начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

представителство между съпрузи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представителство между съпрузи

Мнениеот 123 » 28 Юли 2003, 14:45

Тъй като не съм юрист, ще ви моля да ми отговорите на следното: съпрузите законни представители ли са и ако са, къде е уредено. Зная, че за пред съда е възможно да се представляват, но чрез пълномощно. А без пълномощно, възможно ли е да се представляват пред други инситуции и лица? Напр. ако дам пари на заем на едно лице и то ги върне на съпруга ми, аз мога ли да си ги искам от него, счита ли се че той ме се издължил, като ги е върнал на съпруга ми? Моля за отговор.
123

Re: представителство между съпрузи

Мнениеот sledovatel » 31 Юли 2003, 01:49

Без пълномощно не може единият съпруг да представлява другият.Качеството на съпруг в случая не играе никаква роля и не може да се изхожда от него.Т.е.представителство между съпрузи без пълномощно не съществува,независимо от факта на брачния съюз.
sledovatel

Re: представителство между съпрузи

Мнениеот МСМ » 31 Юли 2003, 09:00

Но ако от върнатия на другия съпруг заем се е "възползвал" и съпругът кредитор, задължението за връщане на заема е изпълнено - чл. 75 от ЗЗД.
МСМ

Назад към Семейни казуси