начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

дог-р продажба на общинско/държавно жилище отпреди 30 години

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дог-р продажба на общинско/държавно жилище отпреди 30 години

Мнениеот zvezda » 18 Ное 2008, 16:56

Имам информация за наследствен имот, който е придобит преди около 30 години, но не ми е известна точната година на придобиване и кой е продавача. Издирвам документа за покупко-продажбата. Ще потърся в архива на службата по вписванията, но се съмнявам, че ще открия нещо там. Ако е закупен от "държавни имоти" през 70 - те години, моля за съвет - къде се съхраняват тези архиви и как да се добера до препис от договора за покупко-продажба?
Онези времена са ми много мътни и честно казано досега не ми се е налагало с толкова малко информация да се опитвам да открия документ :(
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
zvezda
Потребител

Re: дог-р продажба на общинско/държавно жилище отпреди 30 години

Мнениеот don_juan » 20 Ное 2008, 08:19

Общините си имаха специализирани общински предприятия / служби , които се занимаваха само с продажбата на общинските имоти . Архива би следвало да е при тях.
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот disney » 21 Ное 2008, 17:03

Такъв договор можеш да намериш в архива (незнам как се нарича, мисля че беше "държавен") и го има във всеки областен град. Аз лично съм вземала по този начин преди време, трябваше единствено да знам някаква ориентировачна година и имената на собственици - за 1 седмица го издават.
disney
Нов потребител

Мнениеот zvezda » 25 Ное 2008, 18:14

Искаш да кажеш че мога да го намеря в Държавен архив, а не в общината по местонахождение на имота ? ако правилно съм разбрала :)
Благодаря за отговорите!
zvezda
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Ное 2008, 21:02

Не знам как е в другите общини, но в София към всеки район си имат архив за продадените от държавата/общината имоти. Има и имоти, продаден от т.нар "Главна дирекция за изграждане на София", сега се казва "Софинвест", мисля. Те също съхраняват актове за собственост, продадени от тях. Ако става дума за имот, който е в район с одобрена кадастрална карта, в Агенцията по кадастъра също може да се открие информация за придобивния акт за собственост.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот dimist » 25 Ное 2008, 21:37

Ако е за София- на много места.
-Всяка община. Внимавайте, защото има много преобразования, нови райони, на практика проверете във всички райони , в които е попадал имота през различните години.
-Бившата ГДИС - намира се на "Славейков" 6, 4 етаж, подгответе се да се мазните на чиновничките.
Ако жилището е придобито като ведомствено - бог да ви е на помощ.
Има и друг вариант - ако ограничите периода до около десет години - отивате в СГС, стара архива на РС, вземате азбучниците, и започвате. Тънкоста е , че за продажбите и отчуждените има два различни азбучника.
Успех.
Ако не сте от София, ще ви е по лесно.
dimist
Потребител

Мнениеот zvezda » 26 Ное 2008, 15:19

Благодаря, колеги, чака ме голямо търсене - апартамента е закупен между 72 и 82 година, ще пробвам в общината, в СГС вече рових по азбучниците - нищо не открих.
zvezda
Потребител

Мнениеот donna » 28 Ное 2008, 17:26

Общинските архиви където са данните за придобити държавни имоти към момента са в областна управа ,служба държавни имоти идете на място там и търсете.Също така проверете и в местни данъци и такси при съответната община снабден с едно удостоверение за наследници ,какви имоти е имал вашият наследодател .
Няма защо да ровите из разни азбучници ,тия догооври тогава не се вписваха .
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 28 Ное 2008, 17:30

Опс да уточня ,ако човека е жив май ще ви е нужна съдебно удостоверение ..., питайте на място навсякъде е различно,но задължително в областна управа ,след 1996г цялата информация е пердадена там.
donna
Старши потребител

Мнениеот zvezda » 30 Ное 2008, 14:17

Благодаря, колега, ценя винаги вашето мнение :!:
zvezda
Потребител

Мнениеот ivan33 » 23 Яну 2009, 10:20

Дона, аз тоя вариант с удостоверението за н-ци съм пробвал ,но искат да е има ЕГН. А някои наследодатели нямат такова.Искаш у-е за имотно състояние към момента на смърта нали? В данъчното говоря.
ivan33
Потребител

Назад към Покупко-продажба