начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Устен изпит за младши съдии

Мнениеот kalinpr » 14 Май 2009, 18:09

Аз съм от хората, който не се касират никъде, за мое съжаление жалко, че бях с бал 11.50 преди устния... Въпреки че сам ШОКИРАН от оценката на устния 3.80 (според мен явно несправедлива и унищожаваща), продължавам да вярвам, че конкурса беше честен. Аз лично съм изпълнен с нови сили за след една година.
Каквото и да правите колеги нищо няма да се промени, пък и обжалването няма да спечели... наяма такъв прецедент досега.
Моя съвет към всички вас е да продължите да се готвите както до сега и надявам се да имаме всички по-добър шанс след време.
В допълнение бих казал, че въпросните момичета вероятно са били добре подготвени и заслужено са спечелили. Ето вижте например дъщерята на председателя на ВАС Константин Пенчев не е класирана.
kalinpr
Нов потребител

Мнениеот Biby » 14 Май 2009, 18:10

Публикуваха протокола.
На спечелите ЧЕСТНО честито!
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот judex » 14 Май 2009, 20:53

Biby написа:Публикуваха протокола.
На спечелите ЧЕСТНО честито!

:D На спечелилите НЕЧЕСТНО още повече, получиха огромен подарък независимо, че Дядо Коледа още не е дошъл!А и да запалят по една свещ за здраве и дълъг живот на своите благодетели!
judex
Младши потребител

Мнениеот katia.ivanova » 14 Май 2009, 21:28

НИЯ гласувана ли си ??? Аз не успях една от щерките ме изпревари :( :( :(
katia.ivanova
Младши потребител

Мнениеот judex » 14 Май 2009, 21:38

katia.ivanova написа:НИЯ гласувана ли си ??? Аз не успях една от щерките ме изпревари :( :( :(

Колежке Катя, наистина съжалявам за Вас, но като сме простосмъртни - ще духаме таратора!
judex
Младши потребител

Мнениеот awokado » 14 Май 2009, 21:58

Явно сте се примирили ...
В Европа сме, майка му стара, да покажем гражданско, а не робско самосъзнание!
Някой склонен ли е да действа, а не да се жалва, да осъжда глупостта, без да взема мерки срещу нея?
awokado
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 14 Май 2009, 22:10

Да, Кате - гласувана съм..................благодаря ти за заинтересоваността!
И мога да кажа, че има справедливост.....
Аз успях сама и макар да имах някои претенции относно как са ме оценили - все пак балът ми стигна и успях без никой зад гърба си!
Честито на спечелилите най - искрено!
И да не забравяме, че от нас зависи дали тези конкурси ще бъдат честни и прозрачни!Ако ние сме чести и почтенни и конкурсите ще са такива!
niq1982
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 14 Май 2009, 22:12

Кате, не се отчайвай - рано или късно ще победиш и ти системата........
Не те познавам, но имам най - добри чувства към теб - защото когато питах как минава устния ти и Биби бяхте двете които най - подробно разказаха......!!!!!!!!
niq1982
Младши потребител

Мнениеот judex » 14 Май 2009, 22:19

Искам да попитам нали пред закона всички са равни?Нали сме юристи?Нали от нас зависи да създадем гражданско общество?България от ден на ден става все повече страна на абсурда.Дайте да се съберем някъде и да протестираме, да изразим своето отношение по този фарс!
judex
Младши потребител

Мнениеот teri_a » 14 Май 2009, 23:05

На първо място най-искрено честито на всички дето са спечелили често!
Сега съжалявам за мнението, което ще изразя, но съжаление нямам сили и воля да се боря с вятърни мелници. И мен една от щерките ме изпревари, в смисъл изпревари човекът, който изпревари мен. Но ........................ незнам дали да имам надежда за второ класиране, най-вероятно не, но все пак нали така и така ще духам таратора, както каза колегата преди мен, така че е без значение, все се чувствав прее.......н.
Успех на спечелилите и още повече на тези, които са останали под чертата все пак има и други поприща макар и там да стоят нещата по сходен начин.
teri_a
Младши потребител

Мнениеот djalma » 15 Май 2009, 08:46

къде е публикуван на сайта на ВСС протокола, със спечелилите местата? не го виждам...
djalma
Потребител

Мнениеот judex » 15 Май 2009, 08:49

В сайта на ВСС - протоколи от заседания.Предлагам първо да уведомим "Господари на ефира", за да връчи златен скункс на министър Тачева.Какво мислите?
judex
Младши потребител

Мнениеот boriana83 » 15 Май 2009, 09:27

Тия хорица от ВСС ни взеха за балъци "Те не били гласували вчера за дъщерите си" глупости. Нима още от обявяването на конкурса не се е знаело щерките на кои членове ще участват, нима не са им били разяснени казусите предваритлно, нима на устния изпит не е подшушнато на изпитващата комисия......моля Ви стига глупости. Пълен цирк.... Нямам думи!?!
boriana83
Нов потребител

Мнениеот plamena26 » 15 Май 2009, 09:53

Много тежка конкуранция, само 7 места в СГС и какви оценки има :shock: , с моите от преди 2-3 години щях да ги гледам през крив макарон тези места.Не се настройвайте против колегите заради потеклото им.Изненадана съм от този огромен наплив към системата.Обикновено децата на известни родители от съответната професия си намират много добри места в частния сектор.Този обрат може на кризата да се дължи кой знае.
На спечелилите честито и идвайте по бързо да може старите кучета да ни командироват до постоянното назначение. :P
plamena26
Потребител

Мнениеот dedra » 15 Май 2009, 12:04

мисля, че би било справедливо първо оценките от държавните изпити да отпаднат при балообразуването и второ броя на посочените желания да бъде ограничен до 3. в момента някои колеги получават назначения за градове , в които може и никога да не са стъпвали.
dedra
Потребител

Мнениеот roretapet2 » 15 Май 2009, 16:59

Колеги на спечелилите НЕЧЕСТНО честито!
Напълно подкрепям колегата писал мнение по-горе, че трябва да се връчи по един златен скункс на всеки член от ВСС и на г-жа Тачева. Това ще им е малко, но тя милата и остава малко до изборите. Но и тогава ще дойдат същите, но от друга партия. :lol:
СМЯТАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ДЕЙСТВАЩИ СЪДИИ ТРЯБВА ДА СЕ ЯВЯТ НА НОВ ИЗПИТ И ДА ИМ СЕ ВЗЕМАТ ОЦЕНКИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ИЗПИТИ! :mrgreen: И които имат по-малко от 6.00 от трите държавни изпита да напуснат системата!
Е това ще ги оправи!
Колега подкрепям Ви за "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА"!
roretapet2
Нов потребител

Мнениеот katia.ivanova » 15 Май 2009, 18:57

Ния много се радвам за теб! :D :D :D ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО!!! МНОГО УСПЕХ И КЪСМЕТ ТИ ЖЕЛАЯ!!!!! :D Благодаря ти за подкрепата!! О, Аз няма да се откажа докато не стане няма да спра да се явявам :D :D :D и на другия конкурс пак ще участвам и за прокурор и за съдия. Никога не е късно да се запознаем, ще ми бъде изключително приятно!!! Ако не е много нахално от моя страна мога ли да попитам в кой окръжен съд си?
katia.ivanova
Младши потребител

Мнениеот awokado » 15 Май 2009, 20:42

Подкрепям за "Господари на ефира!"
Колеги, ще звъним ли и кога?
awokado
Младши потребител

Мнениеот awokado » 15 Май 2009, 23:19

niq1982 написа:И да не забравяме, че от нас зависи дали тези конкурси ще бъдат честни и прозрачни!Ако ние сме чести и почтенни и конкурсите ще са такива!

Само дето ако зависеше от мен, нямаше мн неща да са такива, каквито са...
Честито на колежката, но как да го разбирам тва - може би карма?
Конкурса не е бил честен и почтен, защото и аз не съм?
Не си затваряй очите за реалността - вътре си, ок, но значи ли това, че всичко е честно?
Имала си късмет - дай, Боже всекиму, но само с късмет не става, искам и честност...
awokado
Младши потребител

Мнениеот niq1982 » 17 Май 2009, 19:42

Кате, за различен от София град кандидатствах - опитах се да ти пратя лично съобщение, за да ти кажа точно, но ми изписа, че не си активирала тази опция- въпреки че балът ми стига и за София за последното място - но това са подробности...
А за авокадо - спор няма - когато си без връзки - освен яко четене, поне малко практика, ти трябва и голяма доза късмет - спор няма..........
Ама позитивното мислене също е от полза - така, че ще си позволя да кажа бъдете по - позитивни.....................
И ще ви дам един пример, че когато питах във форума как минава устния изпит - някои колеги направиха забележка на другите, които дават инфо, "че не трябва, защото сме конкуренти и нас щяло да е по - леко като знаем и др,подобни, които даже не ми се коментират"......и сега като гледам пак каква злоба се изсипва се чудя - к"вихора сме , к"ви магистрати ще ставаме.............................
niq1982
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити