота си значима разваля ни плановете и ни създава неприятности за които поне аз ще и поискам сметка накрая. Дано да има с какво да я плати !
n_unforgiven
Нов потребител

Мнениеот svetlomira » 21 Май 2009, 09:58

леле, леле гледам и невярвам на ушите си колко злоба се излива от колегата. Вие за една жабла сте готов да се разправяте, да отправяте заплахи и какво ли още не ....... Направо не мога да повярвам какви хора влизат в съдебната ни система това е СРАМ. Дано другите кандидати да са по-достойни.
svetlomira
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 21 Май 2009, 10:02

n_unforgiven написа:ооооо дона оооо дона :lol:
....Затова тя трябва да си плати горката, ...

Е, ще си плати, ако изгуби- такси, разноски, какво повече искате?
Julyan
Потребител

Мнениеот niq1982 » 21 Май 2009, 10:08

Храааааааааааааа, нека се осъзнаем каква "помия" се излива в този сайт...............
Аз се бях зарекла да не пиша повече, защото преди няколко дни най - добронамерено написах, че съм успяла сама.......и ме "обвиниха", че дразня................
Но днес не издържах и от двете страни се излива такава злоба и гнусотия...........че единствено, което ми идва да напиша, че ние сме същите като управниците ни, катио изпитващите по конкурсите......така че каквито хората - такава и държавата - да се сърдим само на нас!!!!
:| :| :| :| :| :| :|
Не мога да повярвам простоооооооооооооооооо
niq1982
Младши потребител

Мнениеот olivia » 21 Май 2009, 10:26

Скъпи колеги, без нерви!
Каквато и да е тази Харалампиева-Тодорова, тя е повод да си кажем, че трябва да си уважаме повече институциите, да спрем с тварежа по техен адрес! Кога ще има санкция за порочно заведен съдебен процес, губене времето и средствата на системата? Мисля, че това е истински ценното в случая - ДА ОТСЕЕМ ПЛЯВАТА И ДА ДЪРПАМЕ НАПРЕД! Да, има право на жалба, но къде е морала й, чувството за общност, за колегиалност? И най-вече какво ще постигне с това? Колкото повече злословим срещу нея или срещу връзкарите, срещу ВСС, толкова повече си хабим силите за глупости. Да й се посмеем дружно, са й подадем ръка и ...... да поискаме обезщетения от нея просто ей така, за спорта- както тя си спортува, да си знае, че жалбата е и отговорност, не само право. С две думи - ДА ОТИГРАЕМ ПОДАДЕНАТА ТОПКА! :P ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!
olivia
Младши потребител

Мнениеот niikii » 21 Май 2009, 11:08

Много мъдро и правилно го е написала колегата Оливия. Съгласен съм с нея. Аз също съм за това да няма злоба, защото злобата погубва, а кой каквото търси, ще си го намери. Спорен ден на всички :) .
niikii
Нов потребител

Мнениеот judex » 21 Май 2009, 11:25

olivia написа:Скъпи колеги, без нерви!
Каквато и да е тази Харалампиева-Тодорова, тя е повод да си кажем, че трябва да си уважаме повече институциите, да спрем с тварежа по техен адрес! Кога ще има санкция за порочно заведен съдебен процес, губене времето и средствата на системата? Мисля, че това е истински ценното в случая - ДА ОТСЕЕМ ПЛЯВАТА И ДА ДЪРПАМЕ НАПРЕД! Да, има право на жалба, но къде е морала й, чувството за общност, за колегиалност? И най-вече какво ще постигне с това? Колкото повече злословим срещу нея или срещу връзкарите, срещу ВСС, толкова повече си хабим силите за глупости. Да й се посмеем дружно, са й подадем ръка и ...... да поискаме обезщетения от нея просто ей така, за спорта- както тя си спортува, да си знае, че жалбата е и отговорност, не само право. С две думи - ДА ОТИГРАЕМ ПОДАДЕНАТА ТОПКА! :P ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!

А къде е морала и чувството на колегиалност на онези, които успяха по втория начин или на онези родители, които даже не се усетиха поне да напуснат заседанието?
judex
Младши потребител

Мнениеот sansan » 21 Май 2009, 11:47

n_unforgiven ти си много зле бе, човек :roll: Направо не мога да повярвам, какво нещо ще влезе в системата :shock: А колкото до жалбата - има право колежката, обжалва си - ти какво - като ти обжалват след време някое решение, ще ходиш да ги стреляш по нощите ли :lol: А по въпроса за оценките й от държавните изпити - всички сме били на такива и всички знаем, че много фактори влияят върху крайния резултат. Да не говорим, че от това кой къде седи(разбирай кой-какъв е -съдия,прокурор,адвокат,подсъдим и т.н.), не може да се съди какво има под шапката :D .

п.п. Ти май си от ония с дебелите връзки и си свикнал/а всичко да ти идва наготово и бързо, и затова така се впрягаш(аман от мамини детенца) :wink:

п.п.п. Разбира се съм съгласен, че колежката обжалва безмислено и само за спорта(след като е класирана на 85 място)-аз не бих го направил, но съм много далеч от мисълта да отнемам правата на когото и да било - в живота има толкова много други по-важни и по-хубави неща :!:
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
sansan
Младши потребител

Мнениеот awokado » 21 Май 2009, 12:42

Браво на колежката, няма значение на кое място е и кого съди - важното е, че показа, че не е съгласна с пошлостта и намери своя начин да го заяви!
А долнопробните готованци - като тоя, дето бълва огън, жупел и смешни закани, сами излагат себе си и показват истинската си същност.
Има една много хубава приказка, която посвещавам на онези мижитурки, влезли по втория начин - те си знаят кои са:
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МАЙМУНАТА СЕ КАЧВА НАГОРЕ ПО ДЪРВОТО, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ Й ЛЪСВА ЗАДНИКА!!!
Айде, да ви е сладко и мама и тати да се гордеят с мекотелите, на които спестяват трудностите в живота!
Ние пък ще се борим, харесва ли ви или не, и накрая, когато нямате повече протекции, а това време неминуемо ще дойде, ще ви се превие гръбчето - просто защото мекотелите са лишени от костна система!
А тогава за протеза ще е късно !
Та наслуки, мили ми мамуни!
И успех на човешката раса!
awokado
Младши потребител

Мнениеот n_unforgiven » 21 Май 2009, 13:05

Колега sansan много погрешно ме разбирате. Харалампиева има право да обжалва, това не го отричам, но само районите, които е посочила като желания - за другите тя просто няма правен интерес да иска отмяна, нали се досещате колко безмислено е това. Може жалбата на недоволната колежда да е великолепна, да е основателна, все още не съм запознат със съдържанеито й. Може да е обратното и да предствалява някаква юридическа безмислица, благодарение на която 3-4 месеца ще трябва да следим развитието на едно бесмислено производство. Колко умствен багаж има Харалампиева ще покажат жалбите й. Ако са основателни ще я поздравя лично, но ако не са ще й потърся отговорност.
Още нещо sansan, моля те без лични нападки, аз към теб никога не бих отправил защото не ме интересуваш, нито следва аз да те интересувам. Харалампиева ми привлече вниманието, защото нагло замрази неизвестно за колко време положението на мен и 29 мои колеги. Също невиждам ти какво отношение имаш към въпросните конкурсите, за да изказваш мнение.
n_unforgiven
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити